ile daje wieksza zebatka?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
ile daje wieksza zebatka?
witam, ciekaw jestem ile dokladnie da mi wieksza zebatka, co dzieki niej mi sie polepszy a co pogorszy?jezdze vfr 750, obecna zebatka ma 43 zeby.prosze o pomoc.chce wykorzystac te wieksza zebatke do latwego stawiania na kolo, licze tez ze moje przysp bedzie lepsze, pyt tylko ile zyskam szieki temu dokladnie, a co strac, bo zawsze jest cos kosztem czegos...............................
-
piwek - Świeżak
Dokładnie a jak chcesz zobaczyć co daje to podbji wieczorkiem na gg to prześle ci filmiki na koło staje od dotknięcia gazu jednak trzeba więcej wachlować biegami.
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
falconiforme napisał(a):Matematyczny punkt widzenia na przykladzie:
Obwod kola - 188 cm
Obwod zebatki 1 - 47 zebow * 1.5 cm = 70.5 cm
Wspolczynnik 1 - 188/70.5 = 2.666
Obwód zebatki 2 - 48 zebow *1.5 cm = 72 cm
Wspolczynnik 2 - 188/72 = 2.611
Zakladamy ze standardowo mamy 5000 obr przy 100 km/h.
Po zmianie tylnej zebatki na 48 zebow mamy:
Przy 5000 obr/min mamy (100 km/h)*2.611/2.666 = 97,9 km/h
Przy 100 km/h mamy (5000 obr/min)*2.666/2.611 = 5105 obr/min
100 obrotów/min więcej, lub 2 km/h mniej - zależy od punktu widzenia
Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 24/10/2007, 13:15 przez falconiforme, łącznie edytowano 1 raz
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
Zmiana tylnej zębatki na większą da przyspieszenie, a zmniejszy prędkość i żywotność opon. Pewnie tez i w pewnym stopniu sprzęgła. pozdrawiam
- BlackDevil
- Świeżak
pan blancik kogo ty chcesz uswiadamiac?Jasql przerobil cbr-ke na streeta, a ty chesz go uswiadamiac o czym kolwiek?lepiej sie zastanow co wypisujesz.jest takie stare polskie dobre przyslowie, ktory tu swietnie pasuje: 'nie ucz ojca dzieci robic'
nie chce zakladac nowego tematu wiec wpisze sie tutaj. zakupilem dzis obie zebatki firmy renthal.wiecie cos o tej firmie?co o niej sadzicie?
pozdrawiam
nie chce zakladac nowego tematu wiec wpisze sie tutaj. zakupilem dzis obie zebatki firmy renthal.wiecie cos o tej firmie?co o niej sadzicie?
pozdrawiam
GSF 600N | | http://uk.youtube.com/watch?v=-lPBgtRLmIE
-
johnmichael - VIP Åšcigacz.pl
to możesz więcej dać zależy od ciebie. No chyba że to wystarcy 

Nienawidze anty motocyklistów co życzą nam źle ;/;/ fan streetbike moto gp fmx/sm/mx/MP i ME/
(otwórz link)Im

-
konan - Świeżak
piwek napisał(a):tylko 3 zeby?myslalem ze przynajmniej ok 10, wiesz ja chce z gazu isc na kolo -lekko przekrecajac maneta:)
radzi co to gosc, ktory wie o co biega w tym sporcie ale skoro ty wiesz lepiej to mozesz zalozyc sobie o 10 wieksza...tylko potem nie marudz, ze jest cos nie tak.
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Åšcigacz.pl
Myslalem ze na forum sa motocyklisci, ktorzy pomagaja sobie, a nie wymadrzaja sie.Zmieniam zdanie-jak czytam niektore wypowiedzi, to nie wierze ze w czlowieku jest tyle zawisci i glupoty, nie wiem czy tu chodzi o zazdrosc, czy niektorzy to tepe dzidy poprostu.Powinnismy trzymac sie razem a nie kozakowac, bo ten kto ma wiedze, to nie wymadrza sie tylko umiejetnie ja wykorzystuje, nie chwalac sie i chetnie pomaga innym.A Ci ktorzy mysla, ze pozjadali wszystkie rozumy-zazwyczaj niewiele wiedza. 

-
piwek - Świeżak
Cos ty k**wa wachal
Moge tylko dorawdzic, zebys juz tego nie robil, albo bardzo ograniczyl.
Przecie napisali ci, ze 3-4 a skoro wiesz lepiej to po jakiego sie pytasz
Maja ci przytaknac, zebys byl zadowolony.

Moge tylko dorawdzic, zebys juz tego nie robil, albo bardzo ograniczyl.
Przecie napisali ci, ze 3-4 a skoro wiesz lepiej to po jakiego sie pytasz

Maja ci przytaknac, zebys byl zadowolony.
<a href="http://h-tsz.com/amFzcWxh">Dostaniesz w PYSK jak klikniesz.
-
jasql - Bywalec
a na oryginalnych przełzoeniach nei łąska sie nauczyć?Najlatwiej pyknąc trzy zeby i udawać ze sie umie jeździć.A co jesli przyjdzie ci jechać na gumie na innym,standardowym bike?Powiesz ze bez 4 zebó extra nie da rady?Za moich czasó nikt nie myślał nawet o dodatkowych zębach.Było sprzęgło, moment obbrotowy z przymknięciem przepustnicy i pędzel a nie jakies pedalskie sztuczki .Owszem,można sobie tak udogodnić ale tylko wtedy gdy już umie się to robić na oryginale a nie odwrotnie .
- 666
- Świeżak
666 napisał(a):Za moich czasó nikt nie myślał nawet o dodatkowych zębach.Było sprzęgło, moment obbrotowy z przymknięciem przepustnicy i pędzel a nie jakies pedalskie sztuczki .
hehehe
Cos w tym jest.
Kawasaki ER5 2005
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości