Zobacz wątek - [Aktualności] Maciek Zientarski walczy o
NAS Analytics TAG

[Aktualności] Maciek Zientarski walczy o

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 29/2/2008, 11:14

Drody Państwo. stan dróg to jedno. ograniczenie prędkości to drugie. to że Maciek Zientarski jest tylko człowiekiem to trzecie.
jechał 200 km na drodze z ograniczeniem do 50. wiedział że droga jest fatalna. zabił kolegę. z czystej głupoty. faktycznie - jest tylko człowiekiem. to ja jestem tylko człowiekiem i też sie zawinę na jakimś słupie, bo przepisy drogowe są po to żeby je łamać, a mój wspaniały samochód nie może normalnie się poruszać po drodze.
<br><hr>gość.
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/2/2008, 12:28

Komentatorzy napisał(a):Szkoda ze mamy tak malo torow wyscigowych na ktorych moznaby bylo sie wyszalec.... wtedy byc moze do tego by nie doszlo...:(<br><hr>forester<br>
Zgadzam sie w 100% . Człowiek kupuje sobie auto które daje możliwość a tu nie ma gdzie sie sprawdzić. Gadanie ze jechał za szybko nic już nie zmieni, z reszta kto z nas mając dobry samochód nie "przyciśnie"... Wiem jak wygląda stan tej dogi -TRAGICZNIE i to nie pierwszy wypadek w tym miejscu :/ ... ile jeszcze osób musi zginąć żeby zrobili z tym porządek.<br><hr>ms.x
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/2/2008, 13:06

na wózek inwalidzki z nim i do paki na 15 lat niech sobie tam jeździ <br><hr>tol
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/2/2008, 13:20

Szybkiego powodu do zdrowia Macieju

P.S. Kocham Areczka<br><hr>Czesław
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/2/2008, 13:22

Komentatorzy napisał(a):Bo co????? Bo Ferrari ??? Bo za szybko??? Bo Zientarski ???? A jakby to byl wasz syn i za szybko i w Oplu to wszystko ok??? A może trochę was to uwiera ,ze można sobie tak poprostu zapierdzielać fajną furą nocą po mieście,czego i państwu życzę. A wypadki ? Są i zawsze byly ! I każdy z nas ma tego świadomość i wie że ryzykuje.Robicie z chłopaka przestępcę , chociaż ucierpial na tym tylko on i pasażer.I nikt więcej !!!!<br><hr>Skalpel<br>
Komentatorzy napisał(a):A widziałeś ile brakowało do przeskoczenia na drugi pas? A gdyby to twoje dzicko, ojciec, brat ........ jechał tym drugim pasem i zamiast filaru na drodze ferrari stanął ich samochód - ciekaw jestem czy wtedy byś napisał "wypadki są i zawsze będą" i poszedł poklepać Pana Macieja po ramieniu z tekstem "stary nie martw się nic się nie stało jestem z tobą" - zastanów się.<br><hr>DARAS<br>
Stało to się dla Maćka , jego kumpla i ich rodzin , A nie dla takich ludzi jak Ty . I na dobrą sprawę to nie powinno was interesować ile jechał i jak . Nie ryzykowali niczyjego życia poza własnym . Może już dosyć tych świętojebliwych gderań.<br><hr>Skalpel
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/2/2008, 13:33

Maciek,szybkiego powrotu do zdrowia,trzymam kciuki<br><hr>krzychu z Gdańska
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/2/2008, 13:38

myślę żei śmierć Maćka kolegi z SE będzie dla niego większym przeżyciem niż jego powrót do zdrowia i to nad tą sytuacją i jego samopoczuciem i psychiiką można ubolewać z drugiej strony pasjonaci tego sportu nie chcieli by zginąć porażeni prądem czy zabici przez tramwaj tylko w dobrze wypasionej furze<br><hr>Bartlomiej
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/2/2008, 13:50

w takiej sytuacji nie wiem czy chcial bym przezyc <br><hr>Jelon
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/2/2008, 13:54

Komentatorzy napisał(a):WYRAZY WSPÓŁCZUCIA DLA RODZINY ZMARŁEGO DZIENNIKARZA A MAĆKOWI POWROTU DO ZDROWIA ,A ODNOŚNIE NEGATYWNYCH KOMENTARZY KTO JEST BEZ WINY NIECH.......
MACIEK TRZYMAJ SIĘ ..<br><hr>SZTUKMISTRZ Z LUBLINA<br>
Komentatorzy napisał(a):Tak, Maciek trzymaj się, zobaczymy w jakim stanie psychicznym będziesz jak się dowiesz że zabiłeś kolegę i co ci za to grozi przed sądem, trzymaj się... STOP WARIATOM DROGOWYM ---> od 10 lat pozbawienia wolności to nasze sądy powinny zaczynać rozprawę<br><hr>STOP WARIATOM DROGOWYM<br>
nic nie grozi mu przed sądem, sławne osoby w polsce, mogą zabijać w wypadkach bezkarnie innych (otylia) - zientarski jest dziennikarzem motoryzacyjnym, lansuje kulturę na drodze - obłuda i hipokryzja<br><hr>piotrek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/2/2008, 14:07

Komentatorzy napisał(a):Maciek,szybkiego powrotu do zdrowia,trzymam kciuki<br><hr>krzychu z Gdańska<br>
i już zamawiaj kolejne ferrari...<br><hr>piotrek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/2/2008, 14:52

Wypadek Zientarskiego: Himalaje hipokryzji

Wypadek Macieja Zientarskiego to festiwal niebywałej hipokryzji. Zadawałem sobie dzisiaj pytanie, jak wyglądałyby komentarze i wiadomości w mediach, gdyby za kierownicą nie siedział właśnie Zientarski, ale jakiś anonimowy Jan Pipsztycki. Pewnie byłaby mowa o głupocie, brawurze, potencjalnym, a i faktycznym zabójcy.

Ale ponieważ uczestnikiem zdarzenia był znany dziennikarz, więc mamy tylko pełne troski opowieści o jego stanie zdrowia i apele w Antyradiu o krew.

Owszem, życzę Maciejowi Zientarskiemu powrotu do zdrowia. Po to, żeby mógł stanąć przed sądem i odpowiadać za nieumyślne spowodowanie śmierci oraz sprowadzenie niebezpieczeństwa katastrofy w ruchu drogowym. Mam nadzieję, że dostanie wyrok niezbyt wysoki, ale bez zawieszenia oraz straci na zawsze prawo jazdy.

Ja nie mam oporów. Zientarskiego nie znałem, solidarności zawodowej tu nie czuję żadnej. Może dlatego, że Puławską jeżdżę w tamtym miejscu niemal codziennie i dreszcz mnie przechodzi na myśl, co by było, gdybym się tam znalazł w chwili, gdy młody Zientarski miał omamy, że jest na torze wyścigowym. Mogę zatem napisać wprost: Maciej Zientarski zachował się jak idiota bez kontaktu z rzeczywistością. Za kierownicą sportowego samochodu był potencjalnym mordercą przypadkowych ludzi. Jest człowiekiem niebezpiecznym dla otoczenia. Dla publicznego dobra już nigdy nie powinien usiąść za kierownicą. Nigdy.

W wypadku zginął dziennikarz „Superaka". Miał straszną śmierć, wygląda na to, że się spalił. A ja zadaję sobie pytanie, czy był bez winy. Mowę mu odjęło? Zientarski, cisnąc gaz, sterroryzował go pistoletem? Czy coś zabroniło mu powiedzieć: „Maciek, zwolnij, nie szalej, tu są ludzie dookoła"?

Zientarski podobno lubił ostrą jazdę. Zastanawiam się, jak to możliwe, że dotąd nie stracił prawa jazdy (co być może uratowałoby mu zdrowie, a koledze życie). I mam natychmiastową odpowiedź: takich drogowych kretynów widzę wokół siebie setki. Są bezkarni, ponieważ polska policja skupia się niemal wyłącznie na mierzeniu prędkości (o czym już kiedyś pisałem). Znam w Warszawie kilkanaście miejsc, gdzie w godzinach szczytu bezmyślni kretyni łamią przepisy - nie przekraczając prędkości - po kilkanaście razy w ciągu minuty. Jedno z nich jest tuż obok miejsca, gdzie Zientarski wbił się w słup: niecierpliwi posiadacze dobrych aut notorycznie omijają zakorkowany jedyny pas skrętu z Rzymowskiego w prawo w Puławską w stronę Piaseczna, przejeżdżając przez powierzchnię wyłączoną z ruchu, wprost pod koła samochodów, jadących Puławską. Nigdy nie widziałem tam policji. Podobnie jak w innych niebezpiecznych miejscach.

Zientarski należał do grupy tych, którym się wydaje, że znana gęba upoważnia ich do nieliczenia się z nikim i niczym. Gwiazdorska elitka uwielbia chwalić się tym, ile kto jechał swoim dobrym autem i jak poradził sobie z zatrzymującą go policją. I faktycznie - polscy policjanci mają tendencję do ulegania czarowi znanej gęby. „A, pan Maciek. No, no, jechał pan 167 na godzinę. Niech pan trochę zwolni i szerokiej drogi". Taki mamy etos służby w drogówce. Gliniarz z małego hrabstwa w Stanach zachowałby się dokładnie odwrotnie: gdyby dopadł jakiegoś celebryta, wziąłby sobie za punkt honoru nie odpuszczać. Bo nikt mu nie będzie rozkazywał na jego terenie. Stąd potem na portalach plotkarskich wieści o złapanych na jeździe po pijaku albo łamaniu innych przepisów różnych Bradach Pittach i innych Jackach Nicholsonach.

Na Dzienniku.pl można przeczytać taką informację: współtwórca programu, który prowadził Zientarski, niejaki Maciej Pruszyński, beztrosko oznajmia, że „każdy mężczyzna mając okazję zasiąść za kierownicą ferrari, zechciałby sprawdzić, ile ono pojedzie". Dalej portal pisze, że Pruszyński „nie potępia kierowcy nawet za to, że dziennikarz sprawdzał »ile pojedzie« na ruchliwej i wyboistej ulicy Puławskiej".

Nie znam pana Pruszyńskiego. Szkoda, bo gdybym go znał, to bym go spytał, czy pamięta pewnego cwanego faceta, któremu kilka lat temu bardzo spieszyło się zimą do pracy. Tak bardzo, że zabił na przystanku autobusowym kilka osób. A może on też sprawdzał, ile pojedzie jego focus? A co by powiedział pan Pruszyński, gdyby ferrari Zientarskiego pociągnęło za sobą inne auto, którym jechałaby np. rodzina z małym dzieckiem? Też byłby taki wyrozumiały?

Nie oglądałem programów Zientarskiego. Podobno propagował bezpieczną jazdę. Okazuje się, że i to była hipokryzja. Z takimi jak on ludźmi jest jak z groźnymi przestępcami, którzy nie popełniają przestępstw, póki siedzą w więzieniu. Drogowy bandyta nie jest zagrożeniem, jeśli nie może wsiąść za kierownicę. Życzę młodemu Zientarskiemu, żeby wykurował się całkowicie. I żeby już nigdy, przenigdy nie usiadł za kółkiem. Dla dobra własnego i przypadkowych ludzi dookoła.
<br><hr>CYTAT: Łukasz Warzecha (Salon24.pl)
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/2/2008, 15:09

Wstyd i żenada !!! Zientarski to niepoważny człowiek, zachował się jak gówniarz i będzie za to płacił wysoką cenę do końca życia. Niby taki doświadczony kierowca, dziennikarz motoryzacyjny, a zachował się jak większość durnych facecików w tym kraju, którzy muszą się dowartościować dobrą i szybką furą. Pewnie mu się wydawało, ze jest super kierowcą w super furze. Jak słucham tego wywiadu... szkoda słów. Ma teraz efekt tego swojego "FOR FAN". Urządził sobie "FUN" w centrum Warszawy. Zabił człowieka. Jest zagrożeniem na drodze dla innych użytkowników i jeżeli wyzdrowieje (tego oczywiście mu życzę) to nigdy więcej nie powinien dostawać do rąk takiego samochodu, motoru, czy innej zabawki. Śmierć na drodze i szczyt nieodpowiedzialności. Trzeba się cieszyć, że nie zabił jeszcze więcej ludzi...<br><hr>naoczny świadek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/2/2008, 15:32

Całkowicie zgadzam się z wypowiedzią Łukasza Warzechy. I jeszcze Zientarski brał udział w tej reklamie PZU, gdzie ojciec mu mówi o emocjach towarzyszących na drodze. Właśnie, Maciek nad tymi swoimi emocjami nie zapanował. PZU powinno się do niego zwrócić o odszkodowanie, teraz już nawet nie mogą puścić tej reklamy. Zniszczył swój wizerunek dobrego kierowcy. Teraz ma wizerunek kierowcy - mordercy. <br><hr>znajomy Maćka
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/2/2008, 15:36

Komentatorzy napisał(a):jakaś plaga normalnie... Trzymamy kciuki.<br><hr>Tony<br>
Komentatorzy napisał(a):ta plaga nazywa się chyba - prak wyobraźni<br><hr>miki<br>
Komentatorzy napisał(a):Czy każde przekroczenie prędkości to brak wyobraźni? Bez wątpienia Maciek popełnił tragiczny i fatalny błąd. Ale sam też jechałem kiedyś autem ponad 150 km/h i przeżyłem. Więc bądź ostrożny w wydawaniu wyroków. Słowo plaga odnosiło się zapewne do sprawy Krzyśka Wydrzyckiego, a tutaj już w ogóle nie możemy teraz spekulować na temat braku wyobraźni.<br><hr>Tomek<br>
Komentatorzy napisał(a):Zgadzam sie z kolega, ze nie mozna - powiem wiecej - nawet nie trzeba spekulowac o braku wyobrazni, gdyz jest on ewidentny!<br><hr>m.<br>
Komentatorzy napisał(a):ewidentny to jest stan dróg!!! nie po to robi się szybkie auta aby nimi jeździć 50 km/h. Nie chciał nikogo skrzywdzić! czy jak przekraczasz dozwoloną prędkość to pragniesz aby komuś zrobić coś złego? nie krytykuj go!!! bo nikt aniołem za kierownicą nie jest!<br><hr>Speed<br>
I nie po to aby gnać ok.200km/h w mieście!!!!!
Są do tego celu specjalne tory, jak nie to puste polskie autostrady, lub lotniska polowe!!! Ale miasto!!!!!!!!
I jak tu takiego nie krytykować!!!!
Ja śmigam po 240 tylko autostradzie, tam zawsze nie ma prawie nikogo. Albo gdzieś w lesie na lotnisku wojskowym. Ale w mieście!!!! <br><hr>porsche 911
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/2/2008, 15:41

Ani troche nie jest mi szkoda Zientarskiego. Niektórzy zapytają się dlaczego?? Już odpowiadam: nie miał przyłożonego pistoletu do głowy i nikt mu nie kazał tak szybko jechać. Powinien wyzdrowieć, żyć ze wstydem i świadomością tego co zrobił. Tyle trąbił aby jeździć bezpiecznie ...<br><hr>Ruda_sweety
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/2/2008, 15:43

Pan Pruszyński w ogóle nie powinien wypowiadać się na temat tego wypadku dla dobra swojego i całej sprawy...<br><hr>xxx
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/2/2008, 15:43

Lubiłem Maćka za jego dziennikarstwo, jednak okazało się, że ułudny szklany ekran, to nie real life, niestety. To co uchodzi w grach na konsolach, w życiu się nie sprawdza: Maciek ojciec dwojga dzieci, ściga się nisko zawieszonym autem po warszawskich rozwalonych ulicach, z niewyobrażalnymi prędkościami, bez zapiętych pasów, ignorują wszelkie przepisy ruchu drogowego !

Co zawiodło w tym wypadku: wyobraźnia, zbyt duża wiara we własne siły, może wyobrażenia, że "mi nic się nie stanie" ?

Jednak stało się: zginął jego kolega, sam leży teraz cięzko ranny w szpitalu, jego dzieci i kobieta płaczą , zapewne rodzice też .

Tym wypadkiem straciłem wszelką sympatię dla Pana Macieja Zientarskiego i współczuję mu teraz nastepstw jego postepowania, któe zapewne będą na nim ciążyły do końca jego życia <br><hr>Homem
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/2/2008, 15:47

Komentatorzy napisał(a):Bo co????? Bo Ferrari ??? Bo za szybko??? Bo Zientarski ???? A jakby to byl wasz syn i za szybko i w Oplu to wszystko ok??? A może trochę was to uwiera ,ze można sobie tak poprostu zapierdzielać fajną furą nocą po mieście,czego i państwu życzę. A wypadki ? Są i zawsze byly ! I każdy z nas ma tego świadomość i wie że ryzykuje.Robicie z chłopaka przestępcę , chociaż ucierpial na tym tylko on i pasażer.I nikt więcej !!!!<br><hr>Skalpel<br>
Oszczędź sobie kolego, głupich pytań !!

Nikogo to nie rusza czym jechał, mógłby i rakietą .

Faktem pozostaje , że jechał za szybko, zabił kolegę i ma człowiek teraz tragedię do końca życia, jak przeżyje w szpitalu<br><hr>Homem
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/2/2008, 16:34

Komentatorzy napisał(a):Jarosław Zabiega to dziennikarz, który zmarł [*] A do tych co tak łatwo plują i rzucają w Zientarskiego kamieniami pytanie : Co robicie na stronie "Ścigacza" jeśli tacy święci jesteście i nie ponosi WAS fantazja+adrenalina ??? Maciek to nie gówniarz tylko ojciec i mąż, nie wiem co się stało i NIKT jeszcze nie zna przyczyn ani okoliczności więc dajcie sobie na wstrzymanie RODZINY czytają te wypociny....<br><hr>olga<br>
Uważam,że każdy kto miałby taką furę to na pewno chciałby przekonać się co ona potrafi! Więc nie piszcie ludzie głupich, potępiających komentarzy na temat Maćka bo to nie ma sensu!! lepiej jest oceniać błędy innych!! Tym bardziej, że Maciek sam cierpi, walczy o życie... Ludzie gdzie wy serce macie?? Przecież to był wypadek!! Ciakawe czy bylibyście tacy surowi wobec siebie gdyby to wam zdarzyło się coś takiego!! Maciek trzymam kciuki!! Jestem z tobą!!<br><hr>Sylwia
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/2/2008, 16:42

Z Zientarskiego zrobcie "bohatera" i postawcie mu "pomnik"( zwykly szary czlowiek zostal by nazwany "morderca i piratem drogowym, ale on "ulegl wypadkowi.. nieszczesnemu.. coz jak ktos jest glupi ..)! bandyta na czterech kolkach. och co za straszna tragedia. jak to mozliwe ze taki wielki czlowiek ktory uczyl jezdzic innych takie rzeczy robi. "zal mi go". cale szczescie ze nikogo po drodze nie zabil.. albo szkoda bo nmozna by bylo oglosic narodowa zalobe i zrobic z niego super bohatera. "hero"

pozdrawiam spokojnych i majacych takie zdanie na ten temat jak ja ;)<br><hr>ech
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl