Jaki cross na poczatek-doświadczenie motocykle szosowe
• Strona 1 z 1
Jaki cross na poczatek-doświadczenie motocykle szosowe
Witam.Chciałbym zasięgnąć waszej opinii jakiego crossa szukać na początek przygody z motocyklami w teren.
Doświadczenie 5 lat na motocyklach szosowych a obecnie ujerzdzam Fz1,zdaje sobie sprawę ze nijak ma się to do jazdy w terenie.Do czego mi potrzebny głównie jazda po lesie i polach od czasu do czasu pustynia bo mam niedaleko.Pozdrawiam
Doświadczenie 5 lat na motocyklach szosowych a obecnie ujerzdzam Fz1,zdaje sobie sprawę ze nijak ma się to do jazdy w terenie.Do czego mi potrzebny głównie jazda po lesie i polach od czasu do czasu pustynia bo mam niedaleko.Pozdrawiam
- pawell12344
- Świeżak
do lasu to na pewno nie cross
szukaj jakiegos enduro - wszystko kwestia budżetu..

szukaj jakiegos enduro - wszystko kwestia budżetu..
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
No właśnie zielony jestem w kwestii offroadu .Ale enduro jest przystosowane tez do jazdy po szosie a mnie taki motocykl nie potrzebny bo mam coś lepszego,teraz mnie interesuje tylko i wyłącznie w teren,żebym tego nie musiał rejestrować i opłacać OC.I jaka pojemność wybrać na początek 125 2T to nie za dużo? Budżet do 10000zl
- pawell12344
- Świeżak
zielony - wiec poczytaj troche na wstępie ;D
cross - motocykl przeznaczony na TOR CROSSOWY ( nie las!)
hard enduro - motocykl terenowy z mozliwosciÄ… wjazdu na asfalt
soft enduro - motocykl asfaltowy z mozliwosciÄ… wjazdu w teren.
zobacz sobie np zawody typu romaniacs - czasami trasa zahacza ( chocby przeciąć) asfalt i moto muszą mieć kwity... ale co sie dzieje dalej - crossówka sobie nie poradziła by
nie wiem nadal za bardzo czego szukasz. 10 tysi to juz mozna praktycznie iść w każdy typ motocykla. ale jak np polece wyczynowe hard enduro - to nie wiem czy podołasz z serwisami, głownie chodzi o koszta i częstotliwość. z kolei nie wiem czy soft enduro spełni twoje oczekiwania
cross - motocykl przeznaczony na TOR CROSSOWY ( nie las!)
hard enduro - motocykl terenowy z mozliwosciÄ… wjazdu na asfalt
soft enduro - motocykl asfaltowy z mozliwosciÄ… wjazdu w teren.
zobacz sobie np zawody typu romaniacs - czasami trasa zahacza ( chocby przeciąć) asfalt i moto muszą mieć kwity... ale co sie dzieje dalej - crossówka sobie nie poradziła by

nie wiem nadal za bardzo czego szukasz. 10 tysi to juz mozna praktycznie iść w każdy typ motocykla. ale jak np polece wyczynowe hard enduro - to nie wiem czy podołasz z serwisami, głownie chodzi o koszta i częstotliwość. z kolei nie wiem czy soft enduro spełni twoje oczekiwania
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość