generalny remont w nsr 125
• Strona 1 z 1
generalny remont w nsr 125
Witam .
Wiec zrobiłem remont ... wymieniłem cylinder (nowa tuleja z motor-techu z katowic) nowy tłok wossnera . Założyłem wszystko .... odpaliłem zrobiłem nie więcej jak 10 km . wróciwszy do domu postanowiłem skontrolować płyn chłodzący wiec odkręciłem korek i patrze płynu nie mam wiec dolałem .... i postanowiłem odkręcić wydech aby zobaczyć tłok czy wszystko ok .... odkręciłem patrze a tam się zrobiło mleko ...
postanowiłem wszystko rozebrać i się okazało ze to uszczelka pod cylindrem zaczęła przepuszczać . I tu mam pytanie ponieważ jaki iż jestem młody i żaden ze mnie mechanik pytam się czy coś się mogło popsuć przez to ?? ?? powiem tylko ze cylinder i tłok wyglądają prawie tak jak na początku (normalne oznaki docierania).
Wiec zrobiłem remont ... wymieniłem cylinder (nowa tuleja z motor-techu z katowic) nowy tłok wossnera . Założyłem wszystko .... odpaliłem zrobiłem nie więcej jak 10 km . wróciwszy do domu postanowiłem skontrolować płyn chłodzący wiec odkręciłem korek i patrze płynu nie mam wiec dolałem .... i postanowiłem odkręcić wydech aby zobaczyć tłok czy wszystko ok .... odkręciłem patrze a tam się zrobiło mleko ...

-
Gs-stefan - Świeżak
Jeżeli to tylko płyn chłodzący to raczej nic się nie stało.
Domyślam się że na dotarciu za bardzo manetką nie kręciłeś, więc przegrzać raczej się nie mógł
Moja rada to kupić uszczelkę i iść do mechanika żeby ją założył i wszystko sprawdził
Domyślam się że na dotarciu za bardzo manetką nie kręciłeś, więc przegrzać raczej się nie mógł

Moja rada to kupić uszczelkę i iść do mechanika żeby ją założył i wszystko sprawdził

-
Pałka - Świeżak
wogole go nie krecilem ... max 4 tysiace obrotow i ledwo co sie kawalek przejechalem i zauwazylem ze cos jest nie tak i od razu wrocilem .... i cale szczescie ;/ na 100 % nie przegrzalem .... wiec jest oki . juz uszczelke zamowilem
PS. nie bede placil mechanikowi ze zalozenie uszczelki 300zl-.-
PS. nie bede placil mechanikowi ze zalozenie uszczelki 300zl-.-
-
Gs-stefan - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość