Zobacz wÄ…tek - Help odszkodowanie za moto
NAS Analytics TAG

Help odszkodowanie za moto

Przepisy, prawo
_________

Help odszkodowanie za moto

Postprzez mrówa » 3/5/2008, 17:47

Witam wszystkich serdecznie mam pytanie miałem dzwona w środę dziadek wjechał mi w bok mojej cebry pytanie jest następujące co wybierać pieniądze czy naprawę bezgotówkową jak to się odbywa co do motocykli nigdy nie byłem w takiej sytuacji.wiecie ile kosztują plastiki nie wspomnę o reszcie gratów.

Z góry dzięki za odpowiedz.pozdro.
mrówa
Świeżak

Postprzez ZZZenonnn » 4/5/2008, 10:17

ja tam bym wybral pieniądze ale oczywiście z pelna kontrola czy ubezpieczyciel nie zaniży strat podczas wyceny.Zawsze na gotowce cos mozesz przyciąć dla siebie a moto będzie naprawione.Mocny crash?a z Toba spoko?
ZZZenonnn
Świeżak

Postprzez mrówa » 4/5/2008, 11:19

Dzięki czuje się dobrze gdyby nie buty to pewnie stopa by była zmiażdżona dostałem centralnie w bok polecam te buty Sidi Vertigo ocaliły mi stopę no i reszta ubrania oczywiście w samochodzie cały przód lampy,zderzak,maska.Szkoda mi cebry panowie nie jeździjcie w deszcz jak nie muście ci w puszkach nas nie widzą.
mrówa
Świeżak

Postprzez Szopekk » 5/5/2008, 09:52

wez kase tak jak mowi zzzenonnn (ja tez bym bral kase) powinno cos zostac i przy okazji bedziesz wiedzial jak masz zrobione...pozdro
nie polemizuj bo nie jestes predysponowany do emanowania tak apodaktycznych percepcji... | (nie dyskutuj jak nie potrafisz...) :) xD | | http://www.scigacz.pl/rider/16915/foto/album/712/
Szopekk
Świeżak

Postprzez Grubas » 5/5/2008, 13:52

Jak chcesz dobrze naprawiać, a nie byle tanio to wycena (kasa) może być za mała, ale zawsze będziesz mógł przedstawić rachunki. Najpierw poproś o wycenę (niezależnie u ubezpieczyciela i w warsztacie) porównaj ceny i zakres napraw. Może się okazać, że pojazd będzie złomowany. Wbrew pozorom bardzo łatwo o taki koniec.
<a href="http://a-glass.pl">BMW F650 ST</a>
Grubas
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez marcin1234 » 5/5/2008, 20:40

odrazu na koszt ubezpieczyciela możesz iść do serwisu i sprawdzić moto pod kątem czy jest prosty i zrobić ogólny przegląd.
Oni dadzÄ… ci fakture i z fakturÄ… do ubezpieczyciela a oni oddadzÄ… ci kase.
A jeśli wyjdzie że jest lekko czy mocno krzywy to możesz wystąpić o zwrot kosztu jak za cały motocykl wg ceny tego motocykla na rynku.
odliczÄ… koszt tylko od tego co jest dobre.
np. masz rozwaloną czasze i prawe plastiki a lewa strona nietknięta to tą lewą strone sobie odlicza.

ale zazwyczaj dają 90% wartości motocykla jeśli jest krzywy ii co najważniejsze motocykl możesz zabrać do domu i sprzedać go na częsci to co dobre oczywiscie. i jak zauwazysz wyjdziesz na plus i starczy na nową maszyne
marcin1234
Świeżak

Postprzez mrówa » 5/5/2008, 21:42

Dzięki za wskazówki jutro ma być rzeczoznawca zobaczymy jak wyliczy ogólnie porażka początek sezonu a ja bez moto ale tak bywa następny będzie lepszy Pozdro.
mrówa
Świeżak

Powrót do Prawo

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

na górê