Paintball?
Jak dla mnie bomba, wszystko było dośc dobrze zorganizowane, cały teren, sprzęt ciuchy, scenariusze no i ta adrenalina - kulki wszedzie latały a najlepiej jak tuż obok
Jak na wojnie.

-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
Jakie są koszty takiej zabawy w stolicy? We Wrocku płaciłem 95zł za 3-4godz, 400kulek (15zł dodatkowe 100) do tego obsługa i ciuchy.
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
-
cudz0ziemka - Świeżak
Chyba chodzi o to, że paintball, jest pewnego rodzaju formą ''wojny'' 2 drużyn między sobą. Pacyfista potępia jakiekolwiek wojny i walki więc i paintball.
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
Bosz... co za bzdura. Na takiej samej zasadzie można powiedzieć, że każdy sport jest formą "wojny" bo walkę toczą dwie drużyny i dodatkowo nastraja się psychicznie zawodników żeby "zniszczyli" przeciwnika.
W paintballu ucieka się jak może od wizerunku zabawy w wojnę. Nie stosuje się kulek w kolorze czerwonym, nie mówi pistolety tylko markery i przede wszystkim nie promuje agresji. Ja tam nie widziałem jeszcze przygotowania do wojny gdzie potem swoi wrogowie siedzą przy grillu albo zbijają piątkę ze sobą po dostaniu paru kulek w dupsko
Cały problem polega na tym, że sporo ludzi myśli, że to w wojnę się bawią chłopcy bo w mundurkach biegają itp. Owszem. Woodsball jest grany w kamuflażach zeby mieć przewagę w lesie. Ale zobaczcie sobie stroje do speedballa. I w ogóle samego speedballa. To typowa odmiana sportowa.
No i jeśli ktoś uważa, że paintball może go do wojny przygotować... może, jeśli by się grało po lesie z ex-wojskowymi, poznawało taktyki itp. Tak czy siak kiedyś były grane mecze paintballowcy kontra wojskowi. Zarówno w paintballa jak w wojskowe "gry wojenne". paintballiści pokonali wojsko na swoim terenie a wojskowi na swoim. To są dwie osobne "szkoły", nastawienia, idee.
Tak w ogóle to bardzo często maniaków militariów obwieszonych jak prawdziwi żołnierze nie wpuszcza się na pola do gry.
W paintballu ucieka się jak może od wizerunku zabawy w wojnę. Nie stosuje się kulek w kolorze czerwonym, nie mówi pistolety tylko markery i przede wszystkim nie promuje agresji. Ja tam nie widziałem jeszcze przygotowania do wojny gdzie potem swoi wrogowie siedzą przy grillu albo zbijają piątkę ze sobą po dostaniu paru kulek w dupsko

Cały problem polega na tym, że sporo ludzi myśli, że to w wojnę się bawią chłopcy bo w mundurkach biegają itp. Owszem. Woodsball jest grany w kamuflażach zeby mieć przewagę w lesie. Ale zobaczcie sobie stroje do speedballa. I w ogóle samego speedballa. To typowa odmiana sportowa.
No i jeśli ktoś uważa, że paintball może go do wojny przygotować... może, jeśli by się grało po lesie z ex-wojskowymi, poznawało taktyki itp. Tak czy siak kiedyś były grane mecze paintballowcy kontra wojskowi. Zarówno w paintballa jak w wojskowe "gry wojenne". paintballiści pokonali wojsko na swoim terenie a wojskowi na swoim. To są dwie osobne "szkoły", nastawienia, idee.
Tak w ogóle to bardzo często maniaków militariów obwieszonych jak prawdziwi żołnierze nie wpuszcza się na pola do gry.
Your ability to brake is Your right to speed
-
Yuurei - Świeżak
Abstrahując już od Pacyfizmu etc. (temat możemy pociągnąć w realu). Chciałbym się zapytać czy jest szansa na spotkanie w Fabryce w najbliższą sobotę o godzinie 19. Nie wiem czy już dostałeś swojego markera, ale ja z kolei wyjeżdżam na tydzień w niedzielę rano, a znając życie umówicie się na strzelanie akurat w przyszłym tygodniu
ProponujÄ™ termin sobota, godzina 19 ul.Przyokopowa...

ProponujÄ™ termin sobota, godzina 19 ul.Przyokopowa...

-
szczygiw - VIP Åšcigacz.pl
Ja to nie wiem jak z sobotÄ… ale...
Może się umówić konkretnie na 1 września? To jest sobota. Na godzinę ranną bo wtedy jest jaśniej na hali i zdecydowanie mniej ślisko.
Mamy dwa tygodnie. Jeśli zbierzemy 20 osób to możemy mieć halę na wyłączność. Spotkać się tam o 12 pograć do 15 i luzik. 20-30 osób to spokojna gra na dwóch poziomach już.
Jeśli coś takiego pasuje to trza by ogarniać temat bo z tydzień wcześniej trzeba chłopakom dać znać.
Może się umówić konkretnie na 1 września? To jest sobota. Na godzinę ranną bo wtedy jest jaśniej na hali i zdecydowanie mniej ślisko.
Mamy dwa tygodnie. Jeśli zbierzemy 20 osób to możemy mieć halę na wyłączność. Spotkać się tam o 12 pograć do 15 i luzik. 20-30 osób to spokojna gra na dwóch poziomach już.
Jeśli coś takiego pasuje to trza by ogarniać temat bo z tydzień wcześniej trzeba chłopakom dać znać.
Your ability to brake is Your right to speed
-
Yuurei - Świeżak
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości