Ceny motocykli po sezonie??
• Strona 1 z 1
Ceny motocykli po sezonie??
Witam juz dluzszy czas planuje zakp motocykla sportowego ale niestety dopiero teraz uzbieralem odpowiednia kwote i mam pytanie do was czy kupowac cos teraz i pojezdzic chwilke do konca sezonu czy sie wstrzymac i poczekac na przerwe miedzy sezonami az motocykle stanieja kolejne pytanie do was ile orientacyjnie moga potaniec motocykle czy jest to warte czekania interesuje mnie cbr 600rr albo gsxr 600 z lat 2004-2005 (w ostatecznosci zx6r z tych samych lat co gixer) prosze o konkretna odpowiedz czy warto czekac az te motorki ztanieja i o ilemoga byc tansze
- mily1906
- Świeżak
Na moje teraz najlepiej, po sezonie wiele osób, w tym ja, chce się pozbyć maszyny. A w zimie można podszykować to i tamto by na marzec maszynka była gotów.
W kwietniu nie mający motocykla kupują gdy zaświeci słońce, a mechanicy wtedy mają masę roboty i trzeba czekać 2 tyg na serwis.
W kwietniu nie mający motocykla kupują gdy zaświeci słońce, a mechanicy wtedy mają masę roboty i trzeba czekać 2 tyg na serwis.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
Cena nie spadnie. Proponuje teraz i samemu zaopiekowac sie o2o przed zima. A taka poza tym ja dopoki snieg nie spadnie schodzic z moto nie zamierzam 

cbr900rr--->niestety po przesiadce z motocykla kazde auto bedzie sie mulic 

-
Rike - Świeżak
niby niektórzyrobią "okazje" w zimie i sprzedaja po nizszych cenach ale czesto sa to poprostu motocykle po przejsciach i lepiej "okazji" nie łapac,rowniez uwazam ze powinienes kupic teraz i przez zime sobie wyszykowac motocykl.polecam Cebre 

ścigacz to portal dla gimnazjalistów chcących R1 na pierwszy motocykl oraz dla pseudo speców którzy mogą im w tym wyborze pomóc.
- Flow
- Stały bywalec
okazje mozna znalezc i w lecei , na poczatku sezonu itp, nigdy nie wiesz co kupujesz?
np jak sprawdzisz czy paneki w silniku sa nowe, czy mial robionego szlifa walu itp...
np jak sprawdzisz czy paneki w silniku sa nowe, czy mial robionego szlifa walu itp...
- fandzoilisz
- Bywalec
senekkorzenna napisał(a):Oczywiście to co teraz napisze to dotyczy Romet /a/
mily ponieważ jesteś na tym forum to wiedz że warto tu kupić motocykl ponieważ nikt tu nie jest anonimowy i nie będzie sobie chciał zepsuć reputacji.
na forum tez sa miny (wieksze czy mniejsze), reputacja a 10 000 zł w kieszeni to sa 2 rozne rzeczy...
- fandzoilisz
- Bywalec
ale jeśli użytkownik siedzi na forum już dłuższy czas i był na nie jednym spotkaniu z innymi użytkownikami to nie będzie wciskał ciemnoty i nie sprzeda moto po dzwonie lub szlifie nie mówiąc tego wcześniej. Tylko dlatego że jest prawdziwym motocyklistą i nie zrobiłby w bambuko drugiego pasjonata. I zawsze lepiej kupić moto od prawdziwego motocyklisty niż od handlarza.
only god can judge me
-
kagiva - Świeżak
ja jestem tego samego zdania co kosta
prawdziwy motocyklista, ktory chce sprzedac moto napewno nie wezmie pod uwage pory roku->ja napewno nie sprzedalbym maszyny taniej z powodu nadejscia zimy, kazdy wie co ma i ceni tak samo to niezaleznie od pory
chyba ze mowa bedzie o "okazjach",to juz inna bajka
prawdziwy motocyklista, ktory chce sprzedac moto napewno nie wezmie pod uwage pory roku->ja napewno nie sprzedalbym maszyny taniej z powodu nadejscia zimy, kazdy wie co ma i ceni tak samo to niezaleznie od pory
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
limak14 napisał(a):ja jestem tego samego zdania co kosta
i ja sie pod tym podpisze
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
tylko, że kupując motocykl po sezonie trzeba wziąć pod uwagę, że jeżdzić się zacznie w przyszłym roku, czyli motocykl 5 letni staje się już 6letni
i zwykle czeka go gruntowny serwis- dlatego wlasnie powinien być tańszy niż motor kupowany w sezonie.
Poza tym jak zrobić jazdę próbną w zimie ?

- CRX
- Świeżak
CRX napisał(a):tylko, że kupując motocykl po sezonie trzeba wziąć pod uwagę, że jeżdzić się zacznie w przyszłym roku, czyli motocykl 5 letni staje się już 6letnii zwykle czeka go gruntowny serwis- dlatego wlasnie powinien być tańszy niż motor kupowany w sezonie.
Oczywiście jeśli nie ma śniegu to żaden problem, po co w koncu są grube ubrania motocyklowe?
-
adam_89 - Stały bywalec
limak14 napisał(a):ja jestem tego samego zdania co kosta
i ja rowniez sie pod tym podpisuje.
CRX napisał(a):tylko, że kupując motocykl po sezonie trzeba wziąć pod uwagę, że jeżdzić się zacznie w przyszłym roku, czyli motocykl 5 letni staje się już 6letni i zwykle czeka go gruntowny serwis- dlatego wlasnie powinien być tańszy niż motor kupowany w sezonie
biorac pod uwage to ze jak juz ktos sprzedaje po nowym roku to napewno wyceni go tak by uwzglednic rowniez lata i przygotowanie do sezonu dla ewentualnego nabywcy:) zawsze przeciez mozna sie dogadac w sprawie $$$

GsxR 750 K1
| | http://pl.youtube.com/watch?v=vpwf6Vq9M ... re=related

-
GixKamR - Świeżak
GixKamR napisał(a):biorac pod uwage to ze jak juz ktos sprzedaje po nowym roku to napewno wyceni go tak by uwzglednic rowniez lata i przygotowanie do sezonu dla ewentualnego nabywcy:) zawsze przeciez mozna sie dogadac w sprawie $$$natomiast widzac ilosc "okazji" na roznych aukcjach to nie zmienia faktu ze trzeba byc ostroznym przy zakupie...nawet od prawdziwego motocyklisty choc takie kupno maszyny wydaje sie bardziej wdzieczne.
przygotowanie i wkladanie pieniedzy nie podniesie wartosci motocykla, a bynajmniej nie odzyskamy pelnej kwoty, ktora zainwestowalismy. Ja wychodze z zalozenia, ze jezeli ma sie zamiar sprzedac motocykl lepiej zostawic serwis przyszlemu nabywcy obnizajac cene i jednoczesnie poinformowac go o wszystkim.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
elcommendante napisał(a):przygotowanie i wkladanie pieniedzy nie podniesie wartosci motocykla, a bynajmniej nie odzyskamy pelnej kwoty, ktora zainwestowalismy. Ja wychodze z zalozenia, ze jezeli ma sie zamiar sprzedac motocykl lepiej zostawic serwis przyszlemu nabywcy obnizajac cene i jednoczesnie poinformowac go o wszystkim.
Poza tym ja kupując motocykl (szumnie brzmi, na razie kupowałem jeden

"Człowiek bez pasji jest martwy"
- gray wolf
- Świeżak
Dlatego ceny motocykli tak bardzo odbiegają od siebie. Np. w tej samej cenie można bardzo często spotkać CBR 600 F2 i CBR 600 F4, a różnice wieku są duże. Dlatego jak będę kupował moto to zabieram ze sobą kumpla który już śmiga drugi sezon i jeszcze jego znajomego, który jest już doświadczonym motocyklistą aby pomogli mi w wyborze i przetestowali sprzęt.
only god can judge me
-
kagiva - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 61 gości