yzf 426
• Strona 2 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
no raczej tak a ile on moze wazyc .siedzialem na dr 350 i jakby byla tej wagi to jeszzcze jakos jej dam rade.
- Mx forever
- Świeżak
Ale wy pier*******. Jak będzie jeździł z głową to da sobie radę! Wy chyba zazdrościcie moto, a nie staracie się dobrze doradzić.
-
Piotrek.K. - Świeżak
opinie podzielone napewno go nie sprzedam odrazu.troche pojezdzie jak zaczne ostro glebic to pojdzie na sprzedasz ile akie moto z 2003 roku bez przebiegu bo stal w salonie moze kosztowac w polsce bo nieznam cen.
- Mx forever
- Świeżak
Piotrek.K. napisał(a):Ale wy pier*******. Jak będzie jeździł z głową to da sobie radę! Wy chyba zazdrościcie moto, a nie staracie się dobrze doradzić.
Jeździłeś kiedyś motocyklem crossowym? Jeśli tak, to zadaj sobie pytanie, do czego ten motcykl tak naprawdę służy, do zapierda**** czy do turystyki? Co tu ma głowa do rzeczy? Fakt, trzeba miec z nią coś nie tak przeceniając samego siebie...
Kilka osób ze smutkiem przyznało mi już rację, że dwusuwowe dwieściepięćdziesiątki i czterysta pięćdzisiątki w czteropaku poprostu ich przerosły... To jest poprostu sprzęt dla minimum Polskiej czołówki off-roadowej, która potrafi wykrzesać z nich ostatnie poty, przy okazji dobrze się bawiąc... Zastaawiam się cały czas i nie potrafię tego zrozumieć, dlaczego ludzie są tak naiwni i mimo ostrzeżeń innych, którzy robią to przecież z czystego serca, mimo wszystko to olewa, siadając na sprzęty, których nawet na prostej nie wykręcą do końca...
Poza tym, może i motocykl fajny i jest wart pozazdroszczenia, jednak cieszę się, że moje podejście do sprawy jest takie, a nie inne...
Pzdr.
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
do manhattana.fakt ze bede jezdzil na takim motorze nie wynika z tego ze tego chce poprostu nadazyla sie okazja taniego kupna takiego motoru i go kupielem.ja szukalem 125 250max a ze jest to niesamowita moc nie dla mnie 15 latka bez strasznych umiejetnosci to wiem.rozmawialem z tata i poweidzial ze jak bedzie za mocny to napewno go sprzeda przecierz niechce zebym zrobil sobie krzywde.
- Mx forever
- Świeżak
Manhatan napisał(a):Piotrek.K. napisał(a):Ale wy pier*******. Jak będzie jeździł z głową to da sobie radę! Wy chyba zazdrościcie moto, a nie staracie się dobrze doradzić.
Jeździłeś kiedyś motocyklem crossowym? Jeśli tak, to zadaj sobie pytanie, do czego ten motcykl tak naprawdę służy, do zapierda**** czy do turystyki? Co tu ma głowa do rzeczy? Fakt, trzeba miec z nią coś nie tak przeceniając samego siebie...
Z czasem nauczy się zapierdalać, najgorszy początek.
A śmigam na yz450 więc coś o tym wiem!
-
Piotrek.K. - Świeżak
- Mx forever
- Świeżak
Mx forever napisał(a):do manhattana.fakt ze bede jezdzil na takim motorze nie wynika z tego ze tego chce poprostu nadazyla sie okazja taniego kupna takiego motoru i go kupielem.ja szukalem 125 250max a ze jest to niesamowita moc nie dla mnie 15 latka bez strasznych umiejetnosci to wiem.rozmawialem z tata i poweidzial ze jak bedzie za mocny to napewno go sprzeda przecierz niechce zebym zrobil sobie krzywde.
Nie chciało mi się czytać wszystkiego, ale jak masz 15. lat i latasz na 450. to ... hmmm.. bez komentarza. Trzeba zadać sobie jedno pytanie: czy chcemy umieć jeździć na motocyklu, panować nad nim i czerpać z tego przyjemność, czy po prostu chcemy mieć świadomość, że mamy dużo mocy pod d***? Znam się trochę na tym i wiem, że amator nigdy nie będzie jeździł pewnie tak dużym motocykle.
Piotrek.K. napisał(a):Manhatan napisał(a):Piotrek.K. napisał(a):Ale wy pier*******. Jak będzie jeździł z głową to da sobie radę! Wy chyba zazdrościcie moto, a nie staracie się dobrze doradzić.
Z czasem nauczy się zapierdalać, najgorszy początek.
A śmigam na yz450 więc coś o tym wiem!
Za********* po polnych drogach z odkręconą manetką, a po torze mx to trochę inna sprawa. Ale w Polsce istnieje przeświadczenie, że więcej znaczy lepiej. Dlatego najlepiej sprzedającym motocyklem jest Yamaha R1, a najwięcej sprzętów na amatorskich zawodach offroad ma pojemność 450. Nikt nie zauważył zależności, że wśród zawodników MP klasa 125 jest najbardziej oblegana?
Zresztą... po co kupować motocykl takiej pojemności, jeżeli motocykl 250 4T, 125 2T, jest tańszy, łatwiejszy w prowadzeniu i daje dużo więcej przyjemności z jazdy, a w rękach amatorów prędkościowo nie czuć żadnej różnicy? Ja nie umiem odpowiedzieć na to pytanie...
-
Beavis - Moderator
beavis wlasnie widac ze nie czytasz tematu od początku.wiem ze taki sprzet nie jest do opanowania.ja niekupuje go tylko mój ociec i to on mial okazję go bardzo tanio kupic!!wcale nie mysle ze duzo znaczy lepiej bo wiem ze mniejsze pojemnosci byly by dla mnie o wiele lepsze!Aż tak nieobeznany nie jestem wiec moze najpierw czytaj forum od początku a nie w srodku zaczynasz...pytam się z ciekawosci a motor prawdopodobnie sprzedam i kupię mniejszy.czaisz teraz o co chodzi?
- Mx forever
- Świeżak
Jezu, ten temat ciągnie się już wieki ...Skoro stary ci już to kupił to pojeździj a zrozumiesz, że ten motor jest dla ciebie przedewszystkim zaciężki i niepotrzebna ci aż taka moc.
No i milimetry na gazie mogą Cię bardzo boleć ...
Ps. Pozwólcie, że zadam jedno pytanie. Po jakiego *ch**** jest ten temat ? przecierz i tak w niczym Ci niepomoże. A jeśli chciałeś się pochwalić to trzeba było tak napisać. A nie taki coś, ak ci ktoś powie że nie dasz sobie rady to co odstawisz motor i niebędziesz jeździł - niewieże ! ! !
No i milimetry na gazie mogą Cię bardzo boleć ...
Ps. Pozwólcie, że zadam jedno pytanie. Po jakiego *ch**** jest ten temat ? przecierz i tak w niczym Ci niepomoże. A jeśli chciałeś się pochwalić to trzeba było tak napisać. A nie taki coś, ak ci ktoś powie że nie dasz sobie rady to co odstawisz motor i niebędziesz jeździł - niewieże ! ! !

sprzedam :
- Sony Ericson P99i (700pln)
- Nowe sprzęgło do Aprili Rx 50 (90 zł)

- Sony Ericson P99i (700pln)

- Nowe sprzęgło do Aprili Rx 50 (90 zł)
-
bastus - Bywalec
Ja tam myśle że dasz se rade. Mój sąsiad ma 14 lat i popyla suzuki rm 250 60 konnym i widze że daje se dość rade. Na początku cię troche sponiewiera wiec odkręć wszystkie owiewki lepiej;p jak nie chcesz mieś wydatków. A co do yamaszki to już profeska jest więc na twoim miejscu bym troche pojeździł i sprzedał.
Motocross q r w a rzÄ…dzi!! 

-
arudni - Świeżak
spróbuje go przez wakacje objezdzic.znaczy przestac sie bac tej mocy,bo objezdzic to sie nieda raczej na moim poziomie.mam nadzieje ze duzo sie na niej naucze i potem przesiadka na 250 4t da mi juz samą frajdę.A ile takie moto wazy?
bastus a czy tematy typu jaki kolor motoru kupic i 5 stron o tym samym to nie jest dla ciebie bez sensu?Moto przyjdzie do mnie dopiero za miecha a ja chce sie troche o nim dowiedziec a w temacie co na pierwsze moto... to nikt juz dawno nie odpowiada
bastus a czy tematy typu jaki kolor motoru kupic i 5 stron o tym samym to nie jest dla ciebie bez sensu?Moto przyjdzie do mnie dopiero za miecha a ja chce sie troche o nim dowiedziec a w temacie co na pierwsze moto... to nikt juz dawno nie odpowiada
- Mx forever
- Świeżak
juz mowielem mam 183 cm wzorstu ważę 72 kg.Muscle to raczej nie jestem bo taki wiek mam ze trudno byc szerokim .
- Mx forever
- Świeżak
Ze wzrostem powinno styknąć z masą też nie jest źle ale na siłke lepiej chodź żeby troche przypakować. Jeśli będziesz za słaby to moto będzie robiło z tobą straszne rzeczy;p

-
arudni - Świeżak
ta yzf 426 to 4t , jakieś 60 koni wg. serwisówki , poradzisz se , znam łepka który z mz 150 siadł na fazera 600 i chłopak żyje
a tak serio to najpierw spokojnie po trawniczku , a jak się przyzwyczaisz to możesz nią wywalać kamienie z bruku 

Honda Crm 80 Montesa
- rad01
- Świeżak
ja z własnego doświadczenia wiem ze 426 to bydle nie miłosierne tylko dla zawodowców (albo samobójców), rok temu bylem na kupnie go, pojechałem do jednego kolesia co handlował motorami miał takie coś i 2 rzeczy mnie przeraziły pierwsza to jej odpalenie (zajebista kompresja) a jak już ja odpaliliśmy to pod nią sie dosłownie ziemia trzęsła! A o jeździe nie wspominając...
sprzedam Honde XR 250 R 2000r
info na pw lub gg
info na pw lub gg
- Katsumoto
- Świeżak
Sorka, że pisze komuś w temacie ale w dziale o yamaszce dt 125 nikt nic nie odpisuje. Mam takie pytanie otóż niedawno sprawiłem sobie yamahę dt 125 tak o do pojeżdżenia po ścieżkach leśnych i teraz zajrzałem do dozownika oleju i sie okazało, że był wlany mixol. Czy mam go zlać i wlać takiego oleju jak mam w moim kx-ie?? Kolega mi powiedział żebym nic nie zlewał bo oleje typu castrol 2t racing rozpuszczą nagar który stworzył mixol i taka wymiana może spowodować zatarcie silnika. Proszę o odpowiedź

-
arudni - Świeżak
Katsumoto nie przesadzaj. Od kompresji przy odpalaniu jest specjalny zawór który upuszcza ciśnienie podczas odpalania a to że sie ziemia trzęsie to normalka;p pod moim kawasaki kx 250 też sie ziemia trzęsie;p

-
arudni - Świeżak
• Strona 2 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości