Zobacz wÄ…tek - bardzo wielki PRoBLEM
NAS Analytics TAG

bardzo wielki PRoBLEM

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

bardzo wielki PRoBLEM

Postprzez pipek88 » 1/2/2009, 17:29

witam... jestem nowy na tym forum takze prosze o wyrozumialosc... mam dwa pytania... a raczej problemy.... :!:
otoz poszukuje miejsca gdzie dobieraja kolory do motocykli... w moim miescie niestety nie ma (rzeszow) a mam niestandardowy kolor niebieski... bajak jest taka ze mialem dzwona i zamowilem sobie nowe plastyki z hong kongu i chce bak pomalowac na ten kolor i nie moge nigdzie znalesc mieszalni gdzie dorabiaja lakier do motocykli...

natomiast druga to kolega tez zaliczyl szlifa i niestety zrobi sie odgniat w ramie... dal do pospawania ale teraz chce jakos to zakryc... pytanie jest takie czy rame tez sie da jakos pomalowac albo dorobic chromonikiel.... bo wkoncu jak sie szliffa zalicza i rame przerysuje badz ugnie to napewno jakos pozniej maluja ja...

prosze o pomoc bo naprawde nie mamy pomyslow jak z tego wybrnac... a motorow niechcemy sprzedwac na czesci ..
dzieki
pipek88
Świeżak

Postprzez pipek88 » 1/2/2009, 19:11

widze ze nikt nie jest mi w stanie pomoc... no okay.. dzieki za pomoc
pipek88
Świeżak

Postprzez Raczek_6 » 1/2/2009, 19:28

Edytuj posty, wpisz w temacie o co konkretnie chodzi bo nie każdemu chce się czytać takie posty jak : problem itd....

W okolicach w-wy tu:
http://www.kielan.eu/lakiery.html

W twoich okolicach poszukaj google.pl i mieszalnia lakierów ...

A odnośnie naprawy ramy .... może jakaś fotka lub co to za motocykl ?
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
Raczek_6
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez pipek88 » 1/2/2009, 21:49

motor to honda cbr 900 z 99 roku... ale zdjecie to musze zrobic... i jutro jak cos to wstawie
pipek88
Świeżak

Re: bardzo wielki PRoBLEM

Postprzez Qba_Zeus » 1/2/2009, 21:57

pipek88 napisał(a): prosze o pomoc bo naprawde nie mamy pomyslow jak z tego wybrnac... a motorow niechcemy sprzedwac na czesci ..
dzieki

I później będzie to "nieśmigana bezwypadkowa funkiel-nówka" i kupujący nie dowie się nic, aż do momentu kiedy z tego powodu coś złego się stanie?
Qba_Zeus
Świeżak

Postprzez toper-utl » 1/2/2009, 22:43

W cbr900 to pewnie od uderzenia kierownicy rama się wgniotła. To taki można powiedzieć standard w tym modelu przy szlifie - zreszta sam tak mam w swojej. Nie wiem tylko po co kolega to robił ?, przecież taka wgniotka w niczym nie przeszkadza i w sumie to nie ma zbyt dużego wpływu na wytrzymałość ramy. Moj sprzet jezdzi juz tak chyba z 5 lat i nic sie złego nie dzieje.
No chyba ze twoj kolega dziure na wylot wywalił - to co innego.
Takim spawaniem znacznie osłabia się ramy aluminiowe - przy mocym miejscowym nagrzaniu i zchłodzeniu pojawiają się mikropęknięcia , co dość mocno osłabia konstrucje.
toper-utl
Świeżak

Postprzez Kedar-88 » 1/2/2009, 23:53

może i osłabia, ale tak można powiedzieć że moto nóweczka z salonu 8)(i tak właśnie powstają jeżdżące "graty")

Co do lakieru to zadzwoń do byle jakigo lakiernika i po prostu zadaj mu pytanie gdzie można dorobić lakier samochodowy i tyle, nie ważne że masz moto, bo Ci dorobią bez problemu.
Bandit 1200
Kedar-88
Stały bywalec

Postprzez pipek88 » 2/2/2009, 20:24

widze ze dla Qba_Zeus jest jedna gadka... nowka nie bita.. jezeli nie umiesz czytac to przeczytaj jeszcze raz ... nie zamierzam sprzedac motoru ze wzgledu na to ze szlifa zaliczylem.. robie to dla siebie bo chce zeby motor wygladal tak jak powinien....

a co do lakieru.. objezdzilem cale miasto i nikt mi w stanie nie byl doradzic ani dobrac lakieruu do motoru.. mowia ze nie maja takich baz lakieru badz ziarno.. takze mnie to dziwi dlaczego nie moga dobrac skoro maja mieszalnie..

a z rama mialem szczeline o dlugosci 3 cm ok. jest pospawane tylko teraz chce pomalowac to zeby w miare to wygladalo.. oczywiscie musialem polozyc jeszcze szpachle aluminiowa zeby wygladzic
pipek88
Świeżak

Postprzez Peett » 2/2/2009, 21:02

prosze o pomoc bo naprawde nie mamy pomyslow jak z tego wybrnac... a motorow niechcemy sprzedwac na czesci ..
jak dla mnie to znaczy dokladnie to samo co dla Qba_Zeus. czyzby podswiadome pisanie prawdy?
Peett
Świeżak

Postprzez wiklad » 2/2/2009, 21:24

pipek88 napisał(a):widze ze dla Qba_Zeus jest jedna gadka... nowka nie bita.. jezeli nie umiesz czytac to przeczytaj jeszcze raz ... nie zamierzam sprzedac motoru ze wzgledu na to ze szlifa zaliczylem.. robie to dla siebie bo chce zeby motor wygladal tak jak powinien....

Stary, z twojego posta jednoznacznie wynika że moto idzie na handel, więc nie pi**l mi tu farmazonów że to dla Ciebie. Kto normalny sprzedaje moto na części jak ma rysy i lekki wgniot ramy? Zresztą, po co używasz liczby mnogiej? Może sklep prowadzisz z kumplem i dlatego nie chcecie sprzedawać na części, w końcu dostaniecie więcej za moto "bez szlifa"? Albo chcesz komuś odsprzedać tak jak pisał Qba_Zeus moto z zatajonym szlifem, albo na serio język polski i logiczne myślenie nie jest dla ciebie.

Dobra, wracając do tematu. Jak nie mogą dobrać lakieru w lakierni, to pozostaje tylko przemalowanie na inny kolor (podobny odcień)
Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto :D

Obrazek
wiklad
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Raczek_6 » 2/2/2009, 22:37

"WacÅ‚aw Moto" Handel WacÅ‚aw Pelczar‎ - wiÄ™cej informacji »
Podkarpacka 36, 35-082 Rzeszów‎ - 17 854 44 54‎
Dodaj opiniÄ™
"Lakiernia motocyklowa. Naprawy powypadkowe motocykli ..." ipr.pl

Google 5 sekund i znalazłem.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
Raczek_6
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości

na górê