SRAD'96 -Lampka kontrolki paliwa,skomplikowane pytanie;p
• Strona 1 z 1
SRAD'96 -Lampka kontrolki paliwa,skomplikowane pytanie;p
witam, mam od wczoraj Srada '96, jest lapmka paliwa i teraz pytanie jest nastepujace: czy lampka powinna mrygac caly czas jak sie konczy paliwo czy adekwatnie do ilosci paliwa czyli jak juz bedzie bradzo malo to caly czas bedzie sie swiecic( teraz sie swieci w odstepach 2 sekundowych w trakcie jazdy, a niechce wyjezdzac calego baku zeby to sprawdzic, szukalem na forum ale dupa niczego nie ma) przy okolo 5-6 litrach mryga wlasnie w takich odstepach, a w tych zegarach nei ma miarki paliwa wiec nie widac ile zostalo;/
drugie pytanie czy ja mam kranik w Sradzie bo jeszcze nie zdazylem znalezc go;p
czekam na odpowiedzi z gory dzieki
pzdr Q.
drugie pytanie czy ja mam kranik w Sradzie bo jeszcze nie zdazylem znalezc go;p
czekam na odpowiedzi z gory dzieki
pzdr Q.
------->> GPX 600
------>> GSXR 750 SRAD
------->> GSXR 600 K1
"moge przedawkowac zycie co prowadzi do smierci..."
------>> GSXR 750 SRAD
------->> GSXR 600 K1
- qbas118
- Świeżak
Dobry masz podpis... widzę że też słuchasz rapu. W sradzie nie ma kranika paliwa, a dla twojej informacji jest wyposażony w pompe paliwa którą słychać po włączeniu zapłonu. Gdy lampka zacznie mrugać znaczy że masz jeszcze około 5l paliwa gdy zacznie świecić cały czas to w baku jest jeszcze dokładnie 2,5l paliwa, wiem to z własnych doświadczeń. Jako ciekawostkę dodam lampka ta jest bardzo dokładna w swoich pomiarach. Jakiego masz tego srada? 600 czy 3/4l ???
sracz 750
- Roki 86
- Świeżak
mam 750tke, i u mnie sie zaczyna swiecic tak przy 6 litrach, tak mi sie wydaje bo probowalem od razu zalac do pelna i weszlo tylko ok.12litrow a zbiornik ma 18l, czyli rozumiem ze dopoki mryga to nie musze sie jeszcze martwic bo na 5-6 litrze troche mozna tez przejechac.. a ty masz 600tke?? moja jest w gazniku, bardzo fajnie sie prowadzi ale wydaje mi sie ze gazniki do czyszczenia sa;/ aha i jeszcze jedno licznik mi przeklamuje;/ jade 130 a pokazuje ze mam 160 (mierzylem z kumpla samochodem;/)
------->> GPX 600
------>> GSXR 750 SRAD
------->> GSXR 600 K1
------>> GSXR 750 SRAD
------->> GSXR 600 K1
- qbas118
- Świeżak
Panowie, podepnę się pod temat, ponieważ mam problem z kontrolką paliwa. Mam GSX-Ra 750 SRAD 96r., Otóż kontrolka pali mi się tylko przy odpalaniu, potem gaśnie. Zalałem bak, starczyło mi go na 119 mil, potem paliwo się skończyło i koniec. Jak naprawić kontrolkę, żeby pokazywała to co ma pokazywać? Pomóżcie, bo jeżdżenie na "czuja" nie jest zbyt komfortowe;p
- Daytona Fan
- Świeżak
Zatankuj do pełna wyzeruj licznik i jeździj na mile lub km.
Sprawdzenie czujnika wymaga zdjęcia zbiornika i demontażu pompy paliwa.
W manualu masz opisane jak sprawdzić.
Sprawdzenie czujnika wymaga zdjęcia zbiornika i demontażu pompy paliwa.
W manualu masz opisane jak sprawdzić.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości