problem kx 125
• Strona 1 z 1
problem kx 125
siemka czy możnaq nalac oleju do skrzyni az po korek i co sie może przez to stac?? wylewa mi sie on przez uszczelki?? moze sie cos zepsuć?? a i mi cos go zrywa strzela jak ruszam tak jakby okolice łancucha.
- seba131555
- Świeżak
No az tak po dekielek to nie. Znajdz ile trzeba do kxa wlewać i tyle wlewaj, i tak podczas pracy silnika jest smarowane wszystko w skrzyni;p to ze ci sprzela to łańcuch sie napręza hehe albo juz do wymiany
Motocross q r w a rzÄ…dzi!! 

-
arudni - Świeżak
Nigdy nie lejemy więcej niż zaleca producent! Nadmierna ilość oleju w skrzyni może powodować nadmierne ciśnienie na simeringi na wale, zużywanie ich, a przy tym przeciekanie i dostawanie się oleju w okolice wału, cylindra etc. W ten sposób niszczysz sobie tylko silnik...
Co do łańcucha, sprawdź naciąg i przy okazji sprawdź ile jeszcze pozostało Ci miejsca do regulacji naciągu. Może się okazać, że łańcuch jest już na tyle rozciągnięty, że nie da się go bardziej napiąć, a zęby zębatki wytarte i zniekształcone.
Pzdr.
Co do łańcucha, sprawdź naciąg i przy okazji sprawdź ile jeszcze pozostało Ci miejsca do regulacji naciągu. Może się okazać, że łańcuch jest już na tyle rozciągnięty, że nie da się go bardziej napiąć, a zęby zębatki wytarte i zniekształcone.
Pzdr.
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
poprostu kup uszczeli orginalne i je zaluz czlowieku po korek oszalales?????????????!!!!!!!
YAMAHA YZ 125 ^^
- danielpolak
- Świeżak
powiem Ci tak
nie wiedziałem do kąd sie leje olej po1
po 2 nie wiedzialem gdzie co odkrecic aby sprawdzic ile trzeba wlac
po 3 byc moze rozwalilem sobie tym dobilem łozyska na korbowodzie mam wibracje qreskie
olej mi ciekl koło mieszalnika przez chwilkę a teraz spływa nie wiem gdzie
niedawno odkrecilem korek myslalem dolac moze czy coo odkrecilem i tylko gorący olej mi wystrzelił
wiem juz dla czego ciekł mi olej etc.. za duzo go było
a poziom oleju jesli nie masz miarki jest po 2giej stronie na obudowie od korbowodu odkrecasz srube i lejesz tyle az sie bd przelewało z niej
to chyba tyle
pozdro

nie wiedziałem do kąd sie leje olej po1
po 2 nie wiedzialem gdzie co odkrecic aby sprawdzic ile trzeba wlac
po 3 byc moze rozwalilem sobie tym dobilem łozyska na korbowodzie mam wibracje qreskie
olej mi ciekl koło mieszalnika przez chwilkę a teraz spływa nie wiem gdzie
niedawno odkrecilem korek myslalem dolac moze czy coo odkrecilem i tylko gorący olej mi wystrzelił
wiem juz dla czego ciekł mi olej etc.. za duzo go było
a poziom oleju jesli nie masz miarki jest po 2giej stronie na obudowie od korbowodu odkrecasz srube i lejesz tyle az sie bd przelewało z niej
to chyba tyle

pozdro
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 25 gości