Ktm sx 250 gaźnik
• Strona 1 z 1
Ktm sx 250 gaźnik
Witam, mam problem otóż mój ktm z 1997r dostaję zdecydowanie za duzo paliwa objawami są np kolor świecy mega duże spalanie oraz gaśniecie na postoju i teraz mam pytanie jak zmniejszyć mieszankę, chciałem zrobic to poprzez iglice ale nie wiem jak ją wyciągnąć, wyciągnąłem zawór iglicowy ale samej iglicy nie mogę. Są dwie śrubki jedna przy dolocie od filtra powietrza a druga jest obok miejsca wsadzania zaworu iglicowego.
- kolo2505
- Świeżak
przede wszystkim żeby zaglądac do gaźnika trzeba miec pojęcie o tym co sie robi... łatwo cos uszkodzic albo mocno źle wyregulować
żeby sciągnąc iglice masz od góry albo srubke, albo zabezpieczenie, odkręcasz/sciągasz i iglica z zawleczką powinna wyjsc do góry.
ja bym zaczał z kolei od czyszczenia gaźnika, sprawdzenia dysz z serwisówką, plus wizualnie czy nie sa jakies uszkodzone/ porysowane w srodku ( chodzi o wyraźną ingerencje np czyszczenie dysz drutem itp ) potem dalej bym regulował w zaleznosci od problemu
żeby sciągnąc iglice masz od góry albo srubke, albo zabezpieczenie, odkręcasz/sciągasz i iglica z zawleczką powinna wyjsc do góry.
ja bym zaczał z kolei od czyszczenia gaźnika, sprawdzenia dysz z serwisówką, plus wizualnie czy nie sa jakies uszkodzone/ porysowane w srodku ( chodzi o wyraźną ingerencje np czyszczenie dysz drutem itp ) potem dalej bym regulował w zaleznosci od problemu
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
napisałem wyzej - tak
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości