[Motonowości] Yamaha FZ6 S2 i FZ6
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
witam mam ogromna prosbe poniewaz tez nosze sie z zamiarem kupna fazerka na wiosne a przeczytalem ze zamowiles swoj sprzet w niemczech i zwiazku z tym prosil bym cie kontakt ze mna chcialbym sie dowiedziec jak takie transkcje sie tam odbywaja z gory wielkie dzieki za kontakt pozdrawiam arek z czestochowyKomentatorzy napisał(a):zamówiłem FZ6 S2 ABS w Niemczech...cudowna cena i cudowny motocykl bo juz nim jezdziłem na testach na Dniach Otwartych Yamaha !!!! Czy ktos już ma taki sprzęt żeby wypowiedział sie na jego temat ??? Ja swój odbieram na początku czerwca.....uffff już nie mogę sie doczekać !!!!! wybrałem kolorek Power Blue !!!<br><hr>psmoku<br>
moj nr tele 517567674<br><hr>arek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam mam Fazerka S2 z ABSem:) Czarne cacko...muszę powiedzieć, że w ubiegłym sezonie nakręciłem 9 tyś km i ciągle było mało:) Motocykl jest rewelacyjny na zakretach i nie tylko...Wachałem się pomiędzy Banditem ale trafiłem w 10 z tym Fazerkiem...POLECAM<br><hr>grandziakKomentatorzy napisał(a):mam problem. Przewróciłem moją fazerkę i licznik nie wyświetla w całości przebiegu. Srtasznie mnie to denerwuje.
prośba o poradę.
<br><hr>stanley<br>Komentatorzy napisał(a):a masz ta S2 ? jak sie spisuje ? ja na swoja czekam...<br><hr>psmoku<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Chłopaki - to wszystko prawda z tym całym "pod czachą" ale nic nie zastąpi doświadczenia i obycia. Kupiłem Fazerka 2006 (różnice kosmetyczne od 2007) w Stanach i tam przejeździłem na nim całe wakacje.. (no prawie całe). Uważam że mam pod czachą co trzeba tzn. znam swoje możliwości nie przeginałem z prędkością itd.. jednak łatwość w prowadzeniu fazerka może być zdradliwa na początku jest wszystko fajnie jedzie prawie że sama jak jej nie przeszkadzasz... tylko właśnie brak doświadczenia = przeszkadzanie maszynie, nie zachowywanie się tak jak powinno w określonych sytuacjach - jechałem 100km/h (nie dużo względem możliwości) zwykły zakręt, pokonywałem go kilka razy... rach pach leże przy stówie... to był brak doświadczenia nie wiedziałem jak się zachować i tyle!! życzę wam żebyście nie musieli przeżyć takiej lekcji, choć z perspektywy patrzę, że nauczyła mnie respektu do maszyny - niech was nie zwiedzie owczarkowaty charakter fazerka bo potrafi zachować się jak doberman.. POZDRAWIAM i szerokich łuków!!<br><hr>cukiKomentatorzy napisał(a):ja właśnie parę godzin temu zakupiłem nowego fazera ,mój pierwszy motor na jakim miałem okazję siąść i w tej samej chwili legły wszystkie mity że na początek będzie to zbyt silny motor parę chwil na parkingu i chwilę póżniej w miasto.Wszystko zależy od tego co ma się pod czachą i czy kupujesz motor aby sprawiał Ci przyjemnośc czy po to żeby zrobić sobie krzywdę...
pozdrawiam...........<br><hr>nowicjusz<br>
Komentatorzy napisał(a):No pierwszy na którym siedziałeś to chyba nie, bo na czym robiłeś prawko ?![]()
Ja mam zamiar iść w Twoje ślady, na wiosnę 2008 kupuję nowego fazerka i zobaczymy co się będzie działo.
Pozdrawiam sylwestrowo<br><hr>Valhalla<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Czesc,Komentatorzy napisał(a):ja właśnie parę godzin temu zakupiłem nowego fazera ,mój pierwszy motor na jakim miałem okazję siąść i w tej samej chwili legły wszystkie mity że na początek będzie to zbyt silny motor parę chwil na parkingu i chwilę póżniej w miasto.Wszystko zależy od tego co ma się pod czachą i czy kupujesz motor aby sprawiał Ci przyjemnośc czy po to żeby zrobić sobie krzywdę...
Komentatorzy napisał(a):No pierwszy na którym siedziałeś to chyba nie, bo na czym robiłeś prawko ?![]()
Ja mam zamiar iść w Twoje ślady, na wiosnę 2008 kupuję nowego fazerka i zobaczymy co się będzie działo.
Pozdrawiam sylwestrowo<br><hr>Valhalla<br>Komentatorzy napisał(a):Chłopaki - to wszystko prawda z tym całym "pod czachą" ale nic nie zastąpi doświadczenia i obycia. Kupiłem Fazerka 2006 (różnice kosmetyczne od 2007) w Stanach i tam przejeździłem na nim całe wakacje.. (no prawie całe). Uważam że mam pod czachą co trzeba tzn. znam swoje możliwości nie przeginałem z prędkością itd.. jednak łatwość w prowadzeniu fazerka może być zdradliwa na początku jest wszystko fajnie jedzie prawie że sama jak jej nie przeszkadzasz... tylko właśnie brak doświadczenia = przeszkadzanie maszynie, nie zachowywanie się tak jak powinno w określonych sytuacjach - jechałem 100km/h (nie dużo względem możliwości) zwykły zakręt, pokonywałem go kilka razy... rach pach leże przy stówie... to był brak doświadczenia nie wiedziałem jak się zachować i tyle!! życzę wam żebyście nie musieli przeżyć takiej lekcji, choć z perspektywy patrzę, że nauczyła mnie respektu do maszyny - niech was nie zwiedzie owczarkowaty charakter fazerka bo potrafi zachować się jak doberman.. POZDRAWIAM i szerokich łuków!!<br><hr>cuki<br>
Masz racje, doswiadczenie i umiejetnosci nie zastapia rozwagi i respektu wobec maszyny. Moj kumpel w ubieglym roku nabyl YBR 125, zaliczyl poslizg na pasach przy 45 km/h, zlamal obojczyk i ramie a tez staral sie jezdzic ostroznie. Wiec jak widac bez wzgledu na motor, glebe mozna zaliczyc na kazdym motorze. To pewnie troche glupie, ale chce kupic fazera bo po prostu mi sie b. podoba

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja w FZ6 zakochalem się od pierwszego zdięcia:D za 2 miechy kupie najnowszy model FZ6 S2 w angli i smigam do polski na zloty, jak ktoś chce sie dolączyc na bliźniaczej maszynie to zapraszam! amoresperros@wp.pl<br><hr>dredzikKomentatorzy napisał(a):ja właśnie parę godzin temu zakupiłem nowego fazera ,mój pierwszy motor na jakim miałem okazję siąść i w tej samej chwili legły wszystkie mity że na początek będzie to zbyt silny motor parę chwil na parkingu i chwilę póżniej w miasto.Wszystko zależy od tego co ma się pod czachą i czy kupujesz motor aby sprawiał Ci przyjemnośc czy po to żeby zrobić sobie krzywdę...
Pozdrawiam sylwestrowo<br><hr>Valhalla<br>Komentatorzy napisał(a):Chłopaki - to wszystko prawda z tym całym "pod czachą" ale nic nie zastąpi doświadczenia i obycia. Kupiłem Fazerka 2006 (różnice kosmetyczne od 2007) w Stanach i tam przejeździłem na nim całe wakacje.. (no prawie całe). Uważam że mam pod czachą co trzeba tzn. znam swoje możliwości nie przeginałem z prędkością itd.. jednak łatwość w prowadzeniu fazerka może być zdradliwa na początku jest wszystko fajnie jedzie prawie że sama jak jej nie przeszkadzasz... tylko właśnie brak doświadczenia = przeszkadzanie maszynie, nie zachowywanie się tak jak powinno w określonych sytuacjach - jechałem 100km/h (nie dużo względem możliwości) zwykły zakręt, pokonywałem go kilka razy... rach pach leże przy stówie... to był brak doświadczenia nie wiedziałem jak się zachować i tyle!! życzę wam żebyście nie musieli przeżyć takiej lekcji, choć z perspektywy patrzę, że nauczyła mnie respektu do maszyny - niech was nie zwiedzie owczarkowaty charakter fazerka bo potrafi zachować się jak doberman.. POZDRAWIAM i szerokich łuków!!<br><hr>cuki<br>Komentatorzy napisał(a):Czesc,
Masz racje, doswiadczenie i umiejetnosci nie zastapia rozwagi i respektu wobec maszyny. Moj kumpel w ubieglym roku nabyl YBR 125, zaliczyl poslizg na pasach przy 45 km/h, zlamal obojczyk i ramie a tez staral sie jezdzic ostroznie. Wiec jak widac bez wzgledu na motor, glebe mozna zaliczyc na kazdym motorze. To pewnie troche glupie, ale chce kupic fazera bo po prostu mi sie b. podoba. Mam tylko nadzieje ze fantazja mnie nie poniesie a pierwsza gleba skonczy sie dla mnie szczesliwie. Dzieki za odpowiedz, jakbys chcial jakis blizszy kontakt to podaj maila
.<br><hr>Valhalla<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
zgadzam sie Triumph Speed Tripple mistrzem, ta klasa, jak bym mial extra f3k to bym se takiego zafundowal i to w kolorze limonki poprostu bomba pozdrawiam<br><hr>dredzikKomentatorzy napisał(a):Najładniejszy naked w tej chwili - Wasze zdanie. Wpisywać poniżej:<br><hr>Marcco<br>Komentatorzy napisał(a):Triumph Speed Tripple<br><hr>Markcoo<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
witamKomentatorzy napisał(a):ja właśnie parę godzin temu zakupiłem nowego fazera ,mój pierwszy motor na jakim miałem okazję siąść i w tej samej chwili legły wszystkie mity że na początek będzie to zbyt silny motor parę chwil na parkingu i chwilę póżniej w miasto.Wszystko zależy od tego co ma się pod czachą i czy kupujesz motor aby sprawiał Ci przyjemnośc czy po to żeby zrobić sobie krzywdę...
Pozdrawiam sylwestrowo<br><hr>Valhalla<br>Komentatorzy napisał(a):Chłopaki - to wszystko prawda z tym całym "pod czachą" ale nic nie zastąpi doświadczenia i obycia. Kupiłem Fazerka 2006 (różnice kosmetyczne od 2007) w Stanach i tam przejeździłem na nim całe wakacje.. (no prawie całe). Uważam że mam pod czachą co trzeba tzn. znam swoje możliwości nie przeginałem z prędkością itd.. jednak łatwość w prowadzeniu fazerka może być zdradliwa na początku jest wszystko fajnie jedzie prawie że sama jak jej nie przeszkadzasz... tylko właśnie brak doświadczenia = przeszkadzanie maszynie, nie zachowywanie się tak jak powinno w określonych sytuacjach - jechałem 100km/h (nie dużo względem możliwości) zwykły zakręt, pokonywałem go kilka razy... rach pach leże przy stówie... to był brak doświadczenia nie wiedziałem jak się zachować i tyle!! życzę wam żebyście nie musieli przeżyć takiej lekcji, choć z perspektywy patrzę, że nauczyła mnie respektu do maszyny - niech was nie zwiedzie owczarkowaty charakter fazerka bo potrafi zachować się jak doberman.. POZDRAWIAM i szerokich łuków!!<br><hr>cuki<br>
też siÄ™ przymierzam do zaulu fz6 z abs, zastanawiam sie nad sprowadzeniem ze stanów. kolego powiedz mi jakie sÄ… kozty oraz formalnoÅ›ci z tym zwiazane. znalazÅ‚em tam za 9300 $ natomiast w angli za jakieÅ› 5600 £. zastanawiam sie czy wziaść z usa czy angli
pzodrawiam<br><hr>artur
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
moj tel 0 509700207<br><hr>psmokuKomentatorzy napisał(a):zamówiłem FZ6 S2 ABS w Niemczech...cudowna cena i cudowny motocykl bo juz nim jezdziłem na testach na Dniach Otwartych Yamaha !!!! Czy ktos już ma taki sprzęt żeby wypowiedział sie na jego temat ??? Ja swój odbieram na początku czerwca.....uffff już nie mogę sie doczekać !!!!! wybrałem kolorek Power Blue !!!<br><hr>psmoku<br>Komentatorzy napisał(a):witam mam ogromna prosbe poniewaz tez nosze sie z zamiarem kupna fazerka na wiosne a przeczytalem ze zamowiles swoj sprzet w niemczech i zwiazku z tym prosil bym cie kontakt ze mna chcialbym sie dowiedziec jak takie transkcje sie tam odbywaja z gory wielkie dzieki za kontakt pozdrawiam arek z czestochowy
moj nr tele 517567674<br><hr>arek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam FZ6 fazer S1 i pali mi 6-6,5L ponizej 6 nie udalo mi sie jeszcze zejscKomentatorzy napisał(a):fz6 z 2004r.
Spisuje się tak jak o niej piszą: idealny na miasto, super na wypady, wystarczająco mocny dla dwóch. mniej pali niż podają (3,25-4/100km)<br><hr>stanley<br>Komentatorzy napisał(a):Jak może Ci palić 3,25-4L/100km? To jest niemożliwe! Mi najmniej spalił 4,7L/100km... Wracając do motocykla to posiadam FZ6 Fazer ABS z 06r. i muszę powiedzieć, że sprzęt jest świetny w każdym calu...Świetnie przyspiesza nawet w 2 osoby, wygodna pozycja, vmax jaki udało mi się osiągnąć to 247km/h
KupiÅ‚em go w salonie w Niemczech i wyniósÅ‚ mnie 6k €
<br><hr>B@rtek<br>

pozdrawiam<br><hr>Piotruch
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
z wysp to nie bo kierownica jest po prawej<br><hr>mikiKomentatorzy napisał(a):ja właśnie parę godzin temu zakupiłem nowego fazera ,mój pierwszy motor na jakim miałem okazję siąść i w tej samej chwili legły wszystkie mity że na początek będzie to zbyt silny motor parę chwil na parkingu i chwilę póżniej w miasto.Wszystko zależy od tego co ma się pod czachą i czy kupujesz motor aby sprawiał Ci przyjemnośc czy po to żeby zrobić sobie krzywdę...
Pozdrawiam sylwestrowo<br><hr>Valhalla<br>Komentatorzy napisał(a):Chłopaki - to wszystko prawda z tym całym "pod czachą" ale nic nie zastąpi doświadczenia i obycia. Kupiłem Fazerka 2006 (różnice kosmetyczne od 2007) w Stanach i tam przejeździłem na nim całe wakacje.. (no prawie całe). Uważam że mam pod czachą co trzeba tzn. znam swoje możliwości nie przeginałem z prędkością itd.. jednak łatwość w prowadzeniu fazerka może być zdradliwa na początku jest wszystko fajnie jedzie prawie że sama jak jej nie przeszkadzasz... tylko właśnie brak doświadczenia = przeszkadzanie maszynie, nie zachowywanie się tak jak powinno w określonych sytuacjach - jechałem 100km/h (nie dużo względem możliwości) zwykły zakręt, pokonywałem go kilka razy... rach pach leże przy stówie... to był brak doświadczenia nie wiedziałem jak się zachować i tyle!! życzę wam żebyście nie musieli przeżyć takiej lekcji, choć z perspektywy patrzę, że nauczyła mnie respektu do maszyny - niech was nie zwiedzie owczarkowaty charakter fazerka bo potrafi zachować się jak doberman.. POZDRAWIAM i szerokich łuków!!<br><hr>cuki<br>Komentatorzy napisał(a):witam
też siÄ™ przymierzam do zaulu fz6 z abs, zastanawiam sie nad sprowadzeniem ze stanów. kolego powiedz mi jakie sÄ… kozty oraz formalnoÅ›ci z tym zwiazane. znalazÅ‚em tam za 9300 $ natomiast w angli za jakieÅ› 5600 £. zastanawiam sie czy wziaść z usa czy angli
pzodrawiam<br><hr>artur<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Sprzedam yamahe fazer sw2 z 2007 rok kontakt 783823789
lub emsail jasio222@interia.eu
cena 17700
Pilne!! <br><hr>Grzegorz
lub emsail jasio222@interia.eu
cena 17700
Pilne!! <br><hr>Grzegorz
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jest to moje pierwsze moto i jestem bardzo zadowolony, mam moto od roku.Komentatorzy napisał(a):mam pytanie czy ta maszyna jest dobra na pierwszy moto??<br><hr>art<br>
Czemu na pierwsze moto siÄ™ nadaje bo:
dol do 6 tys ma słaby ale powyżej 6tys daje ognia i można poszaleć.
Jeśli nie będziesz go kręcił to jest jak baranek, a jak opanujesz maszynę to
nie będziesz musiał zmieniać motocykla, tylko mocniej będziesz go kręcił.
Mi tez mówili ze 600cm na pierwsze to dużo, ale nie w przypadku tego motocykla.
pozdro<br><hr>slawo
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A masz wersję 98 czy 78 KM?<br><hr>tombaKomentatorzy napisał(a):mam pytanie czy ta maszyna jest dobra na pierwszy moto??<br><hr>art<br>Komentatorzy napisał(a):Jest to moje pierwsze moto i jestem bardzo zadowolony, mam moto od roku.
pozdro<br><hr>slawo<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam kupiłem tydzień temu yamaha fazer fz6 2004 r proszę o instrukcjie obsługi i eksploatacji bo nie moge nigdzie znaleść
kaczmar831@wp.pl<br><hr>Paweł
kaczmar831@wp.pl<br><hr>Paweł
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
98km<br><hr>slawoKomentatorzy napisał(a):mam pytanie czy ta maszyna jest dobra na pierwszy moto??<br><hr>art<br>Komentatorzy napisał(a):Jest to moje pierwsze moto i jestem bardzo zadowolony, mam moto od roku.
pozdro<br><hr>slawo<br>Komentatorzy napisał(a):A masz wersję 98 czy 78 KM?<br><hr>tomba<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam. Jestem młodym kierowcą ba inaczej zaczynam robic prawo jazdy kt A posiadam muz motor stoi sobie już w garażu i czeka sobie na mnie
Ale mam pytanie od czasu do czasu przepalam go i stała się rzecz taka ze padł akumulator. I mam pytanie gdzie znajduje się akumulator bo szukam i nie mogę znaleśc . patrzyłam pod siedzeniem nie widziałam chyba ze zle patrzyłam wyczytałam ze pod bakiem tam jeszcze nie popatrzyłam. Może Wy mi podpowiecie gdzie konkretnie mam go szukać ?:)<br><hr>Iwonn

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
pod bakiem<br><hr>pitKomentatorzy napisał(a):Witam. Jestem młodym kierowcą ba inaczej zaczynam robic prawo jazdy kt A posiadam muz motor stoi sobie już w garażu i czeka sobie na mnieAle mam pytanie od czasu do czasu przepalam go i stała się rzecz taka ze padł akumulator. I mam pytanie gdzie znajduje się akumulator bo szukam i nie mogę znaleśc . patrzyłam pod siedzeniem nie widziałam chyba ze zle patrzyłam wyczytałam ze pod bakiem tam jeszcze nie popatrzyłam. Może Wy mi podpowiecie gdzie konkretnie mam go szukać ?:)<br><hr>Iwonn<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
pod bakiem<br><hr>fzmaniakKomentatorzy napisał(a):Witam. Jestem młodym kierowcą ba inaczej zaczynam robic prawo jazdy kt A posiadam muz motor stoi sobie już w garażu i czeka sobie na mnieAle mam pytanie od czasu do czasu przepalam go i stała się rzecz taka ze padł akumulator. I mam pytanie gdzie znajduje się akumulator bo szukam i nie mogę znaleśc . patrzyłam pod siedzeniem nie widziałam chyba ze zle patrzyłam wyczytałam ze pod bakiem tam jeszcze nie popatrzyłam. Może Wy mi podpowiecie gdzie konkretnie mam go szukać ?:)<br><hr>Iwonn<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości