Derbi Senda DRD SM 50 2001 r.
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Derbi Senda DRD SM 50 2001 r.
Chciałbym się coś dowiedzieć o tym moto. Chodzi mi głównie o to jakie jest jej V-max, ile ma kucy, jak jest z częściami do niej, ile tak ok. pali, jeżeli już ktoś jeździł to jak wrażenia, poprostu wszystko co o niej wiecie
Pozdro i z góry dzięki

Pozdro i z góry dzięki

"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Ścigacz.pl
jezdziłem na niej...szczerze to (moim zdaniem ) padaka jedzie max 70 z yamahą dt 50 niema szans...ładnie sie prezentuje napewno duzo lepsza od smx silniczek ma taka zalete ze łądnie sie tuninguje wiec delikatna reka boga tuningu malossi i bedzie smigac prawie 100 wyglad jest super wyglada jak (prawie) super mtot wymiarowe troche skuterowaty dzwiek z czesciami zdeka przewalone bo trzeba sprowadzac...hmm wiecej ci nipowiem bo tylko z 2 razy na niej smigałem a i jeszcze jesli jest zablokowana to jedzie prawie 40:)
chcesz jechac wolniej...to zwolnij ....chcesz jechac szybciej to w łeb sie pierdolnij
- maciekspd
- Świeżak
No właśnie i tu jestem troche zdziwiony
Kumpel miał właśnie takiego derbika i po wymianie wydechu wyciągał mu 100-110 km/h (niewiem ile było wcześniej
) i właśnie jak czytałem to te starsze modele z 2000-2002 bodajże roku są szybsze od tych młodszych (o młodszych piszą, że ciągną tylko te 70 dych
) no i teraz już niewiem czy to prawda była z tym kumplem i czy Ci goście na innych forach mięli rację
Ale nic zastanawiałem się jeszcze nad Aprilią MX 50 (już nawet o niej pisałem na forum)
P.S Jeśli ktoś miał doczynienia z obydwoma moto to wszystkie wypowiedzi mile widziane
Pozdro

Ale nic zastanawiałem się jeszcze nad Aprilią MX 50 (już nawet o niej pisałem na forum)
P.S Jeśli ktoś miał doczynienia z obydwoma moto to wszystkie wypowiedzi mile widziane

Pozdro
-
no jechałem seryjna sendą sm i wykreciłem z niej ile sie da i jechałem 78:) miała 4 miesiace i była dotarta..moze kumpel cos oprucz tłumika zmienił...bo pomysl logicznie czy 50 moze 110 jechac?? dt 80 jedzie max 110...cos kumpel krecił;p
chcesz jechac wolniej...to zwolnij ....chcesz jechac szybciej to w łeb sie pierdolnij
- maciekspd
- Świeżak
A tą którą ty jechałeś to z którego roku była?? bo jak ta nowa to się niedziwie
One tylko 70-80 max wyciągają, a mi właśnie chodzi o Sende od 2000-2001r i żadne inne, bo te wychodziły z silnikami jeszcze z tych starszych modeli które miały ok 10PS (także więcej od tych słabszych modeli DT), a tamte nowsze mają tylko 6,7PS tylko są 2 wersje i różnią sie jedynie kW
Pozdro

Pozdro
-
Kurcze, mamy 1036 użytkowników na forum (oczywiście w momencie kiedy to pisze) i nikt niejeździł bądź jeździ na Derbi Sendzie??
Czy poprostu nikt niechce sie pochwalić jak się jeździ, czy jest wygodnie itd. Teraz głównie chodzi mi o to, ponieważ w sprawach silnikowych już prawie wszystko wiem
Czy będzie to odpowiednie moto dla kogoś kto ma 180cm wzrostu i waży ok. 60kg.
Pozdro
i czekam na odp. 

Pozdro

-
Jeżeli znasz przeznaczenie SM i nie będziesz pchal się nią do lasu to moge Ci polecic z czystym sumieniem derbika. Mialem sporo styczności zarowno z R`kami jak i SM`kami, niestety tymi starszymy - nie DRD. Senda to pancerny motocykl. Poza tym znajomy smigal sm`ką na przednim kole po kilkanascie metrow. Jeżeli chodzi o wygode to nie szukaj jej na enduro/sm - trzeba śmigac w stringach
Wydaje mi się że na 180cm też będzie odpowiednie, od 125`tek róznią ją tylko jakies 3-4cm wiec to znikoma różnica. Slyszalem że SM aprilii jest dobre, ale nigdy nie doświadczylem tego na zywo. Wydaje mi się że z częściami do aprilii jest problem chociaz teraz derbi tez chyba nie ma importera w polsce, wiec to jakies ryzyko. Ktoś pisal coś o Yamasze. Niestety Yamaha pod względem konstrukcji, mocy i ogolnie caloksztaltu odchodzi nieco od Derbika. Tyle ze serwis i części - zamienniki jak i oryginaly masz pod nosem. Wiec Twój wybor

-
Ariel - Świeżak
Jestem już zdecydowany i kupno Sendy to tylko kwestia czasu
Patrzyłem dzisiaj w sklepie u Mielocha i nawet jeden kumpel mi go polecił, są wszystkie podstawowe części do Sendy i te zwykłe i te do tuningu także z tym też nie ma problemu. A jeśli chodzi o las to bylyby to tylko drogi ubite w lesie, na żadne piachy i tego typu nawieżchnie bym się niepchał
Pozdro i dzięki

Pozdro i dzięki

-
Pozwólcie, że znowu powrócę do tematu. A mianowicie, ma ktoś może nagrany dźwięk Sendy?? Jężeli tak to prosze na maila
stolicki46@poczta.onet.pl
Dzięki i pozdro

stolicki46@poczta.onet.pl
Dzięki i pozdro
-
Witam.Nie dawno kupiłem Sende SM 2004 rok(wiem, że nie do końca o to Ci chodzi ale...)Motor rozpędza się do 70 km/h licznikowo oraz zatrzymuje się na 7000 obrotów.Hmm to wada mojej linki ponieważ Sendka rozpędza się do okolo 80 na zębatce 53.Wygoda hmm....to można przemilczeć.Następna sprawa to teren.Robilismy zawody na czas kto objedzie pewnien odcinek drogi w ktorym znajduje sie:mokra trwawa, mokry piasek, troszke ostrych zakrętow pomiędzy drzewami oraz asfaltówka.Wielu to zdziwi ale miałem okazje polatać nawet po jeziorze i tu było troszke ostrzej,ponieważ leciałem jak na wyscigach żużlowych.Z opowiesci osób myslalem że będzie gorzej, ale jak dla mnie to daje rade.Ja mam okolo 176 wzrostu i troszke sie zdziwilem jak zobaczyłem Sende...brakuje mi doslownie kilku milimetrów żeby postawic obie nogi na płasko.Hmm dzwięk?Jutro nakręce filmik jak to leci, tylko się odezwij sie do mnie na gg:3971878 i pisz odrazu w jakies sprawie.Pozdro
- Bart3k
- Świeżak
Witam!!
Posiadam Derbi Sendę SM z 2003r. I jestem z niej bardzo zadowolony. Jej v-max to ok100km/h (ma wymieniony tylko łumik na Metrakit Thower Carbon) jest bardzo zrywna wręcz niebezpieczna jeżeli ktoś jest niski lub kiepsko jeździ. A teraz zmieniam oponki na soft enduro i ruszam w teren bo to jest zajebista zabawa
Polecam ten motorek
Posiadam Derbi Sendę SM z 2003r. I jestem z niej bardzo zadowolony. Jej v-max to ok100km/h (ma wymieniony tylko łumik na Metrakit Thower Carbon) jest bardzo zrywna wręcz niebezpieczna jeżeli ktoś jest niski lub kiepsko jeździ. A teraz zmieniam oponki na soft enduro i ruszam w teren bo to jest zajebista zabawa

- sebastian-lipce
- Świeżak
BUAHAHAHHA DERBIKI TO NAJLEPSZE KROSSY 50CCM.MIALEM SENDE R 200R I KUMPEL MIAL DT 2002 I NIE MOGL MNIE DOJSC. MIALEM SPORTOWY WYDECH METRAKITA I TŁOK 50CCM POLINI NA WYTRZYMALOSC. SZLA MI 110-115 KM/H. TO JEST KWESTIA TEZ DOBREJ ZMIANY BIEGOW JAK TO W DWUSUWACH. PRAWDA JEST TAKA ZE JAK DERBIK ZAPALI TO JUZ NIC SIE NIE ZJEBIE GORZEJ JAK NIE PALI. KUPUJ CHLOPIE DERBIKA. AHA DERBIK STARDARD PALI GORA 3 LITRY PALIWA I 1L OLEJU 2T NA 500KM,OLEJ MOBIL (WG.MNIE NAJLEPSZY) KOSZTUJE 25-30ZL .TERAZ MAM HONDE NSR 125. 

-
lisek767 - Świeżak
A ja jestem szczęśliwym posiadaczem
DERBI SENDA DRD PRO z 2005 roku
Mój Derbi narazie bez tuningu idzie koło 100KM/h
I nie narzekam że jest w nim coś nie tak
Teraz właśnie na wakacje planuje zrobić "Tuning"
W planie mam wymienić Cylinder (70cc), Tłok, i Gaźnik.
Czy coś jeszcze by się przydało wymienić 

DERBI SENDA DRD PRO z 2005 roku
Mój Derbi narazie bez tuningu idzie koło 100KM/h

I nie narzekam że jest w nim coś nie tak

Teraz właśnie na wakacje planuje zrobić "Tuning"
W planie mam wymienić Cylinder (70cc), Tłok, i Gaźnik.

- wojnakrzys
- Świeżak
jak dla mnie to idealny motorek i naprawde najlepszy "motorower" na rynku nadający się do freestylu (wystarczy wpisac na YouTube "derbi stunt") jedyna jego wada to drogie i trudno dostępne części ;/
Derbi senda SM 70
| | www.bikepics.com/members/katsupermotard/01sendaxtremesm | http://www.youtube.com/user/KATsupermotard

-
K_A_T - Świeżak
witam;) powiem tak. nie jezdzilem na sendzie drd ale jeżdze na r'ce z 99 roku i jest zajebiście. pomimo lat i przebiegu 19 000 senda jest jak nowa. robiłem tylko 1 remont po 15 000. senda leci mi koło 85 i pali z 3. Jeżeli chodzi o enduro/sm to polecam sendy!
P.S
lisek767 mam zamiar na nowy sezon sobie sprawić nsr-ke 125. Co powiesz o tym motocyklu? Jeżdzisz na a1 czy na karte motorowerową?
pozdro 4 motocycles fans!
P.S
lisek767 mam zamiar na nowy sezon sobie sprawić nsr-ke 125. Co powiesz o tym motocyklu? Jeżdzisz na a1 czy na karte motorowerową?
pozdro 4 motocycles fans!
Albo senda albo nic;)
- Sendarider
- Świeżak
nie chce zakładac nowego tematu to pytam tu. Dzisiaj bylem ogladac sende wszystko fajnie, zadbana odpala bez problemu ale jest zablokowana na wydechu. i kiedy ją odpalilem nie chciala wchodzic na obroty. Nie ze sie dusila tylko gdu otworzylem manetke dlawila sie i moment zamarcia i spadala z obrotow. Dodam ze jest z 2004 i ma 9000 km. Silnik chodzi młodziutko i rowno. Pozdro
- Blochu92
- Świeżak
taki chyba że trzeba sportowy wydech kupic
a co do kolegi Sendaridera.. jakim cudem pali Ci 3?? moja pali niecałe 4 :] i niby leciała 90.. bez tuningu chociaz dla mnie leci trosq ponad 70 hmm czy to zalezy od nacisku na tylnią os czy chu.. ci wie...

a co do kolegi Sendaridera.. jakim cudem pali Ci 3?? moja pali niecałe 4 :] i niby leciała 90.. bez tuningu chociaz dla mnie leci trosq ponad 70 hmm czy to zalezy od nacisku na tylnią os czy chu.. ci wie...
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
o widze ze temat leci dalej to ja sie zapytam. jak mam sende 70 i wloze tlumik metrakit thrower ( jedyny pasujacy do seryjnych zawiasow tlumik metrakita) to to cos daje? moze ktos go ma? bo narazie mi leci 110... i to zalezy na jakim paliwie...czy z wiochy czy bardizej z miasta 

SM
-
marcio - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm