SIDI B2 vs. Vertigo
• Strona 1 z 2 • 1, 2
SIDI B2 vs. Vertigo
witam,
szukalem, nie znalazlem, wiec pytam
rozwazam zakup kapci sidi b2 lub vertigo. wlasnie przymierzalem oba modele i mam nastepujace watpliwosci:
1) b2 przyciasne w lydce, vertigo maja regulacje i chcialbym zapytac uzytkowinkow o jej trwalosc. im wiecej bajerow tym wiecej do psucia
udalo sie juz komus zepsuc te regulacje?
2) czy przez wloty powietrza w vertigo wlatuje rowniez woda? przy zamknietych oczywiscie, bo domyslam sie, ze przy otwartych wlatuje
szukalem, nie znalazlem, wiec pytam

rozwazam zakup kapci sidi b2 lub vertigo. wlasnie przymierzalem oba modele i mam nastepujace watpliwosci:
1) b2 przyciasne w lydce, vertigo maja regulacje i chcialbym zapytac uzytkowinkow o jej trwalosc. im wiecej bajerow tym wiecej do psucia

2) czy przez wloty powietrza w vertigo wlatuje rowniez woda? przy zamknietych oczywiscie, bo domyslam sie, ze przy otwartych wlatuje

-
marky - Świeżak
ja mam 2 pary vertigo i jestem bardzo zadowolony 

Life begins at 200 km/h
| | | http://bikepics.com/members/bmroczyk | | Fz1N 08` / Ktm 525 XC SS 08` Atv

-
bmroczyk - Bywalec
-
SQ - Mieszkaniec forum
Które "te"? Precyzji trochę. Vertigo jest robiona w paru wersjach. Vertigo, Vertigo Air (z perforowaną skórą), Vertigo Rain, Vertigo Mega Gore. Domyśl się, która jest z goretexu. Jak Ci się nie powiedzie, to zajrzyj na stronę Sidi (otwórz link).
//Twoja ignorancja czy moja pycha, sam tego dobrze nie wiem...
-
InSiDe - Świeżak
InSiDe dzięki za link. teraz wszystko jasne B2 ani VERTIGO membrany nie posiadają. dopiero B2 GORE i VERTIGO RAIN je mają. aczkolwiek VERTIGO mają jakąś powłokę teflonową co od niej niby but szybciej schnie (?) jeśli dobrze zrozumiałem... bo u mnie z angielskim to krucho ostatnio :F
-
SQ - Mieszkaniec forum
a jezdzisz w deszcz jesli tak to kup z membrana ja nie smigam w deszcz jak mnie złapie ide cos zjesc i czekam az przjedzie i do takiej jazdy vertigo normalne jak najbardziej sie nadaja. jachałem kiedys 50km padał lekki deszcz nie przemiekły:d
- tra
- Świeżak
Mi pogoda w jeżdżeniu nie przeszkadza... no chyba, że śnieg, grad, tsunami, tornado itp. Oczywiście pod warunkiem posiadania odpowiednich ciuchów.
-
SQ - Mieszkaniec forum
no to kupilem vertigo i chyba jestem pierwszym niezadowolonym.
przymierzalem w sklepie, byly ok.
ale jezdzic to sie w nich nie da, zamek uwiera w kostke!!!!
co w nich niby takiego swietnego????
myslalem, ze moze zle wlozylem spodnie do butow, bo prawy uwieral bardziej. zatrzymalem sie poprawilem spodnie, nie pomoglo.
jakies dobre rady????
przymierzalem w sklepie, byly ok.
ale jezdzic to sie w nich nie da, zamek uwiera w kostke!!!!
co w nich niby takiego swietnego????
myslalem, ze moze zle wlozylem spodnie do butow, bo prawy uwieral bardziej. zatrzymalem sie poprawilem spodnie, nie pomoglo.

jakies dobre rady????
-
marky - Świeżak
Hmm, jeśli odpowiedź "mnie nie" Cię zadowala, to taka właśnie jest. Cóż, but trzeba przymierzyć żeby poczuć, jak nam w nim. Każdy jednak anatomicznie trochę się różni od siebie. Dziwie widać przymierzałeś :]
Ah, może spróbuj cieńsze skarpety zakładać albo spodnie na but? (jeśli nie masz skórzanych). Na to pewnie sam wpadłeś.
Ah, może spróbuj cieńsze skarpety zakładać albo spodnie na but? (jeśli nie masz skórzanych). Na to pewnie sam wpadłeś.
-
InSiDe - Świeżak
tak jak pisalem, przymierzalem w sklepie i lezaly jak ulal.
kiedy siedze na moto jak na kanapie (prosto) tez jest ok. ale jak przyjme pozycje do jazdy sportowej(lezac na baku, but mocno zgiety w kostce), a do tego sa w koncu stworzone, to zamek uwiera w kostke. nie wspomne juz o zlozeniach i zdjeciu d... z siedzenia w zakretach, wtedy jest koszmarnie.
spodni na wierzch nie zaloze, bo mam kombi ze skory
pozostaje miec nadzieje, ze sie uloza
kiedy siedze na moto jak na kanapie (prosto) tez jest ok. ale jak przyjme pozycje do jazdy sportowej(lezac na baku, but mocno zgiety w kostce), a do tego sa w koncu stworzone, to zamek uwiera w kostke. nie wspomne juz o zlozeniach i zdjeciu d... z siedzenia w zakretach, wtedy jest koszmarnie.
spodni na wierzch nie zaloze, bo mam kombi ze skory

pozostaje miec nadzieje, ze sie uloza

-
marky - Świeżak
-
SQ - Mieszkaniec forum
Kolego te buty sie nie układają - a jak uwiera to popraw spodnie/kombi czy co tam masz.
Ja mam spodnie zakładane na górę - ale gdybym już pakował spodnie do środka to najpierw bym się zastanowił jak ułożyć je w bucie który jest dokładnie dopasowany do kształtu twojej nogi i stopy !
wg mnie Vertigo są naprawdę ok (mam wersję Tepor) - kupiłem co prawda o 0,5 nr za małe - ale są naprawdę ok - mam do garażu 400-500m i jak mam przejść ten odcinek to nie myślę o tym jak tam dojść nie scierąjąc kostek, stopy czy też wyglądając jak kulawy zając.
Pomyśl nad spodniami które wpychasz do butów i nie mów ze to buty (bo jak wsadzisz spodnie do butów narciarskich i nie ułożysz to też będzie cię zamek uwierał !)
Ja mam spodnie zakładane na górę - ale gdybym już pakował spodnie do środka to najpierw bym się zastanowił jak ułożyć je w bucie który jest dokładnie dopasowany do kształtu twojej nogi i stopy !
wg mnie Vertigo są naprawdę ok (mam wersję Tepor) - kupiłem co prawda o 0,5 nr za małe - ale są naprawdę ok - mam do garażu 400-500m i jak mam przejść ten odcinek to nie myślę o tym jak tam dojść nie scierąjąc kostek, stopy czy też wyglądając jak kulawy zając.
Pomyśl nad spodniami które wpychasz do butów i nie mów ze to buty (bo jak wsadzisz spodnie do butów narciarskich i nie ułożysz to też będzie cię zamek uwierał !)
------------------------------
Pozdrawiam
Younec
FZ6-s 2004r. -> FZ1S 2008r
Pozdrawiam
Younec
FZ6-s 2004r. -> FZ1S 2008r
-
younec - Świeżak
Ja do dzisiaj jeździłem w zwykłych "ortalionach" pod które pakowałem ochraniacze. Cieniutki to materiał więc bez problemów wkładałem do butów. Nawet jak pod spodnie wkładałem dres to nie było problemów z zapięciem buta i nie przysparzało to żadnego kłopotu.
Dziś kupiłem sobie skórzane spodnie Arlena do pary z kurtką. Jak pierwszy raz założyłem na nie buty to też coś było nie tak. Potem poluzowałem sobie ściągacz w bucie (do tej pory myślałem, że to pic marketingowy jest), poprawiłem i podciągnąłem spodnie i już było ok.
Ja jeżdżę Yamahą XJ więc dość turystyczna pozycja ale czy to przy chodzeniu czy podczas jazdy i pracy nogami w drodze nie odczuwam żadnego dyskomfortu.
Spróbuj może poluzować je tym klipsem z tyłu i poprawić zamek w spodniach.
Dziś kupiłem sobie skórzane spodnie Arlena do pary z kurtką. Jak pierwszy raz założyłem na nie buty to też coś było nie tak. Potem poluzowałem sobie ściągacz w bucie (do tej pory myślałem, że to pic marketingowy jest), poprawiłem i podciągnąłem spodnie i już było ok.
Ja jeżdżę Yamahą XJ więc dość turystyczna pozycja ale czy to przy chodzeniu czy podczas jazdy i pracy nogami w drodze nie odczuwam żadnego dyskomfortu.
Spróbuj może poluzować je tym klipsem z tyłu i poprawić zamek w spodniach.
-
InSiDe - Świeżak
Poprobuje, poprobuje pokombinowac z ulozeniem spodni, tylko niech sie pogoda poprawi. Jak zakladam buty w domu, to wszystko jest ok. Najgorzej przy schodzeniu z siedzenia w zakretach, gdy stopa najbardziej zgina sie w kostce.
Jak zaswieci slonko i wyprobuje to dam znac jak poszlo
Jak zaswieci slonko i wyprobuje to dam znac jak poszlo

-
marky - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Akcesoria motocyklowe