Zobacz wątek - Znikła iskra w Husqvarnie wr 125 :(:(:(
NAS Analytics TAG

Znikła iskra w Husqvarnie wr 125 :(:(:(

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Znikła iskra w Husqvarnie wr 125 :(:(:(

Postprzez Dzesiu10 » 12/8/2008, 22:12

Witam,
ostatnio jeździłem sobie z kumplami motorem i nagle mi zgasł. Myślałem że to może jakiś syf dostał się do dyszy gaźnika ale niestety nie ma iskry:( Najprawdopodobniej jest to wina modułu. Wie ktoś czy takie rzeczy jak moduł w ogóle się psują?? Może ktoś z Was drodzy forumowicze zna instalacje elektryczną tego motorka? Jeśli można prosiłbym o nią ( ksero schematu) lub o podanie miejsca gdzie taki moduł można nabyć.
Czy może być to moduł od innego motoru? Może ktoś z Was mieszka w Zielonej Górze i wie jak to naprawić?
p.s. moto z 99.
Dzesiu KTM EXC-F 250 2007
Dzesiu10
Bywalec

Postprzez CalibraHunter » 13/8/2008, 09:53

Za bardzo Ci nie pomoge, ale moze sytyuacja jakiej bylam wspoluczestnikiem cos Ci podpowie. Kolega mial podobny problem, moto w ogole nie reagowalo na zaplon. W serwisach wszyscy mowili, ze to modul. Moze sie zepsuc i zwykle takie sytuacje sa zwalane wlasnie na niego. Ale zanim kupisz nowy, lepiej sprobuj dowiedziec sie, czy w poblizu nie ma kogos z modulem pasujacym i sprawdz czy to aby na pewno on. Bo po paru miesiacach babrania serwisow z modulem okazalo sie, ze spalila sie elektryka od... stacyjki :D

Sytuacja dosc trywialna i nie mam pewnosci czy dotyczy rowniez Twojego moto, ale lepiej uczyc sie na bledach innych i sprawdzic wszystkie inne mozliwosci. Powodzenia.
Never let your FEAR decide your FUTURE.
CalibraHunter
VIP Åšcigacz.pl

Dziękuje za odp

Postprzez Dzesiu10 » 13/8/2008, 20:04

A jak sprawdzić stacyjkę? bo jak włączam zapłon to świeci się kontrolka oleju i są wszystkie światła a iskry nie ma:( Dziękuje za poprzednia wyczerpująca odpowiedź i czekam na odp na to pytanie.pzdr
Dzesiu10
Bywalec

Postprzez Dzesiu10 » 19/8/2008, 21:35

To ma ktoś jakiś pomysł? proszę o rade
Dzesiu10
Bywalec

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê