Czy cena kasków Shoei jest proporcjonalna do ich jakosci?
			 • Strona 5 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5

Jest się nad czym zastanowić ...Czy warto dawać tyle kasy..
Hmm tak się teraz zastanawiam .. Jestem bardzo miło zaskoczony full gwiazdkami w modelach MARUSHIN. Co prawda nie mam tych modeli co w tabelce ale mam jeden z najwyższych więc podobnie będzie
				Hmm tak się teraz zastanawiam .. Jestem bardzo miło zaskoczony full gwiazdkami w modelach MARUSHIN. Co prawda nie mam tych modeli co w tabelce ale mam jeden z najwyższych więc podobnie będzie
CBR 600F 2001  | http://images37.fotosik.pl/265/e87d623e086c6f20med.png
			- 

jordan23
- Stały bywalec
SHARP (Safety Helmet and Assessment Rating Program) został stworzony przez rząd brytyjski i obejmuje kaski integralne, będące w sprzedaży na Wyspach Brytyjskich, to po pierwsze.
Pod drugie, o ile wiadomo mniej więcej w jaki sposób przebiega procedura testowa (rozkład uderzenia, etc.), to nic nie wiadomo o sposobie przyznawania "gwiazdek", przedziale punktowym klasyfikującym miejsce w rankingu danego kasku czy wreszcie samych kryteriach, tj. komfort, jakość wykonania, materiały wykończeniowe...
Po trzecie, brak podanej specyfikacji i charakterystyki kasków, a także pojawiający się BRAK zdjęć testowanych kasków pozbawia ten "ranking" (bo na pewno nie "test") większej wiarygosności...
  pozbawia ten "ranking" (bo na pewno nie "test") większej wiarygosności...  

A teraz wszystkim uradowanym posiadaczom kasków 5-gwiazdkowych zakupionych razem z rękawicami za tę samą cenę oraz nieszczęśliwcom którzy zapłacili po 1000zł za gwiazdkę, polecam zajrzeć na prawdziwą stronkę o kaskach dla motocyklistów:
 prawdziwą stronkę o kaskach dla motocyklistów:
http://www.webbikeworld.com/motorcycle- ... elmets.htm

Pod drugie, o ile wiadomo mniej więcej w jaki sposób przebiega procedura testowa (rozkład uderzenia, etc.), to nic nie wiadomo o sposobie przyznawania "gwiazdek", przedziale punktowym klasyfikującym miejsce w rankingu danego kasku czy wreszcie samych kryteriach, tj. komfort, jakość wykonania, materiały wykończeniowe...
Po trzecie, brak podanej specyfikacji i charakterystyki kasków, a także pojawiający się BRAK zdjęć testowanych kasków

A teraz wszystkim uradowanym posiadaczom kasków 5-gwiazdkowych zakupionych razem z rękawicami za tę samą cenę oraz nieszczęśliwcom którzy zapłacili po 1000zł za gwiazdkę, polecam zajrzeć na
http://www.webbikeworld.com/motorcycle- ... elmets.htm
- 

mikun
- Świeżak
trzeba przyznać, że ten ranking budzi wątpliwości co do autentyczności. np. tańszy lazer lz6 jest lepszy od top modelu z carbonu...
albo xr-1000 jest gorszy od raid II. a z tego co czytałem to raid II jest dokładnie to samo co xr-1000 tylko jest wykonywany tylko w 3 rozmiarach skorupy...

albo xr-1000 jest gorszy od raid II. a z tego co czytałem to raid II jest dokładnie to samo co xr-1000 tylko jest wykonywany tylko w 3 rozmiarach skorupy...
- 

SQ
- Mieszkaniec forum
I zeby bylo smieszniej testy ponoc nie sa obiektywne  Np. we wloskich testach wloskie kaski wypadaja lepiej itd itp
 Np. we wloskich testach wloskie kaski wypadaja lepiej itd itp
				 Np. we wloskich testach wloskie kaski wypadaja lepiej itd itp
 Np. we wloskich testach wloskie kaski wypadaja lepiej itd itphttp://pl.youtube.com/watch?v=Ygm6irGpy ... re=related |  | Pamietamy... [*]
			- 

s_extrem*
- Świeżak
po pierwsze na tej stronce http://www.webbikeworld.com/motorcycle- ... elmets.htm są kaski na rynek amerykański a nie europejski, po drugie oprócz opisow nie ma wyników testów zderzeniowo - wytrzymałościowych. Co do wynikow sharpa jedyne obiektywne....
a testy opisane w normie dopuszczenia do użytku to podobno nawet "tornado" spełnia ..

a testy opisane w normie dopuszczenia do użytku to podobno nawet "tornado" spełnia ..
Ostatnio edytowano 1/2/2009, 23:00 przez marek137, łącznie edytowano 1 raz

- marek137
- Świeżak
s_extrem* napisał(a):I zeby bylo smieszniej testy ponoc nie sa obiektywneNp. we wloskich testach wloskie kaski wypadaja lepiej itd itp
jezeli mozesz to podaj link to dych włoskich rankingow i tesktow..
- 

Leg1oN
- VIP Åšcigacz.pl
webbikeworld.com prezentuje recenzje i opis poszczególnych modeli, które mają za zadanie ułatwić właściwy wybór dla każdego z nas, a nie chore gwiazdki oznaczające tak naprawdę nie wiadomo co, bo na pewno nie "obiektywne" wyniki testów zderzeniowo - wytrzymałościowych...
				<i>"Get your motor running, head out on the highway,
Looking for adventure in whatever comes our way."</i>
			Looking for adventure in whatever comes our way."</i>
- 

mikun
- Świeżak
nie znam na tyle angielskiego, żeby rozkminić wszelkie sformuowania z sharpa. jednak mój wcześniejszy przykład zdaje się ukazywać, że te gwiazdki nie są przyznawane w wyniku obiektywnych i powtarzalnych testów...
zresztą co do za test, jeżeli przy niektórych kaskach nie są w stanie podać tworzywa, z jakiego wykonano kask...

zresztą co do za test, jeżeli przy niektórych kaskach nie są w stanie podać tworzywa, z jakiego wykonano kask...
- 

SQ
- Mieszkaniec forum
			 • Strona 5 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5

Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości