Zamienione bieguny w akumulatorze
• Strona 1 z 1
Zamienione bieguny w akumulatorze
Cześć ostatnio przez gapiostwo przy podłączaniu zamieniłem bieguny ,od tamtej pory motocykl nie chcę odpalić ,wymieniłem tylko jeden bezpiecznik ,co mogło się jeszcze stać ?
Romet727-->...
-
ISHIFTI - Świeżak
Mnóstwo rzeczy się mogło stać. Mogłeś np. zabić moduł zapłonowy, w ogóle każdy z elementów z układem elektronicznym. Elektronika zwykle umiera śmiercią tragiczną przy złym spolaryzowaniu elementów...kondensatory tak dla przykładu wybuchają, kiedy odwróci się biegunowość.
Ogólnie sprzęt do elektronika, jeżeli elektronika była zabezpieczona, naprawa może być groszową sprawą, jeżeli nie była...a tak jest zazwyczaj, to...będziesz miał ciekawą przygodę.
Ogólnie sprzęt do elektronika, jeżeli elektronika była zabezpieczona, naprawa może być groszową sprawą, jeżeli nie była...a tak jest zazwyczaj, to...będziesz miał ciekawą przygodę.
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
ISHIFTI napisał(a):No cóż głupota kosztujeAle jeśli kręci to jest dobry znak czy bez znaczenia?
Ogólnie bez większego znaczenia, rozrusznika to bez różnicy a sam jest zasilany przez przekaźnik prosto z aku, prosta konstrukcja, gorzej jeżeli chodzi o moduł zapłonu etc.
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
-
Glenroy - Moderator
Fugu napisał(a):Z ktorego roku jest ten motocykl?
No właśnie, bo kiedyś kumpel w jawce z 60lat podpiął odwrotnie aku i przyjechał do mnie (kilka km) że coś ma motor słaby...
No place, no race - Mick Doohan
-
MisieqMP - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 28 gości