Zobacz wÄ…tek - problem kx 125
NAS Analytics TAG

problem kx 125

Enduro, Cross
_________

problem kx 125

Postprzez seba131555 » 19/7/2008, 16:22

siemka czy możnaq nalac oleju do skrzyni az po korek i co sie może przez to stac?? wylewa mi sie on przez uszczelki?? moze sie cos zepsuć?? a i mi cos go zrywa strzela jak ruszam tak jakby okolice łancucha.
seba131555
Świeżak

Postprzez arudni » 20/7/2008, 23:18

No az tak po dekielek to nie. Znajdz ile trzeba do kxa wlewać i tyle wlewaj, i tak podczas pracy silnika jest smarowane wszystko w skrzyni;p to ze ci sprzela to łańcuch sie napręza hehe albo juz do wymiany
Motocross q r w a rzÄ…dzi!! :P
arudni
Świeżak

Postprzez Manhatan » 21/7/2008, 13:25

Nigdy nie lejemy więcej niż zaleca producent! Nadmierna ilość oleju w skrzyni może powodować nadmierne ciśnienie na simeringi na wale, zużywanie ich, a przy tym przeciekanie i dostawanie się oleju w okolice wału, cylindra etc. W ten sposób niszczysz sobie tylko silnik...

Co do łańcucha, sprawdź naciąg i przy okazji sprawdź ile jeszcze pozostało Ci miejsca do regulacji naciągu. Może się okazać, że łańcuch jest już na tyle rozciągnięty, że nie da się go bardziej napiąć, a zęby zębatki wytarte i zniekształcone.

Pzdr.
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
Manhatan
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez danielpolak » 19/8/2008, 16:12

poprostu kup uszczeli orginalne i je zaluz czlowieku po korek oszalales?????????????!!!!!!!
YAMAHA YZ 125 ^^
danielpolak
Świeżak

Postprzez Bostorn » 19/8/2008, 22:40

powiem Ci tak :)

nie wiedziałem do kąd sie leje olej po1
po 2 nie wiedzialem gdzie co odkrecic aby sprawdzic ile trzeba wlac

po 3 byc moze rozwalilem sobie tym dobilem łozyska na korbowodzie mam wibracje qreskie
olej mi ciekl koło mieszalnika przez chwilkę a teraz spływa nie wiem gdzie

niedawno odkrecilem korek myslalem dolac moze czy coo odkrecilem i tylko gorący olej mi wystrzelił

wiem juz dla czego ciekł mi olej etc.. za duzo go było

a poziom oleju jesli nie masz miarki jest po 2giej stronie na obudowie od korbowodu odkrecasz srube i lejesz tyle az sie bd przelewało z niej

to chyba tyle :)

pozdro
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
Bostorn
Moderator

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości

na górê