Offtop dla Vip'ów
Ja już dawno rzuciłem to w diabły, ale nie ze względów nerwowo - zdrowotnych, tylko finansowych. Wprawdzie siedzę w tym jeszcze jedną nogą, bo w weekendy jeżdżę na disco, ale traktuję to bardziej jako formę rozrywki. A i trochę kasy przypadkowo zarobię, bo to jedyna gałąź ochrony, w której jeszcze cokolwiek płacą.
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
senekkorzenna napisał(a):Za cholerę nic nie rozumie![]()
Pensje rosną,coraz większe ułatwienia,coraz skuteczniejsza walka z patologia w zakładach pracy,likwidacja umów śmieciowych
Nie wiem gdzie jest tak cudownie, ale na pewno nie w branży ochroniarskiej. Umowy śmieciowe to codzienność, a wynagrodzenia maleją zamiast wzrastać, bo firmy ochroniarskie sukcesywnie zarzynają się w przetargach. Do tego dochodzi patologia z pseudoinwalidami robiącymi za 4 zł na godzinę, a tam gdzie jest potrzebna licencja, nie brakuje emerytowanych policjantów, którzy chętnie pracują za 6.50 zł.
senekkorzenna napisał(a):tak przynajmniej jest w mediach przedstawiany obraz Polski![]()
Wierzysz w to, co mówią w mediach?
senekkorzenna napisał(a):Ale wy młodzi narzekacielenie jedne śmierdzące
tak jak Damian napisał 3-4 tys.wam mało.
Skąd wziąłeś takie sumy? Chyba z wirtualnej średniej krajowej? Gdzie przeciętny pracownik tyle zarabia?
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
senekkorzenna napisał(a):Jeżeli Marcin inżynier idzie robić za kółkiem i suhy-19 z ochrony to coś jest nie tak![]()
Pewnie madcap ich tak na drogę ściąga. Dosłownie. Nie mówię, że na złą xD
Watch out, we got a badass over here!
-
Walenty - Moderator
WaluÅ› nawet mnie nie prowokuj.
Bo od 2 lat siedzę grzecznie za biurkiem i tylko żal czasem dupę ściska; oj pojeździłbym, oj pojeździł.
Ale Szefostwo uznało, że chce mnie za biurkiem.
Od lepszej połowy też dostałem wytyczne, że dość Ona ma dość mojego włóczenia się po Ojropie i chce mnie widzieć normalnie w domu.

Bo od 2 lat siedzę grzecznie za biurkiem i tylko żal czasem dupę ściska; oj pojeździłbym, oj pojeździł.
Ale Szefostwo uznało, że chce mnie za biurkiem.
Od lepszej połowy też dostałem wytyczne, że dość Ona ma dość mojego włóczenia się po Ojropie i chce mnie widzieć normalnie w domu.

(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
To jest Twoja druga połowa? K**** to ja też bym w domu siedział
Tylko by musiała tą siekierę odłożyć
Praca na tirach w długie trasy to przeyebana robota na dłuższą metę, ciężki kawałek chleba jak dla mnie.
Co prawda nigdy nie miałem okazji, ale pracowałem w firmie spedycyjnej i z kierowcami się godzinami gadało (a w piątki po robocie to i dłużej %%) i trochę się nasłuchałem.
Madcap jaka pogoda u Ciebie, bo internetom nie wierzÄ™?
Jadę jutro pożeglować kilka dni po słonej wodzie i już mi się zimno robi

Praca na tirach w długie trasy to przeyebana robota na dłuższą metę, ciężki kawałek chleba jak dla mnie.
Co prawda nigdy nie miałem okazji, ale pracowałem w firmie spedycyjnej i z kierowcami się godzinami gadało (a w piątki po robocie to i dłużej %%) i trochę się nasłuchałem.
Madcap jaka pogoda u Ciebie, bo internetom nie wierzÄ™?
Jadę jutro pożeglować kilka dni po słonej wodzie i już mi się zimno robi

-
Vergon - VIP Åšcigacz.pl
dziś rano było 2 stopnie, słonecznie i wiatr się uspokoił.
wczoraj jeszcze pizgało niezmiernie.
wczoraj jeszcze pizgało niezmiernie.
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości