VX 800 czy CB 500
• Strona 1 z 2 • 1, 2
VX 800 czy CB 500
Witam
Planuje zakup pierwszego motocykla. Zastanawiam sie nad Suzuki VX 800 i Hondą CB 500. Wiem że Honda jest lepsza na pierwszy motocykl ale troche dziwnie wyglądam na niej, mam 188cm i 108kg. Na Suzi jeszcze nie siadałem więc nie wiem jak na niej będę sie czuł. Moje doświadczenie jest malutkie, miałem kiedyś ETZ 251 nie miałem wtedy prawka więc smigałem głównie u mnie po wsi, okolicznych lasach i pobliskim poligonie wojskowym.
Może macie jakąś inną propozycje na motorek dla mnie ale w podobnej cenie? Bardziej odpowiada mi styl Suzuki.
Planuje zakup pierwszego motocykla. Zastanawiam sie nad Suzuki VX 800 i Hondą CB 500. Wiem że Honda jest lepsza na pierwszy motocykl ale troche dziwnie wyglądam na niej, mam 188cm i 108kg. Na Suzi jeszcze nie siadałem więc nie wiem jak na niej będę sie czuł. Moje doświadczenie jest malutkie, miałem kiedyś ETZ 251 nie miałem wtedy prawka więc smigałem głównie u mnie po wsi, okolicznych lasach i pobliskim poligonie wojskowym.
Może macie jakąś inną propozycje na motorek dla mnie ale w podobnej cenie? Bardziej odpowiada mi styl Suzuki.
- iggor18
- Świeżak
a moze KAWASAKI ER5 lub suzuki gs 500
ceny podobne a na poczatek to sprzet niezły
ceny podobne a na poczatek to sprzet niezły
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
- FabrykaSnow
- Świeżak
VX 800 dobry sprzecik silniczek ma z intrudera wiec duzo wytrzymie. I najwazniejsze ze silnik typu V a nie jak w pozostalych rzedowka 

- Saper_GSXF
- Świeżak
Troche czytałem o suzi i chyba jest problem z częściami a jak są to drogie. Ma też kiepskie hamulce. Jest może tu ktoś kto miał więcej doczynienia z tym motorkiem i może sie na jego temat wypowiedzieć? Byłem prawie pewien że kupie honde ale do czasu jak na nią usiadłem, moja masa jest chyba troche za duża na 500 bo z tego co wiem to honda jest wieksza od konkurencji.
- iggor18
- Świeżak
<borut> napisał(a):Kup sobie Yamahę XJ 600 lub Suzuki Bandit 600. Są to dosyć duże motocykle i nie bedziesz wygladał na nich jak na psie.
Oba ciekawe ale chyba troche za mocne szybkie na poczatek. Ja mam troche głupi łep czasami wiec wole nie kusić losu;p
- iggor18
- Świeżak
Xj 600 to nie potwór bardziej obawiałbym się bandita.
Zabić można się na wszystkim, tak samo na wsk 125 jak i na bandicie musisz panować nad sobą. Pamiętaj musisz mieć łeb na karku.
pzdr.
Zabić można się na wszystkim, tak samo na wsk 125 jak i na bandicie musisz panować nad sobą. Pamiętaj musisz mieć łeb na karku.
pzdr.
-
pablomotors - Świeżak
Z czesciami faktycznie jest problem do VX co do slabych hamulcy do w Intruzie to fakt jedna tarcza z przodu to za malo ale w VX sa 2 i daja sobie rade bez problemu. Kumpel ma taki sprzet i sobie go chwali jest z 91 i tylko ostatnio sprzeglo wymienil. Zaleta duza VX jest wal kardana ktory jest praktycznie bezobslugowy i bezawaryjny.
- Saper_GSXF
- Świeżak
Saper_GSXF napisał(a):Z czesciami faktycznie jest problem do VX co do slabych hamulcy do w Intruzie to fakt jedna tarcza z przodu to za malo ale w VX sa 2 i daja sobie rade bez problemu. Kumpel ma taki sprzet i sobie go chwali jest z 91 i tylko ostatnio sprzeglo wymienil. Zaleta duza VX jest wal kardana ktory jest praktycznie bezobslugowy i bezawaryjny.
Z tego co ja czytalem to druga tarcze tylko we własnym zakresie bo tak to jedna jest. Na tą chwile nastawiam sie na VX ale zobacze jak będę sie czuł na tym typie motocykla.
- iggor18
- Świeżak
- Saper_GSXF
- Świeżak
Motocykl XJ 600 cechuje się bardzo wytrzymałym silnikiem równa linia oddawania mocy nie ma żadnych skoków mocy w danym zakresie obrotów nie jest za silna jest dosyć duża super się prowadzi dobrze się trzyma ziemi mało pali pieknie warczy...
W sam raz dla ciebie.
W sam raz dla ciebie.
- <borut>
- Bywalec
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 31 gości