Zobacz wÄ…tek - ZX6R gotuje sie...
NAS Analytics TAG

ZX6R gotuje sie...

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

ZX6R gotuje sie...

Postprzez sopel » 24/6/2006, 06:27

Witam
mam maly problem, jak normlanie jade w trasie to nie mam problemu, ale jesli stoje na swiatlach to temperatuje mi idzie w gore. termostat moze nie dzialac czy co ??
sopel
Świeżak

Postprzez Motoedek » 24/6/2006, 10:14

Moim zdaniem to jest normalny stan rzeczy ponieważ stoisz w miejscu i powietrze nie chłodzi płynu chłodniczego. Chyba że temperatura wchodzi na czerwone pole i wiatraczek sie nie włącza to może być coś spsute z wiatraczakiem może jakiś bezpiecznik padł albo sie wiatrak sfurał.
Motoedek
Świeżak

Postprzez sopel » 25/6/2006, 19:20

mialem tak ze na paradzie, jechalismy wszyscy wolno, swiatla (taka chu*** organizacja) i temp wskoczyla na czerwone pole, zaczella migac kontrolka i zgasł... musial odczekac az odpali i szybciej pojechac... a dzis na moto-bazarze gadalem z kolesiem od takiej samej i powiedzial abym wiatraczek podlaczyl na krotko i zoabczyl czy dziala, jesli dziala tzn ze termostat jest trafiony. Dał taka dziwna rade aby go wrzucic do wrzatku i ze powienien dzialac, a jesli nie bedzie dalej to zeby po porstu na "nowy" wymienic. :) acha i mial crash-pady na srubie 6tce zamontowane ;/ wczesniej juz ten watek poruszalem i mi odradziliscie bo to bez sensu :o
sopel
Świeżak

Powietrze w płynie chłodzącym

Postprzez adizx9r » 9/7/2006, 17:23

Witam. Poziadam od niedawna kawe zx9r z 1999r. Mój problem polega na tym że gdy temperatura na wskaźniku wskoczy na 5 - 6 kreske to do pomocniczego zbiornika płynu chłodzącego napływają od dołu bąble powietrza. Wygląda to właśnie tak jak by płyn się gotował ale to przecież nie możliwe. Wentylator włącza się normalnie. Przy dłuższej jeździe z większą prędkościa temperatura spada na 4 kreske i jest wszysko OK ale gdy postoje na światłach, temperatura wzrośnie i w zbiorniczku znowu bulgota powietrze. Co może być tego przyczyną ?? Co powinienem zrobić ?? Proszę o pomoc i z góry dzięki ;)
adizx9r
Świeżak

Postprzez Thrillco » 10/7/2006, 08:58

jakby uszczelka to by w końcu sucho w zbiorniczku i całym układzie się robiło...wygląda bardziej na zapowietrzenie
brak opisu...
Thrillco
Mieszkaniec forum

Postprzez Thrillco » 10/7/2006, 09:41

tak, ale płyn gotuje się tak szybko (bo dostaje bardziej pezpośrednio temperature od silnika) i znika w mgnieniu oka-raz kolesiowi wydmuchało uszczelkę to co 10 minut postoje mielismy bo chłodzenie wyparowywało momentalnie-lało się nawet górąp rzez korek od zbiorniczka
brak opisu...
Thrillco
Mieszkaniec forum

Postprzez sopel » 10/7/2006, 13:27

ja juz swoj problem rozwiazalem. sprawa byla dziecinnie prosta. bezpiecznik ;]
sopel
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 36 gości

na górê