Dekiel rozrusznika FZR 600
• Strona 1 z 1
Dekiel rozrusznika FZR 600
Witam
Mam pytanie czy byłbylm w stanie sam jako amator zmienć dekiel od zębatek rozrusznika? I ewentualnie prosiłbym o jakąś instrukcję jak tego dokonać? Czy trzeba spuszczać olej, czy nic mi nie "wyskoczy" po odkręceniu i najlepiej jakiego silikonu użyć? Z góry dziękuje za odpowiedzi
Mam pytanie czy byłbylm w stanie sam jako amator zmienć dekiel od zębatek rozrusznika? I ewentualnie prosiłbym o jakąś instrukcję jak tego dokonać? Czy trzeba spuszczać olej, czy nic mi nie "wyskoczy" po odkręceniu i najlepiej jakiego silikonu użyć? Z góry dziękuje za odpowiedzi
-
lukaszy - Świeżak
Jesli chodzi Ci o ten dekiel zprawej strony taki jakby pół-okragły cos ten najmniejszy bo ten drugi to od sprzegła... wiec jesli to to to raczej nic Ci z tamtad nie wyleci ani olej tez nie wycieknie co najwyzej pare kropel co pozostało tam... silnikon wysokotemperaturowy i pare śrubek sam zmienisz... PS co szlif był ?? hmm
< Biker Boyz Team W-ów > CBR & FAZER & FZ6 & GSF 650 Bandit | | http://www.bikepics.com/members/pavlorbr/
- PavloRBR
- Świeżak
Ja na Twoim miejscu położyłbym motocykl na boku jeśli nie byłbym pewny czy olej nie wycieknie, albo podstaw sobie jakiś pojemnik w razie czego, potem wlejesz go z powrotem, wyskoczyć raczej nic Ci nie powinno z tamtąd a i olej pewnie też nie wycieknie, potem dekiel uszczelnić możesz sobie sylikonem i będzie dobrze. Nie jest to skomplikowana operacja więc powninieneś sobie poradzić.
SHL M11 175 --> MZ TS 150 --> MZ ETZ 250 --> YAMAHA FZR 600 --> HONDA CBR 600 F2
- wamnok
- Świeżak
Ok, szlif był przez poprzedniego właściciela i ten dekiel był spawany i najwyraźniej gdzieś nie dokładnie i jak sie silnik rozgrzeje do delikatnie chlapie na buta olejem. A najlepiej jakiego silikonu użyć?
-
lukaszy - Świeżak
Sylikon wysokotemperaturowy, to taki najzwyklejszy który kupisz prawie w każdym sklepie motoryzacyjnym, lakierniczym, na stacji paliw, itp. Jest on koloru zazwyczaj czerwonego i napisane ma chyba 320 stopni C. kosztuje około 10zł.
SHL M11 175 --> MZ TS 150 --> MZ ETZ 250 --> YAMAHA FZR 600 --> HONDA CBR 600 F2
- wamnok
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 4 gości