nie odbijajace tylne klocki :/
• Strona 1 z 1
nie odbijajace tylne klocki :/
mam pytanko:
co moze byc powodem nie odbijania tylnych klockow i tarcie o ich podczas jazdy??nie zawsze sie to dzieje!! jak mozna zwiekszyc odbijanie klockow (czy to wogole mozliwe)?? bo jest to uciazliwy problem i zmula troche moto... no i co najgorsze PRZEPAŁ!!! ;/ PLEASE!!HELP!!
co moze byc powodem nie odbijania tylnych klockow i tarcie o ich podczas jazdy??nie zawsze sie to dzieje!! jak mozna zwiekszyc odbijanie klockow (czy to wogole mozliwe)?? bo jest to uciazliwy problem i zmula troche moto... no i co najgorsze PRZEPAŁ!!! ;/ PLEASE!!HELP!!
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
odpowiedz jest prosta masz zapieczone tloczki w tylnich hamulcach, musisz je rozebrac i dokladnie wyczyscic, mozliwe tez ze simerlinki ktore przytrzymuja plyn hamulcowy z powodu brudu i pracy tloczka wystrzepily sie i podeszly pod sam tloczek i sie blokuje, wiem o tez tak mialem. Rozebrac dokladnie wyczyscic na poczatek i sprawdzic te gumku w gniezdzie tloczka jak sa postrzepione wymienic i problem z glowy

No i w góre serca ~ redukcja i powrót do góry
Trzymaj się STUNTU
Trzymaj się STUNTU
-
PTB_PL - Świeżak
ale ten prblem nie zawsze sie powtarza:( mowisz ze mam rozebrac cale jazmo na pol?? a co z plynem???
nie wyplynie nie zapowietrzy sie??? te gomki na tloczkach sa dobre i tloczki wygladaja na czyste ale cos slabo odbijaja a zwlaszcza jak sie nagrzeje od hamowania...;/ jak wiesz cos w tym temascie to prosze napisz z gory dzieki!!
nie wyplynie nie zapowietrzy sie??? te gomki na tloczkach sa dobre i tloczki wygladaja na czyste ale cos slabo odbijaja a zwlaszcza jak sie nagrzeje od hamowania...;/ jak wiesz cos w tym temascie to prosze napisz z gory dzieki!!
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
-
a powiedz mi czy zapowietrzony hamulec lub zbyt niski poziom plynu hamulcowego moze spowodowac ze klocki nie odbijaja do konca??? bo kiedys rozkrecilem na pol cale jarzmo i moze wtedy sie zapowietrzyl??? w zimie moze znajde czas na usuniecie "usterek"... pozdro
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
-
chyba nie. raczej beda "miekkie" i lipnie beda heblowac. ze wycieknie plyn to olej to. nie kosztuje dobry plyn majatku wiec warto od czasu do czasu wymienic. jak w swoim po zakupie wylalem cos co przypomianlo plyn i zalalem nowym to sporo sie hamulce poprawily 

Take this life I'm right here, stay a while and breath me in....... ZRXs
-
Wombat - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa