Roliki i tlumik w scuterze
• Strona 1 z 1
Roliki i tlumik w scuterze
Witam jestem sposiadaczem skutera TGB 101s Orion i mam zamiar go troche podrasowac i mam pytanie jakie najlepiej roliki mu załorzyc lezejsze czy cieższe i jaki tlumik mu zamontowac. 

- hordar
- Świeżak
Proponowal bym najpierw stuknac sie nieco w glowe (najlepiej tzw popularny baranek - o sciane). Czy jest sens wkladac pieniadze w jakies dlubactwa i samorobki ? Nie lepiej lac wache i jezdzic a pozniej zmienic na cos innego?
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
Zacznijmy od tego, ze rolki służą do regulacji. Na początek kup sobie wydeszek next R i jak będzie coś nie tego, to wtedy bierz się za rolki(regulacja). Najlepiej, jakbyś się posłuchał simonw i zbierał kasę na motonga jakiego 

StrykeR (otwórz link)
-
DYWERSANT - Świeżak
Niekoniecznie. Zgodzę się, że nie ma co tuningować poważniej, ale moim zdaniem dosyć sensownym manewrem jest zamontowanie tuningowego wydechu. Moim zdaniem przy dobrym skuterze 2T to jest podstawa. Przy czym później go wyregulować rolkami, sprężynkami, sprężyną dociskową, żeby dopasować go do swoich potrzeb. Tłumiki w skuterach 2T naprawdę dużo dają. Wiem z doświadczenia.
Przy czym, sam tłumik nie jest poważną ingerencją w silnik itd. więc nie ma obawy, że silnik zaraz padnie, albo coś innego.
Generalnie z tłumików do skuterów to Polecam LeoVince najlepsza jakość/cena.

Generalnie z tłumików do skuterów to Polecam LeoVince najlepsza jakość/cena.
-
wikples - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości