Problem z Suzuki Sv 650 N
• Strona 1 z 1
Problem z Suzuki Sv 650 N
Witam mam problem z moją Suzi mianowicie jak dłuzej postoi w garażu nie chce zwyczajnie odpalać ?!Musze z pychu a i tak ciężko jej załapać. Jednak kiedy odpalam ją codziennie jak to czyniłem latem kiedy miałem wolny czas na śmiganie paliła bez zarzutu ,ale jeśli tylko postoi kilka dni to problem powraca! Podejrzewam pompkę paliwa ? Czy moze to być coś innego ?Może ktoś miał już taki problem? 

- Goniec20
- Świeżak
Dość dużo japońskich motocykli ma problemy z odpaleniem po dłuższym postoju(wersje gaźnikowe)
Po prostu do tego trzeba się przyzwyczaić.
Ja robiłem tak:jeśli moto stało dość długo odkręcałem śrubkę spustową z komory pływakowej spuszczałem całe paliwo,zakręcałem potem i nalewałem nowe ze zbiornika i nigdy nie było problemu z odpaleniem.
Bywa czasami tak że gaźniki trzeba wyregulować i ustawić na trochę bogatszą mieszankę
Po prostu do tego trzeba się przyzwyczaić.
Ja robiłem tak:jeśli moto stało dość długo odkręcałem śrubkę spustową z komory pływakowej spuszczałem całe paliwo,zakręcałem potem i nalewałem nowe ze zbiornika i nigdy nie było problemu z odpaleniem.
Bywa czasami tak że gaźniki trzeba wyregulować i ustawić na trochę bogatszą mieszankę
-
skwy - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa