Zobacz wÄ…tek - YAMAHA TZR 125 BELGARDA ! PROBLEM !
NAS Analytics TAG

YAMAHA TZR 125 BELGARDA ! PROBLEM !

Jeśli chcesz porozmawiać o motocyklach, które nadają się dla posiadaczy kategorii A1 lub B (powyżej 3 lat) to jest to miejsce dla Ciebie.
_________

YAMAHA TZR 125 BELGARDA ! PROBLEM !

Postprzez MarcelTZR » 4/5/2016, 19:40

Witam !
Posiadam Yamahe TZR Belgarde z 97r. Wszystko po zakupie działało ładnie aż do momentu gdy wraz z kolegą zboczylismy z trasy i pojechalismy polną drogą ( STRASZNIE DZIURY I WYBOJE)
Jechaliśmy we 2 na moim motocyklu a gdy wrocilismy na normalna droge, Yamaha dostała nierównosci zaczęła tak jakby ''odcinać'' ale na prostej już było ok. Skończylo mi sie paliwo wiec zalałem prawie cały bak ale zrobiłem błąd bo na stacji gdzie chrzczą paliwko :) . Yamaha dochodziła np. do 5 tysięcy i szarpała (czasami gasła) . Kupiłem paliwko ze statoila a tamto spuściłem i nic . Mój problem to taki ze gdy ją odpalam chodzi ładnie pięknie sobie pyrka lecz gdy postoi z 5min na chodzie i dodaje gazu i np. 5+ RMP to odcina i leci dalej.. W jeździe to samo wkreca i sie i szarpie jakby odcinala .. Paliwo dochodzi wszedzie tam gdzie powinno ... Odkręciłem filtr powietrza i wkręcała się normalnie lecz lekka dziura i jakby lekko szarpało a potem kręciła na prostej znowu . Gdy założylem filtr to szarpie jak na początku .. Co to może byc ? Czy regulacja gaźnika czy może coś poważniejszego ? Prosze o szybką odpowiedź ! :(
MarcelTZR
Świeżak

Postprzez kravter » 6/5/2016, 18:01

A przeczysciles gaznik? Ma to odstojnik? U mnie kiedys byla woda w benzynie to musialem zlac jeszcze z komory plywakowej i z odstojnika przy kraniku bo sie tam osiadla woda
kravter
Świeżak

Postprzez JumbO » 13/5/2016, 13:37

Ja miałem podobnie z Aprilia rs 125 kup nowy filtr bo tamten może być zapchany i sprawdź cały gaźnik :)
JumbO
Świeżak

Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê