Zobacz wÄ…tek - Problem z osiÄ…gami Romet zxt 50
NAS Analytics TAG

Problem z osiÄ…gami Romet zxt 50

i inne małe pojemności
_________

Problem z osiÄ…gami Romet zxt 50

Postprzez Krzysiek_zxt » 25/9/2021, 08:11

Witam

Od razu mówię, że nie wiem czy wybrałem dobry temat do tego typu potrzeby, jeśli nie, proszę o przeniesienie do właściwego.

Posiadam Rometa zxt 50 z przełożonym cylindrem 80 2016 rok. Problem w tym, że motor jako tako się zbiera z miejsca ale v max to jedyne 65 licznikowe, wydech nie jest seryjny. Motor kupiłem tydzień temu i nie wiem czy ma jakieś blokady czy co, pomoże ktoś? To powinno zbierać się lepiej i lecieć tak samo lepiej, widziałem nie jedną osobę która ma podobnego i v max ma o wiele większy, jedyne co jeszcze to mam koła szersze niż normalnie. Proszę pomóż ktoś :|
Krzysiek_zxt
Świeżak

Re: Problem z osiÄ…gami Romet zxt 50

Postprzez BB88 » 23/10/2021, 01:30

Sam sobie odpowiedziałeś na to że koła masz szersze a w przypadku tak małej mocy ma to duże znaczenie.
Może wydech masz kiepski? Ludzie montują gowno z Chin bo ładnie gada a nie myślą o tym ze to pogarsza osiągi
BB88
Świeżak

Postprzez arekson76 » 24/1/2024, 14:59

W sumie pierwsze słyszę, że szersze koła mają wpływ, ale w sumie będę wiedział na przyszłość

Postprzez dopooki » 20/9/2024, 11:01

Cześć! Wygląda na to, że Twój Romet ZXT 50 z przełożonym cylindrem 80 cc może mieć kilka czynników wpływających na osiągi. Warto sprawdzić, czy na motorze nie ma zainstalowanych blokad prędkości, ponieważ producenci czasami montują ograniczenia, które mogą wpływać na maksymalną prędkość. Dodatkowo, skoro wydech nie jest seryjny, upewnij się, że jest odpowiedni dla zwiększonej pojemności, ponieważ niewłaściwy wydech może ograniczać przepływ spalin i wpływać na osiągi. Nie zapomnij także sprawdzić filtra powietrza, świecy zapłonowej oraz układu zasilania – czysty filtr i odpowiednia świeca mogą znacząco poprawić osiągi silnika.

Kolejnym aspektem do rozważenia są szersze koła, które mogą wpływać na opory toczenia, co również może ograniczać prędkość maksymalną. Upewnij się, że są one odpowiednio dopasowane do motocykla. Dobrze byłoby również skontrolować ustawienia gaźnika, aby zapewnić odpowiednią mieszankę paliwowo-powietrzną. Jeśli nie czujesz się na siłach, warto skonsultować się z mechanikiem lub doświadczonym motocyklistą, który mógłby pomóc w diagnostyce problemu.

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

na górê