Zobacz wątek - MotoGP 2008 w TV, czyli nasze opinie na temat sezonu 2008 :)
NAS Analytics TAG

MotoGP 2008 w TV, czyli nasze opinie na temat sezonu 2008 :)

Dla fanów i zawodników sportów motocyklowych
_________

Postprzez Lovtza » 30/3/2008, 11:09

Cholera, zaspałam i obejrzałam zaledwie kilka ostatnich okrążeń wyścigu 125 ccm wrrr. Gratulacje dla Simone Corsi. W końcówce niestety zabrakło mi walki Gabora i Sergio.

Czekam teraz na motogp. Nie miałam nawet okazji obejrzeć kwalifikacji ale po wynikach widzę, że wyścig zapowiada się ciekawie. Dopływ "świeżej krwi" w tym roku zapewne nieco zamiesza w generalce. Ciekawa jestem jak pojedzie Toseland i jak będzie walczył Dovizioso. Co do Lorenzo, chyba każdy kto znał jego styl jazdy mógł się domyślać, że będzie starał się rozpychać łokciami. Czy Rossi da radę przebić się do czołówki?

Wracając do klasy 250 ccm, która obecnie jest rozgrywana. Piękny start Mika Kallio. Chłopaki od samego początku walczą ostro jak lwy. Na 26 kółku do końca Simon wyprzedził Bautista a następnie Barbera, biedny Simon przez to całe zamieszanie spadł aż na 7 miejsce. Na 24 okrążeniu do końca wypadł Hector Faubel. Na 21 kółku do końca Bautista pobił rekord toru. Czy ktoś widział wyczyn Debon'a? Co za koty. Bautista i Simoncelli tasują się jak talia kart. I jednemu i drugiemu tupetu z pewnością nie brakuje ;) Kurna szkoda mi Thomasa Luthi, mam nadzieję, że wypadek nie spowodował żadnej kontuzji.

Ostatnie okrążenie klasy 250 ccm
Kto by się spodziewał, że ten wyścig tak się zakończy. Simoncelli zaczepił o tylne koło Bautisty i oby dwóch zawodników wyrzuciło z toru. Kur***..... Zatem w pierwszej trójce Kallio, Passini, Takahashi/

Czas na motogp. Co tutaj się dzieje. Na 26 do końca Stoner wyszedł za szeroko z łuku i wyjechał poza tor spadając na daleką pozycję. Pedrosa bije rekord toru czasem 1.40.116. Rossi na 24 kółku do końca wysuwa się na drugą pozycją wyprzedzając Lorenzo. Zapowiada się gorąca walka. Na 23 kółku do końca Edwards będąc na siódmej pozycji wypada z toru. Stoner na 14 pozycji. A Pedrosa zapier... I tak w zasadzie połowa wyścigu bez większych przetasowań. Toseland powoli zbliża się do pierwszej piątki. Na 4 kółka do końca Stoner znowu popełnia podobny błąd jak wcześniej i przy manewrze wyprzedzania Nakano wyjeżdża z toru. Na szczęście nie traci swojej jedenastej pozycji. Pedrosa całkiem jak Stoner wypracował sobie 3-4 sekundową przewagę i dojechał samotnie do mety. W pierwszej piątce:
1. Pedrosa (pierwsze miejsce w generalce)
2. Rossi :)
3. Lorenzo
4. Hayden
5. Capirossi
Toseland nieco przespał i w ostatnim momencie spadł na szóstą pozycję.
<i><b>"A żyć możesz tylko dzięki temu, za co mógłbyś umrzeć..."</b></i>

<b><i><a href="http://zmija.riderblog.pl/">Blog Żmii</i></b></a>
Lovtza
Moderator

Postprzez RONI: » 31/3/2008, 08:03

w niedziele miałem szkołe i nie mogłem obejrzeć ,dziś jestem w pracy i nie obejrze powtórki
:/ ..w gazecie tylko podali wyniki..jedynie Ty mnie żmijka poratowałaś ..dzięks
RONI:
Świeżak

Postprzez kildow » 31/3/2008, 09:32

Passini po kłopotach na początku dużo się potem napracował, a jak zobaczył, że jest szansa drugą lokatę to się pięknie zebrał na finiszu. Duży szacun dla tego pana.

Stoner robił fochy na kwalifikacja jakby miał zespół napięcia, co się potwierdziło w samym wyścigu. Przypomniał mi się Biaggi i Gibernau, też kiedyś w czasach swojej największej świetności, wiele tracili właśnie przez taką złość, a co za tym idzie brak koncentracji.
Bałem się, że pod koniec Lorenzo będzie chciał pomścić Bautistę, ale na szczęście zachował się rozsądnie, albo Vale był na tyle czujny, że nie pozwolił mu się zbytnio zbliżyć. :)
Dani stanął na wysokości zadania i dał kibicom zaśpiewać hymn. Należało się chłopakowi.
SUPERMOTO.PL
kildow
Świeżak

Postprzez Wzmocniony » 31/3/2008, 16:48

Działo się działo nie dość że Pedrosa uciekał jak szalony wygrywając wyścig na Michałach pokazał klase samą w sobie a w dodatku ustanawiając najlepszy czas okrążenia.Wkońcu Rossi na drugim miejscu a to mnie cieszy bardzo pozatym ładnie miał szczęście bo gdy zostało ostatnie okrążenie myślał że już po wszystkim ale w pore się zorientował.Gratki należą się Lorenzo drugi wyścig sezonu a on już na podium widać że głodny sukcesu jest.Stoner niestety nie udało mu się dojechać w pierwszej trójce potym jak wyjechał dwa razy z toru.Pięknym manewrem w ostatnim zakręcie popisał się Capirossi objeżdżając Toselanda i Dovizioso.
Dodatkowo morzna zobaczyć że zawodnicy od 9 do 16 pozycji to osoby jadące na oponach Bridgestone.
Oto końcuwka wyścigu http://pl.youtube.com/watch?v=UXl6-eWCWq0

W klasie 250 doszło do kolizji na ostatnim okrążeniu gdzie Simoncelli zdjoł z toru Batistute oto jak to wyglądało http://pl.youtube.com/watch?v=RTZe5WSQ_2k

Jednym słowem było grubo :wink:
Wzmocniony
Świeżak

Postprzez Daytona Fan » 2/4/2008, 23:14

Wyścig mi się podobał, głownie ze względu na to, że chyba Rossi zaczyna jezdzic coraz lepiej. Ze Stonerem w koncu sie okazalo, ze nie jest maszynka do wygrywania, zwlaszcza kiedy tor jesat techniczny i wolniejszy niz inne, nie odmawiam mu tutaj techniki i umiejetnosci, ale jednak dla mnie pod wzgledem panowania nad motocyklem itd będzie chyba zawsze za Vale. Pedrosa poprowadził wyścig spokojnie, nie jestem jakoś specjalnie pozytywnie do niego nastawiony, ale trzeba przyznać, ze zawsze walczy, a ten wyscig kontrolował - poza tym niech ma zwycięstwo u siebie :D Nie martwi mnie pozycja Lorenzo, dobrze, ze przez wiekszosc wysigu ogladal plecy Valentino;p tez zwróciłem uwagę na manewr Capirossiego - to sie nazywa doswiadczenie i opanowanie. Biorac pod uwage stan zdrowia Toselanda - oklaski na stojąco dla niego. A co myślicie o Hopkinsie? Dopiero poznaje Kawasaki? Chyba mogłoby być lepiej
Daytona Fan
Świeżak

Postprzez Wzmocniony » 11/4/2008, 16:17

I trening wolny numer dwa jest już za nami,miejsca kolejno zajeli Perdosa,Rossi i Edwards.
Nie był to prosty trening ponieważ tor był czasami lekko jeszcze mokry w pierwszych minutach,już na samym początku w najwolniejszym sektorze toru Stoner zaliczył uśliz przedniego koła i nie grozny upadek do końca treningu borykał się z ustawieniami motocykla i ostatecznie wykręcił 7 czas.Rossi tak samo zaliczył upadek ale to podczas pierwszego wolnego treningu i wyglądało to dosyć nieciekawie.Toni Elias zaliczył wybuch silnika w swoim Ducacie i podczas tego zdażenia najprawdopodobniej gorący olej z silnika poparzył jego prawą noge.Toseland nadal boryka się ze swoją chorobą i nie jest w 100% zdrowy przez co ma trudności z normalnym oddychaniem wykręcił 13 czas.De Angelis nie ustrzegł się błedu i tak samo zaliczył kontak z asfaltem.
Zobaczymy co jutro się będzie działo
Wzmocniony
Świeżak

Postprzez Daytona Fan » 11/4/2008, 23:33

Widać, że techniczny Estoril nie bardzo leży Stonerowi i Ducati w ogole. Ale trzeba tez zauwazyc, ze po tym początkowym upadku jakos w ogole stracił pewność siebie i jechał zupełnie przeciętnie. Edwards wreszcie mógł wykręcić jakiś lepszy czas, bo w końcu dostali silniki ze sterowanymi pneumatycznie zaworami. Hopkins niezle tez pojechal, chyba zaczyna wracac do gry.
Daytona Fan
Świeżak

Postprzez klimek231 » 12/4/2008, 10:09

Rossi chyba faktycznie łapie wiatr w żagle. Mocno trzymam kciuki. Zresztą jemu zawsze dobrze szło na tym torze. A co do Hpka to fakt. Coraz lepiej bo to jednak dobry zawodnik ale jak patrzena na te zielone w roznych seriach to jednak wole pozostac wierny yamaszcze:) Chyba zielonym kitajcom wyprawy miedzyplanetarne bardziej w glowie niz motocykle:)
klimek231
Świeżak

Postprzez Lovtza » 12/4/2008, 11:04

Zatem podaję rozkład, wyścigów na torze Estoril w Portugalii, które odbywają się w TEN weekend :)

12.04.2008 - sobota | KWALIFIKACJE

14:00 Grand Prix Estoril Portugalia Kwalifikacje 125cc
14:45 Grand Prix Estoril Portugalia Kwalifikacje GP
16:00 Grand Prix Estoril Portugalia Kwalifikacje 250cc

13.04.2008 - niedziela | WYŚCIGI

11:15 Grand Prix Estoril Portugalia rozgrzewka
11:30 Grand Prix Estoril Portugalia wstęp
12:00 Grand Prix Estoril Portugalia Wyścig 250cc
13:15 Grand Prix Estoril Portugalia Moto GP
15:15 Grand Prix Estoril Portugalia Moto 125cc

Zapowiedź Micka: http://www.scigacz.pl/GP,Portugalii,%20Zapowiedz,5252.html

Piątkowe wyniki zmagań na torze w Estoril
http://www.scigacz.pl/GP,Portugalii,Pia ... ,5294.html

Apel Żmijki: Ponieważ ja nie dam rady obejrzeć kwalifikacji niech się ktoś nieco zlituje i opisze co nieco jak wyglądała walka o pole position.

Edit: A jednak nie wytrzymałam, oglądam.. najwyżej się spóźnię, mam nadzieję, że znajomi wybaczą....

Lovtza
Moderator

Postprzez Wzmocniony » 12/4/2008, 16:31

Jedyne co można dodać do dzisiejszej kwalifikacji w klasie MotoGP to tyle że Loris zaliczył upadek i Sylvain Guintoli (przy okazji jak się okazało stał się dumnym tatusiem bo urodziła mu się po poprzedniej rundzie córeczka).
Lorenzo po raz 3 stanął na pole position i w walce o BMW zajmuje pierwszą lokate.Jutro dalsza części wyścigowego weekendu i mam cichą nadzieje że Rossi wkońcu będzie pierwszy :wink:
Wzmocniony
Świeżak

Postprzez kildow » 12/4/2008, 20:04

Aż żal patrzeć na to jak kwalifikują się Bidgestone’y i aż dziw bierze, że Vale udaje się na tych samych oponach kręcić takie czasy. Obawiam się, że nie potrzebnie wypiął się na „Michały” bo mogłoby to wyglądać jeszcze lepiej. Stoner’owi zapewne jeszcze napięcie nie puściło, więc jakoś nie wierzę, żeby się jutro liczył. Pan z lizakiem mi nie podchodzi zupełnie, ale co by nie mówić kwalifikuje się rewelacyjnie. Widać, że ma ochotę na BMW. ;)

Mam nadzieje, że Pasini nie będzie miał urazu po dzisiejszej wywrotce i że mu jakoś ten pęknięty bak pokleją.;) Podejrzewam dość spektakularną walkę między nim a Bautistą i Simoncellim, oby znowu nie próbowali się zamienić motocyklami w czasie wyścigu.:)
SUPERMOTO.PL
kildow
Świeżak

Postprzez Lovtza » 13/4/2008, 10:38

Cóż ja już siedzę i wpatruję się w zaczarowany przez Eurosport telewizor. Słowem komentarza do wczorajszej walki o Pole Position. Dziwna sprawa z Ducatami, które uplasowały się najwyżej na miejscu 9 i to z ubiegłorocznym Mistrzem Świata w klasie motogp Stonerem.

Co do wyczynów debiutanta to należy się jemu uznanie. Pobicie rekordu Rossiego z 2006 o 0,465 sekundy i wywalczenie trzeciego Pole Position na torze Estroil to całkiem niezły wyczyn. Co prawda jest to mała jeżdżąca zadziora i czasami brakuje mu jeszcze nieco ogłady na torze. Czas pokaże to co będzie dzisiaj

W dzisiejszych treningach na mokrym Stoner był pierwszy z czasem 1:48:932, później kolejno de Angelis, Rossii, Vermulen, Guintoli, Randy de Puniet, Hopkins, Hayden, Capirossi, Lorenzo, Nakano, West, Dovizioso, Edwards, Pedrosa, Melandri, Toseland
To podaję jako ciekawostkę. Wyścig najprawdopodobniej odbędzie się na suchym.

Ps. Tutaj znajdziecie wyniki z wczoraj:
http://www.scigacz.pl/GP,Portugalii,sob ... ,5297.html

Lovtza
Moderator

Postprzez Lovtza » 13/4/2008, 11:27

Zaczyna się wyścig klasy 250cc na torze Estroil.
Start
Simoncelli przez pierwsze kółko utrzymał prowadzenie, jednak już przed końcem pierwszego kółka wyprzedził go Bautista, na trzeciej pozycji Simoncelli.

25 kółek do końca
Bautista utrzymuje prowadzenie, Simoncelli, Debon, Pasini, Kallio , Takahashi, Aoyama, Faubel, Pesek.

24 kółek do końca
Walka pomiędzy Kallio a Takahashim.

23 kółka do końca
Bautista, Simoncelli, Debon, Pasini, Kallio, Takahashi, Aoyama, Simon, Faubel, Pesek, Luthi, Locatelli. Debon wypada z toru i kończy wyścig tracąc szansę na trzecie miejsce.

21 kółek do końca (czyli 5 okrążenie wyścigu)
Bautista 0,666 sekund przewagi nad Simoncellim, Kallio, Pasini, Takahashi, Aoyama. Dużo się jeszcze może pozmieniać na pozycjach 2-6 gdyż zawodnicy jadą bardzo ciasno.

20 kółek do końca
Pasini odzyskuje trzecią pozycję wyprzedzając Kallio na linii startowej.

19 okrążeń do końca
Znowu Kallio na trzeciej pozycje, Pasini i Takahashi zaraz za nimi.

18/17 okrążeń do końca
Bautista, Simoncelli, Pasini, Kallio, Takahashi, Aouyama, Luthi, Simon, Pesek, Faubel, Locatelli. Ciekawa wymiana pomiędzy Kallio a Pasinim. Najpierw Pasini odzyskuje pozycję, następnie Kallio wyprzedza go i finalnie jedzie za szeroko w zakręcie i Pasini znowu wysuwa się na trzecią pozycję.

17 okrążeń do końca
Takahashi wyprzedza Kallio.

16 okrążeń do końca
Bautista 5,35 sekund przewagi do drugiego zawodnika, którym jest Simoncelii, następnie Pasini, Takahashi, Kallio, Aoyama. Po chwili Kallio wyprzedza dwóch zawodników i wraca na trzecią pozycję. W zasadzie najciekawsze rozgrywki pomiędzy . Takahashi traci pozycję na rzecz Aoyamy.

12 okrążeń do końca (14 okrążenie)
Bautista, Simoncelli, Kallio, Pasini, Aoyama, Takahashi, Luthi, Simon, Faubel, Pesek, Barbera.

10 okrążeń do końca (16 okrążenie)
Bautista z przewagą ponad 8 sekund przejeżdża przez linię startową, za nim Simoncelli, Kallio i kolejno Takahashi, Aoyama, Pasini (którzy pojechali bardzo ciasno) dołączył do nich Luthi.

9 okrążeń do końca
Zaczyna kropić deszcz. Luthi wyprzedza Pasiniego i Aoyamę, a także na startowej Takahashiego. Zajmuje teraz czwartą pozycję.

7 okrążeń do końca
Bautista, Simoncelli, Kallio, Luthi, Takahashi, Aoyama, Pasini, Simon.
Na startowej Aoyama wyprzedza Takahashiego.

6 okrążenie do końca
Pasini przewrócił się przy manewrach wyprzedzania i wypadł z toru. Najpierw Pasini wyprzedził Takahashi i Aoyamę. Później za szeroko wyszedł z zakrętu, wyprzedził go Takahashi, Aoyama, który prawie zetknął się z motocyklem Pasiniego. Mattia wrócił na tor jednak znowu z niego wypał rozbijając motocykl.

3 okrążenia do końca
Bautista, Simoncelli, Kallio, Luthi, Takahashi, Aoyama, Simon, Faubel, Barbera, Pesek, Espargaro, Locatelli. Jadący na 12 pozycji Locatelli wyjeżdża z toru i nie powraca już na niego

2 okrążenia do końca
Bautista, Simoncelli, Kallio, Luthi, Aoyama, Takahashi

Na metę dojeżdżają kolejno
1. Alvaro Bautista
2. Marco Simoncelli
3. Mika Kallio
4. Thomas Luthi
5. Hiroshi Aoyama
6. Yuki Takahashi
7. Julian Simon
8. Hector Barbera
9. Hector Faubel
10. Lukas Pesek
11. Aleix Espargaro

Druga połowa wyścigu zdecydowanie ciekawsza. Pierwsza połowa w zasadzie oparta jedynie na walce pomiędzy Kallio, Takahashim, Pasinim oraz Aoyamą.
Ostatnio edytowano 13/4/2008, 12:49 przez Lovtza, łącznie edytowano 1 raz

Lovtza
Moderator

Postprzez Lovtza » 13/4/2008, 12:46

Celowo nie edytuję postów aby lepiej oddzielić kolejne wątki. Mam nadzieję, że w ten sposób będzie łatwiej znaleźć kolejne informacje na temat wyścigów, jeżeli Wam to przeszkadza dajcie znać.

Zatem przyszła kolej na wyścig klasy motogp

Nad torem pojawiło się nieco więcej chmur a jak wiadomo z powodu deszczu wyścig nie może być przerwany, zawodnicy mogą jedynie zmienić motocykl. Do pokonania będzie 28 okrążeń na torze Estoril co przekłada się na ponad 117 km do przejechania.

Na linii startowej stanęli kolejno:

1. Jorge Lorenzo, Yamaha
2. Dani Pedrosa, Honda
3. Valentino Rossi, Yamaha

4. Nicky Hayden, Honda
5. Colin Edwards, Yamaha
6. James Toseland, Yamaha

7. Andrea Dovizioso
8. Randy de Puniet
9. Casey Stoner

10. John Hopkins, Kawasaki
11. Shinya Nakano, Honda
12. Loris Capirossi, Suzuki

13. Chris Vermeulen, Suzuki
14. Toni Elias, Ducati
15. Anthony West, Kawasaki

16. Alex de Angelis, Honda
17. Marco Melandri, Ducati
18. Sylvain Guintoli, Ducati

Start
Stoner i Loris Capirossi pomylili miejsca na starcie, szybka zamiana i czas rozpocząć wyścig. Lorenzo nie utrzymał pozycji, Pedrosa wysunął się na pierwszą pozycję, Rossi drugie, zaraz za nim Lorenzo. Lorenzo wyprzedza po wewnętrznej, ale Rossi wsunął się na pierwszą pozycję jednak nie na długo. Lorenzo wysunął się na pierwsze, później Rossi, Dovizioso, Pedrosa na czwartej.

27 okrążeń do końca
Rossi zajmuje pierwszą lokatę, za nim Lorenzo, Dovizioso, Pedrosa, Hopkins, Stoner dopiero na dziewiątej pozycji. Coraz bardziej pada deszcz.

26 okrążeń do końca
Pedrosa odzyskuje trzecią pozycję. Rossi wciąż prowadzi.

25 okrążeń do końca
Linię startową przekraczają: Rossi, Lorenzo, Pedrosa, Dovizioso, Hopkins.

24 okrążeń do końca:
Rossi, Lorenzo, Pedrosa, Dovizioso, Hopkins, Edwards, Hayden, Stoner.

20 okrążeń do końca
Rossi, Lorenzo, Pedrosa, Dovizioso, Hopkins, Edwards, Hayden, Vermulen, Toseland, Stoner (Stoner na 21 kółek do końca został dwa razy wyprzedzony najpierw przez Vermulena a następnie przez Toselanda)

19 okrążeń do końca
Stoner spada na 11 pozycję, ma problemy z motocyklem.

18 okrążeń do końca
Dani Pedrosa wyprzedził Lorenzo i uplasował się na pozycji drugiej. Rossi dalej prowadzi jednak mocno na ogonie siedzi mu Dani. W czołowej grupie jest czterech zawodników: Rossi, Pedrosa, Lorenzo, Dovizioso. Reszta już nieco z tyłu.

16 okrązeń do końca
Lorenzo wyprzedza Rossiego. Zatem zmienia się nam lider klasyfikacji. Drugie Rossi, trzecie Pedrosa, później Dovizioso.

14 okrążeń do końca
Lorenzo, Rossi, Pedrosa, Dovizioso, powoli dogania ich Hayden. Według informacji z boksu przednia opona Rossiego traci przyczepność. Pedrosa na drugiej pozycji, Rossi spada na trzecią pozycję.

13 okrążeń do końca
Lorenzo, Pedrosa, Rossi, Dovizioso, Hayden, Edwards, Toseland, de Puniet, Vermulen, Stoner. Dovizioso wypadł z toru usiłując wyprzedzić Rossiego. Dla niego wyścig się już zakończył. Jego czwartą pozycję obejmuje Hayden.

10 okrążeń do końca
Hayden wypadł z toru i zakończył wyścig, zatem na czwartej mamy już Edwardsa. Pomiędzy zawodnikami są dosyć duże przerwy czasowe.

9 okrążeń do końca
Lorenzo, Pedrosa, Rossi, Edwards, Hopkins, Toseland, Stoner, De Puniet, Vermulen Capirossi, Nakano

8 okrążeń do końca
Lorenzo bije rekord toru w trakcie wyścigu czasem 1:37.404. Stoner wyprzedza Toselanda powoli odrabiając starty.

6 okrążeń do końca:
Lorenzo wciąż zwiększa przewagę teraz ma ona 2 sekundy do drugiego miejsca, na którym plasuje się Pedrosa, Rossi, Edwards, Hopkins, Stoner, Toseland, de Puniet, Vermulen, Capirossi, Nakano, de Angelis, Elias, Melandri, Guintoli, West

3 okrążenia do końca:
Lorenzo, Pedrosa, Rossi, Edwards, Hopkins, Stoner. Dosyć groźna sytuacja pomiędzy de Punietem a Jamesem Toselandem przy manewrze wyprzedzania. Po chwili jednak Randy de Puniet wypadł. Powrócił do walki jednak z bardzo dużą stratą spadając na ostatnią pozycję.

Do mety dojeżdżają kolejno:
1. Jorge Lorenzo
2. Dani Pedrosa
3. Valentino Rossi
4. Colin Edwards
5. John Hopkins
6. Casey Stoner
7. James Toseland
8. Chris Vermulen
9. Loris Capirossi
10 Nakano
11. Alex De Angelis
12. Tony Elias
13. Marco Melandri
14. Sylvain Guintoli
15. Randy de Puniet

Relacja Micka:
http://www.scigacz.pl/GP,Portugalii,wys ... ,5302.html

Lovtza
Moderator

Postprzez Lovtza » 13/4/2008, 14:58

Nadszedł czas na 125-tki

Rekord toru należy obecnie do Gabora Talmacsiego, który osiągnął czas 1:45:027.

Na linii startowej po kwalifikacjach uplasowali się (czołowa 10-tka, pozycji startowych łącznie: 35):
1. Simone Corsi
2. Stevie Bonsey
3. Nicolas Terol
4. Danny Webb
5. Sergio Gadea
6. Joan Olive
7. Stefan Bradl
8. Mike di Meglio
9. Gabor Talmacsi
10. Scott Redding

Start
Na pierwszą pozycję wysunął się Terol, za nim Webb, Corsi, Smith, Gadea, Olive, Bradl, Talmacsi, Nieto.

22 okrążenia do końca
Tuż po przekroczeniu mety jadą kolejno Terol, Webb, Corsi, Smith, Olive, Bradl, Gadea, Talmacsi, Nieto, Koyama, Di Meglio, Iannone, Bonsey. Dany Webb stracił drugą pozycję, Talmacsi wyprzedził Gadeę. Simone Corsi coraz bliżej Terola.

21 okrążeń do końca
Olive wykorzystując moment nieuwagę Corsiego przesuwa się na drugą pozycję.

20 okrążeń do końca
Talmacsi wysunął się na piątą pozycję. Pierwsza piątka: Olive, Terol, Corsi, Smith, Talmacsi
Scott Redding wyjeżdża z toru, udaje się mu jednak powrócić.

18 okrążeń do końca
Terol wyprzedza Olive, Smith wyprzedza Corsi, zatem mamy kolejno: Terol, Olive, Smith, Corsi, Talmacsi.

17 okrążeń do końca
Olive wraca na pierwszą pozycję, za nim Terol, Smith, Corsi, Talmacsi. De Rosa kończy wyścig upadając wręcz na torze.

16 okrązeń do końca
Prowadzenie obejmuje znowu Terol. Esteve Rabat kończy wyścig.

15 okrążeń do końca
Olive, Terol, Smith, Corsi, Talmacsi, Webb, Bradl, Di Meglio. Swój drugi start w historii świata swój wyścig kończy Karol Pesek wypadając z toru.

13 okrążeń do końca
Olive, Terol, Corsi, Smith, Talmacsi, Webb, Bradl, Di Meglio.

11 okrążeń do końca
Olive, Corsi, Terol. Z toru wypada Bradley Smith tracąc ostatecznie szansę na podium. Talmacsi obejmuje zatem czwarte miejsce.

9 okrążeń do końca
Olive, Corsi, Terol, Talmacsi, Bradl, Webb, Bonsey.

5 okrążeń do końca
Corsi, Olive, Terol, Talmacsi, Bonsey, Di Meglio, Bradl, Webb, Gadea

4 okrążenia do końca
Corsi, Olive, Terol, Bonsey, Di Meglio, Talmacsi

3 okrążenia do końca:
Corsi, Olive, Terol, Bonsey, Webb, Talmacsi, Di Meglio, Bradl, Gadea

2 okrążenia do końca
Corsi, Olive, Terol, Bonsey, Webb, Di Meglio, Talmacsi

Wyścig kolejno ukańczają:
1. Simone Corsi
2. Joan Olive
3. Nicolas Terol
4. Stevie Bonsey
5. Danny Webb
6. Gabor Talmacsi
7. Mike Di Meglio

Lovtza
Moderator

Postprzez Daytona Fan » 13/4/2008, 19:24

Wyścig bardzo emocjonujący, szkoda tylko, że Rossi gdzieś w połowie odpadł z walki o pierwsze miejsce - wg mnie wszystkiemu winna przednia opona Bridgestone, zresztą podział miejsc i posiadane przez zawodników opony tylko to udowadniają - szkoda, ze Rossi nie pozostał przy Michelinach. Z drugiej strony to, ze mimo wszystko utrzymuje się w ścisłej czołówce świadczy tylko o jego klasie. Hopkins zaliczył świetny start, czekamy na screamera, mam nadzieję, ze pozwoli mu to walczyć o lepsze miejsca. Trochę rozczarował mnie Toseland, liczyłem na coś wiecej, zwłaszcza ze przez cały weekend całe Tech3 prezentowało się bardzo dobrze. Stoner jest wyraznie bez formy i zupełnie nie ma pomysłu jak z tego wybrnąć - no jeżeli ktoś przewraca się na okrążeniu wyjazdowym na treningu to rzeczywiście coś jest nie tak, zwłaszcza jak sie broni tytułu. A będąc przy Dukatach - co sądzicie o Melandrim? Szkoda go, naprawdę jest dobrym zawodnikiem, ale zupełnie nie radzi sobie z Ducati w tym sezonie.
No i na koniec - zwycięzca. Zdecydowanie nie mój faworyt - żmija, określasz go jako "zadziora", ja bym powiedział ostrzej - zarozumialec jakich mało;p ale rzeczywiście kwalfikuje się fantastycznie, tempo wyścigowe dziś miał wręcz genialne - równe i szybkie, niespotykane to jak na debiut.
Ale dalej utrzymuję, że Rossi na Michelinach byłby lepszy :D
Daytona Fan
Świeżak

Postprzez Wzmocniony » 14/4/2008, 16:59

Wyścig był bardzo ciekawy bo od początku do końca coś się działo,morzna powiedzieć że pomału robi się Lorenzo-mania bo nie da się ukryć że młodzian uciera nosa starym wygom.Pedrosa tak samo daje rade,ja natomiast ciesze się z 3 pozycji Rossiego to znaczy że jeszcze się nie wypalił o oby tylko opony mu służyły to będzie git i czekamy na wyścig w Chinach.

Taki krótki klip z weekendu http://pl.youtube.com/watch?v=dHviIbWIZLY

Tylko czuje niedosyt bo nie oglądałem live :evil:
Wzmocniony
Świeżak

Postprzez kildow » 14/4/2008, 17:48

Ciekawe było to, że od połowy wyścigu zarówno Jorguś jak i Dani, zeszli poniżej 1:38 i tak już trzymali do końca. Vale natomiast cały wyścig przejechał robiąc okrążenia w czasie zbliżonym 1:38:500, z drobnymi wyjątkami. W wyniku tego od połowy wyścigu na każdym kółku tracił do nich 1s. Jakby popatrzeć na czasy pozostałej czołówki to oni też jechali cały wyścig równym tempem. Tak przyglądając się na te czasy okrążeń, wcale nie jestem przychylny twierdzeniu, że to była wina opon w motocyklu Rossiego, on po prostu jechał tak jak reszta stawki, a Lorenzo i Pedroza w połowie wyścigu dostali kopa.

Jakoś mi się tak szkoda zrobiło Stonera jak musiał w pośpiechu naprawiać "włoską precyzję". Jeśli Desmosedici RR tak samo dokładnie montują to warto odkładać kasę. ;)

Bautista tym razem bezpiecznie uciekł Simoncelli’emu, czego się nie udało Kallio i był zmuszony się trochę "poprzytulać". Szkoda Pasini’ego, mam nadzieję, że tyle wywrotek co on miał w Estoril to mu wystarczy na cały sezon.

…a Simone Corsi pozwolił wysłuchać włoski hymn, za co serdecznie mu dziękuję. :)
SUPERMOTO.PL
kildow
Świeżak

Postprzez Lovtza » 30/4/2008, 10:23

Już w ten weekend kolejna runda MotogGP Chin. Poniżej podaję rozkład jazd na Eurosporcie:

02.05.2008 - piątek | TRENINGI

07:00 Grand Prix Szanghaj Chiny Trening 125cc
07:45 Grand Prix Szanghaj Chiny Trening 250cc
09:00 Grand Prix Szanghaj Chiny Trening MotoGP

10:00 Grand Prix Szanghaj Chiny Trening MotoGP (powtórka)

03.05.2008 - sobota | KWALIFIKACJE

07:00 Grand Prix Szanghaj Chiny Kwalifikacja 125cc
07:45 Grand Prix Szanghaj Chiny Kwalifikacja MotoGP
09:00 Grand Prix Szanghaj Chiny Kwalifikacja 250cc

04.05.2008 - niedziela | WYŚCIGI

05:45 Grand Prix Szanghaj Chiny Wyścig 125cc
07:00 Grand Prix Szanghaj Chiny Wyścig 250cc
08:15 Grand Prix Szanghaj Chiny Wyścig MotoGP

11:00 Grand Prix Szanghaj Chiny Wyścig 250cc (powtórka)
12:00 Grand Prix Szanghaj Chiny Wyścig MotoGP (powtórka)

Nasza zapowiedź:
http://www.scigacz.pl/GP,Chin,,Zapowiedz,5481.html

Dodatkowo dorzucam Filmy od Rizla Suzuki. News przygotował dla Was Mick:
http://www.scigacz.pl/Filmy,Rizla,Suzuki,5483.html
Ostatnio edytowano 4/5/2008, 06:36 przez Lovtza, łącznie edytowano 3 razy

Lovtza
Moderator

Postprzez Daytona Fan » 30/4/2008, 11:31

Tylko nie Lorenzo's Land znów... :)
Daytona Fan