Trudne sprawy [18+]
kurcze, jeszcze jutro będę planował powalczyć z bezpośrednim podłączeniem do butli, ale nie wiem czy to dużo zmieni :/ nie spodziewałem się, że klucz może być tak bardzo do dupy....
Jako Bonus powiem...
że możliwe, że już jutro będę miał materiał do odrestaurowania
Młodej dziadek ma ramę do WSK 125
No to będę miał się czym bawić 
Jako Bonus powiem...
że możliwe, że już jutro będę miał materiał do odrestaurowania

<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
Za mały masz kompresor.
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Åšcigacz.pl
Podana wartość 680Nm i nic więcej...
Senek, to po co taki klucz, skoro nie potrafi śruby odkręcić? widziałeś, żeby na wulkanizacji popuszczali najpierw śruby? zaorali by się...
A wąż bezpośrednio w butle dużo zmienia, bo omija wszystkie zawężenia i kolanka co są od razu na wyjściu i przy dużym wydatku powietrza powodują duży spadek ciśnienia.
Rama - pojęcie względne, bo jeszcze nie wiem na ile jest kompletna
tzn jakieś błotniki niby są, bak itp. silnika nie ma, bo sprzedany :/ Dzisiaj podskoczę to obejrzeć
Gumiś - na samym buforze butli powinien bez problemu chociaż poluźnić śrubę.. a tutaj dupa, jak liczyłem wczoraj to ile powietrza pochłania bez obciążenia to wychodziło około 700l/min.... a przy takim zużyciu to ładnie ciśnienie spada pomiędzy pierwszym manometrem, a reduktorem (na reduktorze już pokazywał 3 bary mniej, a ponieważ reduktor nawet w pełni otwarty dalej działa jak zwężka, to będę próbował z bezpośrednim włożeniem węża w butle.
Senek, to po co taki klucz, skoro nie potrafi śruby odkręcić? widziałeś, żeby na wulkanizacji popuszczali najpierw śruby? zaorali by się...
A wąż bezpośrednio w butle dużo zmienia, bo omija wszystkie zawężenia i kolanka co są od razu na wyjściu i przy dużym wydatku powietrza powodują duży spadek ciśnienia.
Rama - pojęcie względne, bo jeszcze nie wiem na ile jest kompletna

Gumiś - na samym buforze butli powinien bez problemu chociaż poluźnić śrubę.. a tutaj dupa, jak liczyłem wczoraj to ile powietrza pochłania bez obciążenia to wychodziło około 700l/min.... a przy takim zużyciu to ładnie ciśnienie spada pomiędzy pierwszym manometrem, a reduktorem (na reduktorze już pokazywał 3 bary mniej, a ponieważ reduktor nawet w pełni otwarty dalej działa jak zwężka, to będę próbował z bezpośrednim włożeniem węża w butle.
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
Też mam Fore, modelu nie pamiętam ale chyba właśnie coś niespełna 700 niutków ma. Kompresor mam Stanleya 200L i ogólnie daje radę. Jest tylko jeden ważny warunek - wewnętrzny przekrój przewodu musi mieć minimum 10 mm, inaczej nie pociągnie. Zdarzały mi się czasem problemy z odkręceniem szpilek w kole, ale były tak zaebane i przyrdzewiałe, że dwumetrowa laga się wyginała.
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
Dzisiaj próba z bezpośrednim podłączeniem węża do butli - czyli tylko jedna zwężka na wstępie (szybkozłączka) i dalej dupa śruby przy kole nie ruszy, a ja jakoś zwykłym kluczem bez problemu to odkręcam... Chyba zainwestuję więcej i kupię Yato YT-0953, chwalony bardzo na forach że klucz nie do zajechania. Chociaż z drugiej strony, jak Czester masz ten sam i Ci się spisuje, to ja chyba trafiłem na fabrycznie uszkodzony :/ A powiedz mi jeszcze, te pokrętło z boku ze skalą 0-5, ona mi się obraca dookoła, u Ciebie też tak jest, czy tylko na tych pozycjach jak jest skala?
a tak na marginesie
to....
i jest nadzieja, że jeszcze jakieś części się znajdą
a tak na marginesie

to....

i jest nadzieja, że jeszcze jakieś części się znajdą

było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
Kaai, jesteÅ›?
http://www.nowiny24.pl/wiadomosci/przem ... ,18204804/]
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin napisał(a):Kaai, jesteś?
To nie Kaai, on ma kupe w garażu

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
No i przyszlla pierwsza ocena mojej anemicznej jazdy
I teraz mam problem, w weekend mam szybsza trase do zrobienia, no way zebym jechal wedlug ich limitow autobana, co robic?
This week we noticed that checking your speed could help you earn a further discount.
I teraz mam problem, w weekend mam szybsza trase do zrobienia, no way zebym jechal wedlug ich limitow autobana, co robic?
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
suhy-19 napisał(a):Też mi wyczynjeszcze powiedz ze te 65 km to na Moto
Zesrałbym się i nie zrobiłbym takiej średniej.
Ale może to przez to że nigdy nie miałem ochoty na takie rekordy

Watch out, we got a badass over here!
-
Walenty - Moderator
pany, placic mandat czy nie?
troche cyrk, bo na moto nigdy nic, a autem dostalem 50zl i 5kt, malo dlatego nei weim czy jest sens kombinowac i nie placic.
wczoraj jakis buspas w opolu namalowali i zakaz skretu w lewo gdzies na drzewie, przez 10lat tam skrecalem, dzisaij staje tam jak zawsze za 4 autami skrecam i koguty w lusterku
troche cyrk, bo na moto nigdy nic, a autem dostalem 50zl i 5kt, malo dlatego nei weim czy jest sens kombinowac i nie placic.
wczoraj jakis buspas w opolu namalowali i zakaz skretu w lewo gdzies na drzewie, przez 10lat tam skrecalem, dzisaij staje tam jak zawsze za 4 autami skrecam i koguty w lusterku

white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
- Kaai
- Mieszkaniec forum
Marcin jak coś do Wieśki będziesz potrzebował to pisz
W sobotę byłem na spocie w mieście obok. Wyznaczona trasa na cwiartke mili, kto chciał zapisywał się na "wyścig". No to dla funu się zapisałem... Mina mi zrzedła gdy obok stanęła Hajka
Końcówka strony

W sobotę byłem na spocie w mieście obok. Wyznaczona trasa na cwiartke mili, kto chciał zapisywał się na "wyścig". No to dla funu się zapisałem... Mina mi zrzedła gdy obok stanęła Hajka

Końcówka strony

- Załączniki
-
na ścigacza.jpg
- (78.63 KiB) Pobrane 31 razy
Simson s51 jest, Jawa 350 typ.632 jest
-
cioracz - Mieszkaniec forum
Walenty napisał(a):SpeedyGonzales napisał(a):Chicago Pneumatic i King Tony, momentów nie sprawdzałem ale z takimi rzeczami nie ma problemów o ile ktoś skręca kluczem D koła, a nie jak w wielu miejscach "a ch&$ tam prz&%#@*^@* na czwórce i się nie odkręci!".
Te klucze to byle jaki kompresor uciągnie czy to musi być jakaś przemysłowa krowa?
Ten bije do 13-14
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
cioracz napisał(a):Marcin jak coś do Wieśki będziesz potrzebował to pisz
W sobotę byłem na spocie w mieście obok. Wyznaczona trasa na cwiartke mili, kto chciał zapisywał się na "wyścig". No to dla funu się zapisałem... Mina mi zrzedła gdy obok stanęła Hajka![]()
Końcówka strony
simson zapierdalaka

white/blue zipp pro 50
- Kaai
- Mieszkaniec forum
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 41 gości