Turystyk do 12 tys
			 • Strona 1 z 1

Turystyk do 12 tys
Witam!
Przymierzam się do kupna kolejnego motocykla. 5 lat jeździłem na XJ 600S. Szczerzę jestem zainteresowany Hondą VFR 800 (wersja z 2002 roku+), jednak ciężko znaleźć w mojej okolicy (do 200km od Bydgoszczy) coś w dobrym stanie za te 12 tys.
Dlatego też moje pytanie - co jeszcze polecacie z kategorii sportowo-turystycznych? Czego szukam?
- wygodny motocykl
- owiewki
- możliwość zamocowania odczepianych kufrów.
- w miarę niskie spalanie
- moc powyżej 100 KM
- 2000+ rok
- brak kwadratowych, kanciatych elementów w wyglądzie
Budżet: 12 tys,
Ciuchy mam tekstylne
Waga: 113kg (sporo mięśni), wzrost: 186cm
Motocykl głównie do latania w trasie, czasem miasto. Co istotne 90% jeżdżę z pasażerką 
Z góry dzięki za odpowiedź, pozdrawiam

Przymierzam się do kupna kolejnego motocykla. 5 lat jeździłem na XJ 600S. Szczerzę jestem zainteresowany Hondą VFR 800 (wersja z 2002 roku+), jednak ciężko znaleźć w mojej okolicy (do 200km od Bydgoszczy) coś w dobrym stanie za te 12 tys.
Dlatego też moje pytanie - co jeszcze polecacie z kategorii sportowo-turystycznych? Czego szukam?
- wygodny motocykl
- owiewki
- możliwość zamocowania odczepianych kufrów.
- w miarę niskie spalanie
- moc powyżej 100 KM
- 2000+ rok
- brak kwadratowych, kanciatych elementów w wyglądzie
Budżet: 12 tys,
Ciuchy mam tekstylne
Waga: 113kg (sporo mięśni), wzrost: 186cm
Motocykl głównie do latania w trasie, czasem miasto. Co istotne 90% jeżdżę z pasażerką

Z góry dzięki za odpowiedź, pozdrawiam

- Gogu
- Świeżak
Vfr chyba idealnie pasuje  jeżeli jakiś pociąg drogowy to np. yamaha FJR1300 ale niestety to troszkę powyżej budżetu, jeżeli coś bardziej uniwersalnego to np bandit 1200/1250 albo kawasaki zrx1200 (każdy z powyższych jest wygodny ale przy tych pojemnościach spalanie zależy od nadpobudliwości prawego nadgarstka
 jeżeli jakiś pociąg drogowy to np. yamaha FJR1300 ale niestety to troszkę powyżej budżetu, jeżeli coś bardziej uniwersalnego to np bandit 1200/1250 albo kawasaki zrx1200 (każdy z powyższych jest wygodny ale przy tych pojemnościach spalanie zależy od nadpobudliwości prawego nadgarstka  )
)

jeżeli jakiś pociąg drogowy to np. yamaha FJR1300 ale niestety to troszkę powyżej budżetu, jeżeli coś bardziej uniwersalnego to np bandit 1200/1250 albo kawasaki zrx1200 (każdy z powyższych jest wygodny ale przy tych pojemnościach spalanie zależy od nadpobudliwości prawego nadgarstka
 jeżeli jakiś pociąg drogowy to np. yamaha FJR1300 ale niestety to troszkę powyżej budżetu, jeżeli coś bardziej uniwersalnego to np bandit 1200/1250 albo kawasaki zrx1200 (każdy z powyższych jest wygodny ale przy tych pojemnościach spalanie zależy od nadpobudliwości prawego nadgarstka  )
)- 

stolaris
- Świeżak
VFR nie nelezy do oszczędnych mototcykli. Tu spalanie może być większe niż we wspomnianej FJR. Kolega ma taka VFR i średnie spalanie to ok 8l ale można mniej przy czym jazda w niskim zakresie obrotów bywa udręką.
Jezeli ejździsz z pasażerką i 90% trasy to szukaj czegoś pokroju Fjr 1300.

Jezeli ejździsz z pasażerką i 90% trasy to szukaj czegoś pokroju Fjr 1300.
- 

Croowab
- Bywalec
FJR1300 trochę za duża. Zostawiłbym raczej to na następny motocykl. Banditka bez pełnych owiewek, a jak gdzieś napotkam na deszcz to będzie makabra. Kawasaki z wyglądu mnie odrzuca. Sprawdziłem średnie spalanie i rzeczywiście VFRka ma koło ~8. Myślałem, że mniej. No ale co zrobić

- Gogu
- Świeżak
			 • Strona 1 z 1

Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A