KAWA z750 czy ER6N ? która lepsza?
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Flow600RR napisał(a):a co powiecie o Suzie GSR600 i fazerze ale po 2003 roku w tej nowszej budzie? bo tak popatrzylem ze to tez ciekawe moto i niezbyt mocne, kumpel ma fazera ale z 2001 i jakos mi sie nie podoba, ten nowy ma wydechy pod zadupkiem i wydaje mi sie ze nowa przednia owiewke
Jezdzilem troche fazerem z 2004, swietnie sie prowadzi ,sprawia wrazenie porecznego i bardzo lekkiego motocykla, heble takze dobre.
GSR podobno fajny motor ale to wiem tylko z przeczytania kilku textow.
- kondzior1410
- Świeżak
Biorac pod uwage ze jestem poczatkujacy .. mam za soba tylko jeden sezon na CBR 600 rr to nie interesuja mnie osiagi ani branie na koło
:) narzie ;p ale tak wczesniej slyszalem opinie ze z Z750 nie dam sobie rady bo za mocne:/ a co do wydechu w fazerze to i tak bym go zmienil 

ścigacz to portal dla gimnazjalistów chcących R1 na pierwszy motocykl oraz dla pseudo speców którzy mogą im w tym wyborze pomóc.
- Flow
- Stały bywalec
qmpel kiedys kupil Z750, polatal nim 2 tygodnie i sie rozbil cale szczescie lekko. Po prostu nie opanowal maszyny. Przed jednym rondem (jechalem wtedy za nim) po prostu za mocno odkrecil, potem zaczal za mocno zwalniac ii poszedl prosto. To jest dosc mocny sprzet.
- kondzior1410
- Świeżak
uuu to nieciekawie no ale podobniez mamy sie uczyc na bledach innych wiec dla mnie to rowniez bedzie za ostry sprzet... nie chce szalec na poczatku, nawet instruktor mi kiedys mowil zebym kupił fazera albo jajko na poczatek...ale jajko to masakra pod wzgledem wygladu no a to tez sie dla mnie liczy 

ścigacz to portal dla gimnazjalistów chcących R1 na pierwszy motocykl oraz dla pseudo speców którzy mogą im w tym wyborze pomóc.
- Flow
- Stały bywalec
JESLI MOTO TEGO POKROJU-Z 750, CZY ER6, TO JA POLECAM HORNETA I TYLKO HORNETA.HONDA TO HONDA, RESZTA SIE NIE LICZY HONDA JEST JAK TOYOTA WSROD AUT, WIECEJ NIE MUSZE TLUMACZYC I KAZDY KTO ZNA SIE CHOC TROCHE NA MOTO-PRZYZNA MI RACJE.POZDRO DLA WSZYSTKICH MOTOKOLESI
Edit: Proszę nie stosować kapitalików. Jak mówi regulamin:
10. Nie krzycz.
Pisanie WIELKIMI LITERAMI oznacza krzyk lub podniesiony głos. To tak jakby ktoś stał nad nami i krzyczał prosto w ucho. Nie stosuj także wielokrotnych wykrzykników oraz pytajników. Jest to irytujące i utrudnia czytanie.
Pzdr,
Żmija
Edit: Proszę nie stosować kapitalików. Jak mówi regulamin:
10. Nie krzycz.
Pisanie WIELKIMI LITERAMI oznacza krzyk lub podniesiony głos. To tak jakby ktoś stał nad nami i krzyczał prosto w ucho. Nie stosuj także wielokrotnych wykrzykników oraz pytajników. Jest to irytujące i utrudnia czytanie.
Pzdr,
Żmija
-
piwek - Świeżak
evil napisał(a):sprawa jest prosta: Z750 i koniec... ER6 dobry motocykl - dla listonosza...
Popieram. Silnik Z750 jest boski, a horneta można sobie w **** wsadzić.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
Jeżeli jesteś początkujący i faktycznie myslisz tak jak piszesz, to zrób tak jak sugerowałem wcześniej- sprawdź er6. Nie powinna Cie zawieść, no i nową sobie kupisz
Tak samo nie powinieneś mieć problemów z ewentualną sprzedażą. A jak chcesz wiedzieć, jak mniej więcej pracuje r6, to poszukaj na youtube filmiki nakręcone przez mordeth13. Smiga na nich na er6f
Ważne jest to, by czuć respekt przed maszyną, ale się jej nie bać. Strach dekoncentruje, na co nie możesz sobie pozwolić podczas jazdy. I, imo, właśnie według tych kryteriów powinno się wybierać motocykl. Natomiast niepokojącym odruchem jest brak strachu przed wysokopojemnościowymi maszynami. Każdy normalny człowiek się ich boi, tylko nieliczni potrafią ten strach opanować i jeździć na nich z niewielkim doświadczeniem.

Ważne jest to, by czuć respekt przed maszyną, ale się jej nie bać. Strach dekoncentruje, na co nie możesz sobie pozwolić podczas jazdy. I, imo, właśnie według tych kryteriów powinno się wybierać motocykl. Natomiast niepokojącym odruchem jest brak strachu przed wysokopojemnościowymi maszynami. Każdy normalny człowiek się ich boi, tylko nieliczni potrafią ten strach opanować i jeździć na nich z niewielkim doświadczeniem.
My beautiful little girl... | | http://bikepics.com/members/czupryna/
-
Czupryna - Świeżak
Jak inne 600-ki szybko siÄ™ przemieszczajÄ… to Z jak nazwa wskazuje Zapie***la.
12,5s 0-200 km/h, i bije wszystkie 600-ki jeżeli chodzi o elastyczność. Do tego jest to dość mały motocykl jeśli chodzi o gabaryty i polecam go każdej amazonce z doświadczeniem.
Do takiej maszynki przydałoby się trochę wprawy, by się w pełni nim cieszyć.
Jak wspomniał Czupryna strach ocali Twoje 4 litery. Nie można na motocyklu pozwolić sobie na szaleństwo i patrzeć co się stanie, bo w 90% przypadków kończy się to źle. Trzeba systematycznie wszystkiego się nauczyć.
ER6
53 kW {72.1 PS} / 8,500 obr/min
66 N·m {6.7 kgf·m} / 7,000 obr/min
vs
z750
106KM przy 10500obr/min,
78Nm przy 8300obr/min.
Myślę że ER6 będzie bardzo odpowiednim motocyklem dla Ciebie, i być może jako początkujący wybawisz się na min lepiej niż na Z750, jednak mogę się mylić.
Nie wybierzemy motocykla za Ciebie, sam musisz stwierdzić co jest dla Ciebie najbardziej odpowiednie. Polecam jednak najpierw lekturę "Jak Jeździć na moto".
12,5s 0-200 km/h, i bije wszystkie 600-ki jeżeli chodzi o elastyczność. Do tego jest to dość mały motocykl jeśli chodzi o gabaryty i polecam go każdej amazonce z doświadczeniem.
Do takiej maszynki przydałoby się trochę wprawy, by się w pełni nim cieszyć.
Jak wspomniał Czupryna strach ocali Twoje 4 litery. Nie można na motocyklu pozwolić sobie na szaleństwo i patrzeć co się stanie, bo w 90% przypadków kończy się to źle. Trzeba systematycznie wszystkiego się nauczyć.
ER6
53 kW {72.1 PS} / 8,500 obr/min
66 N·m {6.7 kgf·m} / 7,000 obr/min
vs
z750
106KM przy 10500obr/min,
78Nm przy 8300obr/min.
Myślę że ER6 będzie bardzo odpowiednim motocyklem dla Ciebie, i być może jako początkujący wybawisz się na min lepiej niż na Z750, jednak mogę się mylić.
Nie wybierzemy motocykla za Ciebie, sam musisz stwierdzić co jest dla Ciebie najbardziej odpowiednie. Polecam jednak najpierw lekturę "Jak Jeździć na moto".
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
no i wynikł padł na yamahe xt660x lub horneta 600 z 2004r .. jednak eaczej wybiore yamahe , kupuje do konca miesiaca jeden z tych dwóch moto , wydaje mi sie ze jednak prawie 100konny hornet to za wiele jak na moje małe doswiadczenie
- Flow
- Stały bywalec
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości