[biblioteka] Teksańska masakra śrubką...
Ale to chyba nie wkręcona tam wpadła tylko luźna. Ciężko żeby wpadła przykręcona. Przykręcone raczej są na zewnątrz, a luźne, jak się okazuje, niekoniecznie...<br><hr>SolekKomentatorzy napisał(a):zawsze mi się wydawało że jak zaglądamy do filtra powietrza to po założeniu pokrywy śrubki od filtra są na zewnątrz, ale może jest taki motocykl co śrubki od pokrywy filtra wkręca się od środka... np przez wlot))<br><hr>Tomi<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Naprawiłem Volvo za 3 tys. W aSO wycenilii wstępnie 7-8 tys. , bo "może" "coś" jeszcze "wyjdzie" pff ... warszawskie aSO...<br><hr>Ktoś tamKomentatorzy napisał(a):hahahhaa do ASO sie zachciało, pojeździj troche jeszcze to bedziesz wiedział ze tam psują,
jak niemasz znajomego albo serwisu zaufanego, to zapomnij o rzetelności.<br><hr>kuba<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jestem posiadaczem (czasem lekceważonym przez motocyklistów niestety
a mam 30 lat ) skutera.Na grzebałem troszkę sam- z niestety mizernym skutkiem i musiałem oddać do serwisu swoją Hondę,nie powiem, narzekać nie mogę.Wprawdzie nie oddawałem do aso tylko do serwisu typowo skuterowego ale chodzi teraz ja ta lala i nic juz nie "podkręcam,śrubuje itp.." Rzetelny facet i rzetelna naprawa,facet wyłożył kawę na lawę dokładnie co i jak.Może nie było mega tanio (choć skóry ze mnie też nie zdarł) ale wiem,że było warto. Polecam smoluchowskiego w poznaniu...<br><hr>Menol

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Pytanie jakiej jakości usługi świadczyli w swoim "garażowym" serwisie. To czy ktoś jest samoukiem czy otrzymał "prawidłowe" wykształcenie w SZ nie determinuje jego fachowości. Ja sam chciałbym pracować w warsztacie moto ale po pierwsze primo nie mam takiego wykształcenia a po drugie dopiero zaczynam "szkolić" się w tym fachu. Oczywiście we własnym zakresie, puki co.<br><hr>SimoKomentatorzy napisał(a):Chyba każdy miał kiedyś coś podobnego , serwis w tym kraju jest fatalny . prpopnuje zobaczyć jak wygląda serwis za odrą i zrobic porównanie . Przypomina mi się tu jedna wizyta w serwisie chińskich motocykli firma byla też dealerem jakieś dziwnej marki był to nie da sie ukryć " serwis garażowy" .Bedąc razem z kumplem zagadaliśmy z mechanikiem gdzie się szkolił ect . odp była " jestem samoukiem " . Plus za szczerość !<br><hr>Demin<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jak taki z ciebie geniusz to unikaj Nas z daleka.Głupiej maski geniuszu nie umiałes otworzyc tylko do mechanika.A do **** Chorwatowi 5 jezyków umiec to Ty miałes problem nie On.<br><hr>kargulvmaxKomentatorzy napisał(a):Identycznie jest w przypadku warsztatów samochodowych. Mechanicy to najgłupsza kasta ludzi jaką znam.
Oczywiście, są wyjątki, ale 99% to ludzie o ograniczonym umyśle.
Byłem w Chorwacji, nawet krawężnik gadał po angielsku, pani w kasie to full service inglisz, dojcz, raskij, polisz. Każdy.
Tylko mechanicy nie umieli otworzyć maski w volvo (urwała się linka) i tylko oni nie mówili w żadnym innym języku niż ojczysty. Z migowym mieli problemy. Oczywiście maskę w końcu otworzyliśmy sami, dogadując się w obcych językach w sklepie z narzędziami, czego potrzebujemy.<br><hr>a<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Na warsztacie poprosiłem o zdjęcie kół i pojechałem wymienić opony na nowe w inne miejsce. Kiedy wróciłem z kołami gotowymi to założenia usłyszałem, że moje r6 "spadło z podnośnika" :/ Połamane kierunki, klamka sprzęgła i oczywiście liczne zarysowania. Niestety "warsztat" nie poczuł się do odpowiedzialności i usunął tylko część usterek. Nie życzę nikomu takiej "przygody". <br><hr>Paweł
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nawet w autoryzowanych serwisach zdazaja sie wtopy. Ja oddalam swoj motocykl do kiepskiego mechanika, ale wyjatkowo nic mi nie spieprzyl
natomiast koledze, ktoremu zarekomendowalam ten serwis, nie zdiagnozowano slusznie zepsutych panewek (halas zrzucono na lancuszek rozrzadu), co doprowadzilo to destrukcji silnika... Takze nie ma serwisow idealnych.<br><hr>Solaris

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Air box jest przykrecany do gazników czy przepustnic siła rzeczy od wewnatrz wiec mało wiesz wiec nie filozuj bo głupka z siebie robisz a pojecie masz jak widze nikłe o mechanice<br><hr>kargulvmaxKomentatorzy napisał(a):zawsze mi się wydawało że jak zaglądamy do filtra powietrza to po założeniu pokrywy śrubki od filtra są na zewnątrz, ale może jest taki motocykl co śrubki od pokrywy filtra wkręca się od środka... np przez wlot))<br><hr>Tomi<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
słabiutko sie znacie na mechanice i bo jkbyście zdejmowali obudowe filtra ,air box, to wiadomo ze jest ona od wewnątrz przykrecona bo nie przyklejona do gazników czy obudowy przepustnic ,wystarczy srubki nie dokrecić i pod wpływem drgań sie wykreci<br><hr>kargulvmaxKomentatorzy napisał(a):zawsze mi się wydawało że jak zaglądamy do filtra powietrza to po założeniu pokrywy śrubki od filtra są na zewnątrz, ale może jest taki motocykl co śrubki od pokrywy filtra wkręca się od środka... np przez wlot))<br><hr>Tomi<br>
Komentatorzy napisał(a):no właśnie. ciężko by było przykręcić od środka<br><hr>sebooh<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
No i jednak najlepiej o ile jest taka możliwość samemu dłubać przy swoim sprzęcie.<br><hr>gumis
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 17 gości