Hyosung GT 125 !!!
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Hyosung GT 125 !!!
Witajcie mam do was pytanie ! Chcialbym kupic sobie wlasnie jakas 125 i bede robil niedlugo prawko A1. Prosze podpowiedzcie mi co sadzicie o tym motorze Hyosung GT 125 bo ogolnie nigdy nie jezdzilem na motorze z tej marki. Jezdzilem na cagivie supercity 125. Ze 125 to juz chyba koniec reszta juz wieksze motory ale nie wazne prosze o podopowiedz co do tego motoru bo wedlug mnie brzmi ladnie a wygladem prezentuje sie bardzo ladnie !!!
- Dangerous_Dave
- Świeżak
co sadzimy o moto? Hyosung to "chinska" tandeta...dlugo tym nie polatasz. wiecej bedziesz przy tym dlubal niz jezdzil...z czesciami i serwisem tez bedzie proglem. nie bierz jakiegos tajwanskiego gowna tylko kup cos tanszego, urzywanego ale znanego i pewnego.
poszukaj troche bo juz omawialismy moto TEJ firmy
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Ścigacz.pl
nawiazujac do poprzedniej wypowiedzi kup sobie lepie j cos znane firmy jak honda, suzuki cos znanego skatowanego i starego bo za taka cene to nic innego nie znajkdziesz
poszukaj romet k 125 lub z 125
- fandzoilisz
- Bywalec
gumisss napisał(a):co sadzimy o moto? Hyosung to "chinska" tandeta...dlugo tym nie polatasz. wiecej bedziesz przy tym dlubal niz jezdzil...z czesciami i serwisem tez bedzie proglem. nie bierz jakiegos tajwanskiego gowna tylko kup cos tanszego, urzywanego ale znanego i pewnego.
Po pierwsze Hyosung to nie chińska firma, tylko koreańska.Po drugie nie uważam że to tandeta. Spotkałam wiele pozytywnych opinii co do tej marki przeglądając fora motocyklowe bo przyznam że na oczy nie widziałam i nigdy nie jeździłam motocyklami Hyosunga.
Z częściami to fakt, będzie problem bo jest to jednak firma nie znana w PL i dostęp może byc utrudniony. Co do serwisu nei zgadzam się. Myślę że każdy porządny mechanik motocyklowy poradzi sobei z takim motocyklem jeśli będzie mial częsci.
Być może się myle ale taka jest moja opinia.
Ogólnie GT 125 podoba mi się, wizualnei wygląda ciekawie i rzadko spotyka sie 125 cc o takim wyglądzie. 2 cylindry, 4t. Myślę że warto jednak dowiedzieć się czegoś wiecej o tym motocyklu jeśli podoba Ci się, sprawdzić jak to jest rzeczywiście z dostępnością częsci i ogólnie jak ten motocykl sprawuje się na drodze

Pytasz o inne motocykle nei do konca rozumiem dokladnie o jakie. Z innych 125 podpowiadam Ci ze mozesz dostac cos ciekawego jak:
Honda Varadero 125(2 cylindrowy 4t)
Yamaha TDR(1 cylinder,2t)
Sachs XTC 125(1 cylinder,4t)
Poza tym cos typu enduro(KMX,DR itp)
A mysle ze 125 o wygladzie scigacza czyli slynne NSR, RS i TZR nie musze Ci przybliżać

fandzoilisz napisał(a):nawiazujac do poprzedniej wypowiedzi kup sobie lepie j cos znane firmy jak honda, suzuki cos znanego skatowanego i starego bo za taka cene to nic innego nie znajkdziesz
Osobiście Rometa nie polecam bo to rzeczywiście jest chińskie.
joł czekerap oczywiście
- Dorota_TDR
- Świeżak
dzieki wszytskim za pomoc . Tak podoba mi sie ten motor bo wizualnie jest idealny. Rozpatrze wszystkie wasze rowzwazania !!! dzieki 

- Dangerous_Dave
- Świeżak
Dangerous_Dave napisał(a):dzieki wszytskim za pomoc . Tak podoba mi sie ten motor bo wizualnie jest idealny. Rozpatrze wszystkie wasze rowzwazania !!! dzieki
Taa... Do idealu mu jeszcze brakuje, choc wyglada korzystniej w porowaniu z innymi "Chinczykami".
Jesli zalezy Ci tylko na wygladzie to ok, spraw sobie taki, bedziesz mogl sie napatrzec na niego, kiedy po jakims czasie nie bedzie sie nadawal do jazdy...
BTW: Widziales go na zywo? Na zdjeciach producenta wyglada całkiem całkiem, ale na zdjeciach live juz slabiej.
- Załączniki
-
- GT2
- h2.jpg (44.62 KiB) Przeglądane 27947 razy
-
- GT1
- h1.jpg (93.56 KiB) Przeglądane 27947 razy
- KLU
- Świeżak
Nie mówimy o tej wersji KLU. tylko o tym naked. A ta na zdjeciach to jest GTR 125 lub jak kto woli GT 125r. Szczerze mówiąc, zdecydowanie wolałbym tego GTR lub GT niż CBR 125.
Z tego co słyszałem, to te wersje są dosyć udane i zdecydowanie nie odpowiadają jakością klasie "chinol"
Pozdrawiam
Z tego co słyszałem, to te wersje są dosyć udane i zdecydowanie nie odpowiadają jakością klasie "chinol"
Pozdrawiam
-
Fenek16 - VIP Ścigacz.pl
- xxxkendekxxx
- Świeżak
Od razu sie czepiam... Nie, wyraziłem swoja autorska opinie na temat zakupu takiego sprzeta, mamy wolnosc słowa w tym kraju.
To w takim razie chodziło o ten model?
- Załączniki
-
- GT
- Hyosung GT 125 04.jpg (84.98 KiB) Przeglądane 27883 razy
- KLU
- Świeżak
Dorota_TDR napisał(a):gumisss napisał(a):co sadzimy o moto? Hyosung to "chinska" tandeta...dlugo tym nie polatasz. wiecej bedziesz przy tym dlubal niz jezdzil...z czesciami i serwisem tez bedzie proglem. nie bierz jakiegos tajwanskiego gowna tylko kup cos tanszego, urzywanego ale znanego i pewnego.
Po pierwsze Hyosung to nie chińska firma, tylko koreańska.Po drugie nie uważam że to tandeta. Spotkałam wiele pozytywnych opinii co do tej marki przeglądając fora motocyklowe bo przyznam że na oczy nie widziałam i nigdy nie jeździłam motocyklami Hyosunga.
Z częściami to fakt, będzie problem bo jest to jednak firma nie znana w PL i dostęp może byc utrudniony. Co do serwisu nei zgadzam się. Myślę że każdy porządny mechanik motocyklowy poradzi sobei z takim motocyklem jeśli będzie mial częsci.
Być może się myle ale taka jest moja opinia.
Ogólnie GT 125 podoba mi się, wizualnei wygląda ciekawie i rzadko spotyka sie 125 cc o takim wyglądzie. 2 cylindry, 4t. Myślę że warto jednak dowiedzieć się czegoś wiecej o tym motocyklu jeśli podoba Ci się, sprawdzić jak to jest rzeczywiście z dostępnością częsci i ogólnie jak ten motocykl sprawuje się na drodze
Pytasz o inne motocykle nei do konca rozumiem dokladnie o jakie. Z innych 125 podpowiadam Ci ze mozesz dostac cos ciekawego jak:
Honda Varadero 125(2 cylindrowy 4t)
Yamaha TDR(1 cylinder,2t)
Sachs XTC 125(1 cylinder,4t)
Poza tym cos typu enduro(KMX,DR itp)
A mysle ze 125 o wygladzie scigacza czyli slynne NSR, RS i TZR nie musze Ci przybliżać
fandzoilisz napisał(a):nawiazujac do poprzedniej wypowiedzi kup sobie lepie j cos znane firmy jak honda, suzuki cos znanego skatowanego i starego bo za taka cene to nic innego nie znajkdziesz
Osobiście Rometa nie polecam bo to rzeczywiście jest chińskie.
dobrze tu koleś mówi to korean i robi bardzo dobre motory chociażby Gt Hyosunga bardzo piękny głosik i jakościowo porównywalny z niejedną vką
se zobaczcie..
http://youtube.com/watch?v=uA8mFkdcU0E&feature=related
posłuchajcie no tylko tego hrrr

http://youtube.com/watch?v=UQ4n3zYLwJA&feature=related
a tu w pełnej okazałości
http://youtube.com/watch?v=h_783rYefDY&feature=related
normalnie powiedział bym żalll piel ale nie lubie tego czegos więc nie powiem...
tylko uslyszycie cos o nieznanej marce juz chinol już złom.... śmieszni jestescie co poniektórzy rozumiem chinol suck ale bez przesady jak i kymco i pare innych marek to jest 100% maszyna do jazdy a nie naprawiania

nie słyszałem żeby jakakolwiek 125 tak pięknie chodziła

http://www.youtube.com/watch?v=oURIJ6B0 ... re=related
i co wy na to ??:>
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Zgadzam się z Bostornem...
Sam swego czasu polowałem na ściagniecie GT125r.
Do tego wszystkiego dodam, że motorek nowy kosztuje nie tyle co chińska CBR - 5tys tylko okolice 20tys pln
Nie mam zastrzeżeń co do jakości itp, jedyne co to części zamienne dobrej jakości
Pozdro
Sam swego czasu polowałem na ściagniecie GT125r.
Do tego wszystkiego dodam, że motorek nowy kosztuje nie tyle co chińska CBR - 5tys tylko okolice 20tys pln

Nie mam zastrzeżeń co do jakości itp, jedyne co to części zamienne dobrej jakości

Pozdro
-
Fenek16 - VIP Ścigacz.pl
KLU napisał(a):Od razu sie czepiam... Nie, wyraziłem swoja autorska opinie na temat zakupu takiego sprzeta, mamy wolnosc słowa w tym kraju.
Mi chodzi o ten, zdecydowanie lepiej wygląda niż ten w plastkiach

joł czekerap oczywiście
- Dorota_TDR
- Świeżak
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Motorowery do 50 ccm