Remont w 4T - Jakie koszty mnie czekaja ??
• Strona 1 z 1
Remont w 4T - Jakie koszty mnie czekaja ??
Witam.
Niedawno kupiłem Honde CRF 450R. Prawdopodobnie bedzie szykował mi sie remont silnika. Ale kompletnie nie wiem ile na to wyłoze kasy ?? Moze mi ktos pomóc ??
Niedawno kupiłem Honde CRF 450R. Prawdopodobnie bedzie szykował mi sie remont silnika. Ale kompletnie nie wiem ile na to wyłoze kasy ?? Moze mi ktos pomóc ??
Ostatnio edytowano 24/9/2008, 19:21 przez matku, łącznie edytowano 1 raz
- matku
- Świeżak
Koszty? Spore
Tłok 600zł
Nicasil 600zł>
Wałki rozrządu 2x700zł
Łańcuszek rozrządu 150zł>
Zawory 100-300zł x5
Niezbyt pięknie

Tłok 600zł
Nicasil 600zł>
Wałki rozrządu 2x700zł
Łańcuszek rozrządu 150zł>
Zawory 100-300zł x5
Niezbyt pięknie

Husqvarna WR

motoktos napisał(a):Bez obaw możesz kupić takową Yamahę, właśnie dla początkujących jest ten sprzęt, dla początkujących jest on właśnie.
-
panzernacker - Bywalec
omg.... no to zajzałem tutaj z ciekawosci i jak zobaczyłem co panzer napisał odrazu zachciało mi się wyjsc ^_^ żeś teraz chyba załamał chłopa
dzizus
matku a powiedz po czym poznałes ze czeka Cie remont?? może jakos damy radę coś poradzic odratowac troszke twojej mamonki :0

dzizus
matku a powiedz po czym poznałes ze czeka Cie remont?? może jakos damy radę coś poradzic odratowac troszke twojej mamonki :0
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
hehe Ceny porazajace .
Narazie mocy ma od zawalenia
tylko tak sie na przyszłosc pytalem .
Jak narazie slinki igła jak kupiłem mial przejechane jakies 40 mh. Ja przejechalem jakies 5mh. Wiec zamierzam jescze pojezdzic jak tylko bedzie pogoda.
Dla informacji nic w silniku narazie nie bylo robione , bo to jest rocznik 2007.
Pozdrawiam i dzieki za info.
Narazie mocy ma od zawalenia

Jak narazie slinki igła jak kupiłem mial przejechane jakies 40 mh. Ja przejechalem jakies 5mh. Wiec zamierzam jescze pojezdzic jak tylko bedzie pogoda.
Dla informacji nic w silniku narazie nie bylo robione , bo to jest rocznik 2007.
Pozdrawiam i dzieki za info.
- matku
- Świeżak
omg człowkieku to ty masz nowy motor!!!!!!!!!
hah omg.. ja to bym sie załamał haha ;d a on ma motor mało smigany 4t... nie wiem co ile mth to sie robi ale z tego co wiem cylek tłok i łancuszek to podstawa
ale te moto nieraz sie remontuje po kilku latach
to nie 2t
hah omg.. ja to bym sie załamał haha ;d a on ma motor mało smigany 4t... nie wiem co ile mth to sie robi ale z tego co wiem cylek tłok i łancuszek to podstawa
ale te moto nieraz sie remontuje po kilku latach
to nie 2t

Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Chciałbym was powiadomić ze tlok w 2504t wymienia sie po 16motogodzinach... w 2t co 20...oczywiscie to sie liczy na ostra jazde po torze.Tak jak sie po lesie lata to tak gdzies kolo 30h-40h mozna smigac,a co do rematu to cylka nie trzeba wymieniać jak sie bedzie wymieniało tłoka kiedy potrzeba.Ponieważ gdy przejedziesz za duzo motogodzin zdaza sie ze nicasil sie wykrusza,i jeszcze rada wymieniaj olej co 3 wyjazdy.Pozdro
- Łukaszckk
- Świeżak
Kolego, wszyscy wiemy, że utrzymanie crossa nie jest tanie, ale nie musisz aż tak straszyć
to w 2T wymienia się częściej tłok niż w 4T. Jak ma przejechane dopiero 45 mh, to jeszcze masz sporo jeżdżenia do wymiany tłoka
Takich pojemności nie kręci się wysoko a już tym bardziej że to jest 4T, więc tłok wcale się szybko nie zużywa. Ostatnio czytałem na forum, że Beavis na 125 2T jeździł 120 mh na jednym tłoku, sam mam wiele znajomych, którzy kupili sobie crossy, jeżdżą już długo i nic nie wymieniali, a motorki ciągle idą jak do ognia. Jak zauważysz, że moc jest mniejsza, to powoli przymierzaj się do remontu, jedyne co musisz wymieniać trochę częściej to łańcuszek rozrządu, a nicasil co 3 tłoki, albo nawet rzadziej, więc jak widzisz nie jest wcale tak źle 

KTM SX 250 08'(piekielna maszyna),
Husaberg FE 550 07'(śmierć na kółkach)
Husqvarna SMR 450 RR 08'(nie kupujcie tego, jeśli chcecie żyć;])
KTM SX 505 09' (najlepszy quad;))
KTM XC-F 505 09' (odlot;])
Husaberg FE 550 07'(śmierć na kółkach)
Husqvarna SMR 450 RR 08'(nie kupujcie tego, jeśli chcecie żyć;])
KTM SX 505 09' (najlepszy quad;))
KTM XC-F 505 09' (odlot;])
-
Dirt Rider - Świeżak
Przepraszam, że tak wejdę, ale Łukaszu, powiedz mi, skąd masz tak drastyczne dane?
Tłok w 4T przede wszystkim zmienia zdecydowanie rzadziej niż w przypadku 2T... Co 16mth być może trzeba regulować luzy zaworowe, a nie wymieniać tłok...
Edit: Dirt mnie uprzedził
A tak poza tym, to chciałbym zaznaczyć, że w przypadku 4T bardziej opłaca się kupić nowy cylinder niż nakładać nikasil, ze względu na to, że koszt nowego cylindra jest czesto mniejszy niż robienie nikasilu... w 2T cylindry są droższe, a głowice tańsze, na odwrót jest w przypadku 4T.

Edit: Dirt mnie uprzedził

A tak poza tym, to chciałbym zaznaczyć, że w przypadku 4T bardziej opłaca się kupić nowy cylinder niż nakładać nikasil, ze względu na to, że koszt nowego cylindra jest czesto mniejszy niż robienie nikasilu... w 2T cylindry są droższe, a głowice tańsze, na odwrót jest w przypadku 4T.
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Ścigacz.pl
Nie powiem Ci jakie zużycie ale wg mnie aż tyle to zdecydowanie za dużo...
Husqvarna WR

motoktos napisał(a):Bez obaw możesz kupić takową Yamahę, właśnie dla początkujących jest ten sprzęt, dla początkujących jest on właśnie.
-
panzernacker - Bywalec
• Strona 1 z 1