Zobacz wÄ…tek - generalny remont w nsr 125
NAS Analytics TAG

generalny remont w nsr 125

i inne małe pojemności
_________

generalny remont w nsr 125

Postprzez Gs-stefan » 27/1/2009, 18:00

Witam .
Wiec zrobiłem remont ... wymieniłem cylinder (nowa tuleja z motor-techu z katowic) nowy tłok wossnera . Założyłem wszystko .... odpaliłem zrobiłem nie więcej jak 10 km . wróciwszy do domu postanowiłem skontrolować płyn chłodzący wiec odkręciłem korek i patrze płynu nie mam wiec dolałem .... i postanowiłem odkręcić wydech aby zobaczyć tłok czy wszystko ok .... odkręciłem patrze a tam się zrobiło mleko ... :( postanowiłem wszystko rozebrać i się okazało ze to uszczelka pod cylindrem zaczęła przepuszczać . I tu mam pytanie ponieważ jaki iż jestem młody i żaden ze mnie mechanik pytam się czy coś się mogło popsuć przez to ?? ?? powiem tylko ze cylinder i tłok wyglądają prawie tak jak na początku (normalne oznaki docierania).
Gs-stefan
Świeżak

Postprzez PaÅ‚ka » 27/1/2009, 19:21

Jeżeli to tylko płyn chłodzący to raczej nic się nie stało.
Domyślam się że na dotarciu za bardzo manetką nie kręciłeś, więc przegrzać raczej się nie mógł :P
Moja rada to kupić uszczelkę i iść do mechanika żeby ją założył i wszystko sprawdził :)
Pałka
Świeżak

Postprzez Gs-stefan » 27/1/2009, 19:36

wogole go nie krecilem ... max 4 tysiace obrotow i ledwo co sie kawalek przejechalem i zauwazylem ze cos jest nie tak i od razu wrocilem .... i cale szczescie ;/ na 100 % nie przegrzalem .... wiec jest oki . juz uszczelke zamowilem

PS. nie bede placil mechanikowi ze zalozenie uszczelki 300zl-.-
Gs-stefan
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

na górê