zmiana gaznika
• Strona 1 z 2 • 1, 2
zmiana gaznika
siemka na dniach bede zmiania w moim sachsie 9minareli am5) gaznik z dellorto 12mm na mikuni 20mm, orientuje sie ktos moze o ie wzrosnie spalanie i czy poprawia sie osiagi? i czy oryginany filtr powietrza da sobie rade
- kowal_1992
- Świeżak
znajomy z innego forum sadzil do takiego motorka 21mm i mu chodzil, ale nie mam sie jak go wypytac bo stracilem kontakt
- kowal_1992
- Świeżak
większy gaźnik większe spalanie albo i gorsze osiągi jak chcesz miec większa moc skoro silniczek nie bd nadążał spalac tego co dostanie i tak dalej??
dla mnie taka wymiana gaźniczka powinna byc tylko i wyłącznie robiona przy wymianie cylka na większy itp
dla mnie taka wymiana gaźniczka powinna byc tylko i wyłącznie robiona przy wymianie cylka na większy itp
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Tak, ale nikt nie powiedział, że bedzie się to dało dobrze wyregulować.
Na wolnych obrotach moze Ci zalewać świece, tak jak u mnie było.
Proponuje, zrobić tak, żebyś miał mozliwość ewentualnej zmiany na troche mniejsze gaźnik gdyby ten źle się sprawdził, bo tak to wyrzucisz kasę w błoto.
Na wolnych obrotach moze Ci zalewać świece, tak jak u mnie było.
Proponuje, zrobić tak, żebyś miał mozliwość ewentualnej zmiany na troche mniejsze gaźnik gdyby ten źle się sprawdził, bo tak to wyrzucisz kasę w błoto.
CBR 600 F3
-
Fenek16 - VIP Åšcigacz.pl
jak dla mnie to w ogule niepakuj w tak nieprzemyślany tuning pieniędzy tylko zrób se trase z koleżanką do lasu czy na ryby i lepiej spożytkujesz te pieniądze. A jak naprawde jesteś zdesperowany osiągami to kup mocniejszy motocykl.
Komancz
- komancz4
- Świeżak
to żeś mu doradził.....
Ja bym ci polecił 16 mm lub max 17,5.Ja mam seryjne dellorto 16 mm (am6) i nieźle sie zbiera i pali zależnie od stylu jazdy 4-5 l.Ja bym większego niż 17,5 nie pakował do tego silniczka.Raczej nie spali ci całej mieszanki i jak wyzej koledzy napisali może go zalewać.

KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
mocniejsze moto to większa pojemność, a ja nie mam prawka, a nie zamierzam jeździć 80/50 albo 125/50 bo to przypal, a poza tym to niezgodne z prawem, wiec myślałem nad zmiana gaźnika, kumpel ma apke co ma gaźnik 20 albo 21 to wezmę od niego i zobaczę jak będzie chodził, jak będzie ok to zamówię taki, a jak nie to zostanę na seryjnym
- kowal_1992
- Świeżak
Dokładnie, ja sobie przy wymianie cylka na mocnniejszą 50 dałem gaźnik 17,5mm i nie ma porównania wogóle, gaźnik daje bardzo dużo lecz spalanie wzrosło o duzo...17,5mm to nie tak dużo mysle ze 19mm tez by była dobra, ale po co tak mały silnik ma dostawac tak dużo paliwa, 17,5mm spokojnie temu podoła i myśle ze nie trzeba większego, chcesz sobie podniesc osiągi to sobie kup rolki za 30 zł
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Ciekawośc to pierwszy stopień do piekła,
a prędkośc to drugi :D
"I kto tu mówi ze moto nie ma duszy..."
a prędkośc to drugi :D
"I kto tu mówi ze moto nie ma duszy..."
-
Jonyl - Świeżak
Minarelli am5 to silnik z manualna skrzynią biegów,więc z rolek by mogl se tylko wisiorek zrobić 

KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
- kowal_1992
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości