brak doswiadczenia na r6 ;p
• Strona 1 z 2 • 1, 2
brak doswiadczenia na r6 ;p
kilka tematów wyzej lub nizej jakis uzytkownik chciał sie przesiąść ze skutera na r6 i powiedziano mu ze nie ma doswiadczenia i mu odradzili/
Tez cialem kupic sobie podbny motor alle nie mam doswiadczenia jaki motor bedzie w sam raz do nabierania doswiadczenia
dlugo nim bedzie trzeba sie oswajac nim sie przesiasc na r6??
pomijając kurs na prawko A ktory jednak slab o przygotowuje do jazdy scigaczem ;ppppppppppp;p;p
Tez cialem kupic sobie podbny motor alle nie mam doswiadczenia jaki motor bedzie w sam raz do nabierania doswiadczenia
dlugo nim bedzie trzeba sie oswajac nim sie przesiasc na r6??
pomijając kurs na prawko A ktory jednak slab o przygotowuje do jazdy scigaczem ;ppppppppppp;p;p
- DAWIDD
- Świeżak
-
falconiforme - VIP Ścigacz.pl
a co da tor??? tam moze nauczyc sie ruszacz i skrecac ale odruchow np gdy mu auto wyjezdza nagle hamowanie lub jakis "unik" to tylko w praktyce na miescie!! kup motor i wiksa!! ja jak kupilem swoje pierwsze to nawet srac jechalem motorem i tak polecam zrobic!!!poprostu jak najwiecej jezdzic!!!!
habba babba!
-
palgumeniedusze - Stały bywalec
popieram w 100% procentach, ja zacząłem od f3 i jakoś daje rade, jeździć jeździć i jeszcze raz jeździćpalgumeniedusze napisał(a):a co da tor??? tam moze nauczyc sie ruszacz i skrecac ale odruchow np gdy mu auto wyjezdza nagle hamowanie lub jakis "unik" to tylko w praktyce na miescie!! kup motor i wiksa!! ja jak kupilem swoje pierwsze to nawet srac jechalem motorem i tak polecam zrobic!!!poprostu jak najwiecej jezdzic!!!!
AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
-
kosta - VIP Ścigacz.pl
Wg mnie wszystko zalezy od umiejetnosci no i oleju w glowie...
Tematy co na pierwszy moto na kazdych forach byly walkowane nie raz.
Kwestia czasu kiedy w pelni bedziesz wykorzystywac swoj motocykl.
Jestem przykladem... Na poczatek wybralem R6. Pierwszy sezon juz za mna
Tematy co na pierwszy moto na kazdych forach byly walkowane nie raz.
Jestem przykladem... Na poczatek wybralem R6. Pierwszy sezon juz za mna
-
Lukas_dan - Świeżak
Na torze są warunki na to by w miarę bezpiecznie motocykl móc wykorzystywać do końca i wykryć swoje błędy. Zwłaszcza wtedy gdy pojedziesz z kimś doświadczonym.
Na ulicy nie ma takich warunków.
A po pierwsze to trzeba książki poczytać jak MD czy Strategie Uliczne.
Po za tym miasta są kilka razy bardziej niebezpieczne niż trasa.
Koleś jest zielony i co? Życie ma go zweryfikować?
Powinien zaznajomić się z lekturą, potem nauczyć się jeździć (technika) a potem dopiero starać się przeżyć na mieście.
R6 na miasto? lans jak zwykle górą.
Na ulicy nie ma takich warunków.
A po pierwsze to trzeba książki poczytać jak MD czy Strategie Uliczne.
Po za tym miasta są kilka razy bardziej niebezpieczne niż trasa.
Koleś jest zielony i co? Życie ma go zweryfikować?
Powinien zaznajomić się z lekturą, potem nauczyć się jeździć (technika) a potem dopiero starać się przeżyć na mieście.
R6 na miasto? lans jak zwykle górą.
Ongoing Success
-
chodzilo mi o jakis pierdzik i na miasto!! popieram ze R6 nie jest dobrym motocyklem na pierwsze moto !!! a ksiazki mozna se w dupe wsadzic praktyka praktyka i jeszcze raz praktyka!!!
habba babba!
-
palgumeniedusze - Stały bywalec
palgumeniedusze, ja dzięki książce Startegie Uliczne uniknąłem kilka niebezpiecznych sytuacji jak nie wypadków!!! A przez to że nie przeczytałem od razu MD popełniłem błędy które już opisywałem.
Ongoing Success
-
podepne sie do tematu.
Doswiadczenia z jazdy R6 mam mało lecz chcial bym spytac jak zachowuje sie moto na gumie?
na razie stawialem ją tak delikatnie po parenascie metrow w malym kącie pionu , ale ciekaw jestem jak to w wyzszych obrotach sie zachowuje.. mogl by ktos opisac ?
Dodam ze jednak scigacze na nasze drogi sie nie nadaja;/ no ale cuz juz kupilem trzeba pojezdzic.
Doswiadczenia z jazdy R6 mam mało lecz chcial bym spytac jak zachowuje sie moto na gumie?
na razie stawialem ją tak delikatnie po parenascie metrow w malym kącie pionu , ale ciekaw jestem jak to w wyzszych obrotach sie zachowuje.. mogl by ktos opisac ?
Dodam ze jednak scigacze na nasze drogi sie nie nadaja;/ no ale cuz juz kupilem trzeba pojezdzic.
zwolnij
- RAFF
- Świeżak
Najważniejsze jest doświadczenie i tego nie zastąpi olej w głowie. Na początek powinno być 500ccm i duuuuuużo jeździć a z czasem zdobędzie się doświadczenie i będzie można przesiąść się na r6.
-
pablomotors - Świeżak
jak to jak zachowuje sie moto na gumie ? :O masz od tego tematu osobne działyRAFF napisał(a):podepne sie do tematu.
swoja droga to podziwiam Cie stary , jazda bez prawka , r6 1sze moto , jezdzisz po sniegu , dajesz juz na gume , bez sprawnie działajacych hamulców , 160 mowisz ze bez kasku jechales ... ale zycze dotrwania do przyszlego sezonu i zobaczenia Cie calego na jakims zlocie,
przepraszam za OT
tak apropo tematu to r6 jest zbyt mocna w dolnym zakresie obrotow dlatego ciezko jest poczatkujacym ogarnac taki sprzed po przesiadce chocby z cbf 250 z kursu
- Flow
- Stały bywalec
Niebede sie wymadrzal czy R6 jest dobre na pierwszy sprzet czy nie , ja sprawilem sobie ją w wieku 27 lat teraz mam 29 i ciagle jestem w jednym kawalku napomkne ze przed zkupem moje doswiadczenie z motocyklami ograniczlo sie tylko do motorynki , mialem wtedy jakies 12 lat. Ujezdzam ten piekny motocykl juz dwa lata i moge powiedziec ze ciagle sie go ucze, mojm zdaniem szczegulnie na poczatku potrzeba duzo pokory i samokontroli(szczegulnie w okolicach prawej reki
) pozdro.

YZF-R6 04--->Sprzedam
-
Dan997 - Świeżak
kolego, jezdze motorami od 10 roku zycia i raczej mierze sily na zamiary, a to co napisales nie jest az takie perfidne, hamulce mam w pelni sprawne ... r6 to nie jest 1st moto, prawko hm dzis zapisalem sie na kurs, a o gume pytam z ciekawosci.. bo jeszcze nie wiem na co stac ta maszyne.. a poza tym mam kategorie B i C, zresztą nie wybieram sie na tamten swiat , do zobaczenia na zlocie , pozdr.
zwolnij
- RAFF
- Świeżak
Lukas_dan napisał(a): Wg mnie wszystko zalezy od umiejetnosci no i oleju w glowie...
Wyjasnisz mi co ma olej w glowie do psychomotoryki ?
Lukas_dan napisał(a):
Jestem przykladem...
No tak, pelne wykozystanie mocy, he, he kiedy i po jakim czasie ?
Lukas_dan napisał(a):
Na poczatek wybralem R6. Pierwszy sezon juz za mna
Pochwal sie ile km nim zrobiles i gdzie – na jakich trasach, nie zapomnij wstawic foty tylnej opony.
falconiforme napisał(a): Na torze są warunki na to by w miarę bezpiecznie motocykl móc wykorzystywać do końca i wykryć swoje błędy. Zwłaszcza wtedy gdy pojedziesz z kimś doświadczonym.
Tak, tylko, ze jedna nieuwaga czy blad i kolo juz jest w botanice, moto w czesciach. O ile nic sobie nie zrobi to mial wiecej szczescia niz rozumu.
Dan997 napisał(a):... sprawilem sobie ją w wieku 27 lat teraz mam 29 i ciagle jestem w jednym kawalku....
Wrzuc fote tylnej opony.

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
yhmyRAFF napisał(a):kolego, jezdze motorami od 10 roku zycia i raczej mierze sily na zamiary, a to co napisales nie jest az takie perfidne, hamulce mam w pelni sprawne ... r6 to nie jest 1st moto, prawko hm dzis zapisalem sie na kurs, a o gume pytam z ciekawosci.. bo jeszcze nie wiem na co stac ta maszyne.. a poza tym mam kategorie B i C, zresztą nie wybieram sie na tamten swiat , do zobaczenia na zlocie , pozdr.

- Flow
- Stały bywalec
eddie2005 napisał(a):Lukas_dan zauważyłem na twojej R6 tablice Działdowską hehe ja jestem z nidzicy może w następnym sezonie jakoś sie stykniemy i polatamy razem
Spoko, stykniemy sie pewnie na pasie w Wielbarku

-
Lukas_dan - Świeżak
andy7 napisał(a):Lukas_dan napisał(a): Wg mnie wszystko zalezy od umiejetnosci no i oleju w glowie...
Wyjasnisz mi co ma olej w glowie do psychomotoryki ?Lukas_dan napisał(a):
Jestem przykladem...
No tak, pelne wykozystanie mocy, he, he kiedy i po jakim czasie ?Lukas_dan napisał(a):
Na poczatek wybralem R6. Pierwszy sezon juz za mna
Pochwal sie ile km nim zrobiles i gdzie – na jakich trasach, nie zapomnij wstawic foty tylnej opony.
quote]
Mowa tu o powazniejszych motocyklach nie jak pisales "psychomotorynkach". Ktos kto ma poukladane w glowie nie bedzie zapierdal*l w zaparte w pierwszy tydzien posiadania motocykla.
Co do umiejetnosci to chyba bez roznicy czy to gs500 czy r6 jak przy tych 130 w terenie zabudowanym wyjedzie nam puszka... reakcja i umiejetnosci sa te same bez roznicy na pojemnosc motocykla. Pojemnosc to przeciez moc, ktora wykorzystujemy. Niektorzy wlasnie z braku wyobrazni zbyt szybka ja wykorzystuja, ktorej pozneij nie moga opanowac.. wtedy proste bledy z winy kierujacego motocyklem.
Jesli ktos chce niech kupuje tysiaca na poczatek, nic mi do tego. Powoli niech wdraza w temat byle nie szybko, pochopnie i od razu. Na wszystko jest czas, w ogole nie mwoie o osobach nie majacych stycznosci z motorami... jaka kolwiek wiedza o jezdzie nawet i wska czy mz to juz jakas wiedza...
Co do mnie, to wiadomo z poczatku spokojnie, przyswajalem sie z maszyna, moca i tym zgubnym momentem

PRzyznam, ze do konca nie ogarnalem jeszcze winkli, strach mi jeszcze "zapierd*lac" w zakrecie, ale wiadomo potrafie jeszcze dostosowac predkosc do zakretu.
Przyczepiles sie do opony, pewnie masz na mysli moje zdjecia z tematu "asfalt na przednim blotniku". Bylo to moze z miesiac po kupnie motocykla jak i zreszta opona byla zakurzona, ze zostal sam slad po prostej na oponie

Afiszowal sie nie bede ile to km zrobilem w tym sezonie, uwierz ze jak na mnie to sporo

Bla, bla kazdy ma swoje zdanie...
-
Lukas_dan - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2