Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi.
Uszczelka pod głowicą, nietrzymajacy korek od chłodnicy, zapowietrzony układ, z własnego doświadczenia uszkodzona pompa wody. Ale skoro się mocno i szybko grzeje obstawiał bym uszczelkę pod głowicą.
GTTT korbowód zostaje stary, cylinder można reanimować (nowa tuleja lub nowa tuleja aluminiowa z nicasilem), a tłok i tak i tak trzeba zmieniać.
GTTT korbowód zostaje stary, cylinder można reanimować (nowa tuleja lub nowa tuleja aluminiowa z nicasilem), a tłok i tak i tak trzeba zmieniać.
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
To w sumie nie są tak ogromne koszta. Spodziewałem się, że trzeba wymienić cały cylinder. Tuleja kosztuje 5 razy mniej hmm. Chodzi o tą Yamahę, sprzedawca chcę za nią 5600, więc jakby się opłacało. Twierdzi tylko, że na jałowych obrotach coś jakby chrobotało w sprzęgle, chociaż się nie ślizga, biegi wskakują dobrze. Gdy wciska sprzęgło, hałas ustępuję.
http://olx.pl/oferta/yamaha-CID5-IDbane ... 6219ad03eb
http://olx.pl/oferta/yamaha-CID5-IDbane ... 6219ad03eb
- GTTT
- Świeżak
kosa - skoro nie reaguje na srubke to zajrzyj czy ona w ogóle dziala, gaxnik bym przejrzał, wyczyscił i wyregulował od nowa. srubka mechanicznie podnosi przepustnice, wiec musi działać. a jak moto nie reaguje to dosyc dziwne. chyba ze mylisz srubki
GTTT- jedź z kims kto ogarnia i na miejscu przepatrz i wtedy oceniaj
GTTT- jedź z kims kto ogarnia i na miejscu przepatrz i wtedy oceniaj
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Lagi z wentylkami.
Witam.
Chciałbym się dowiedzieć coś na temat lagów starszego typu, które mają wentylki w górnej części, np w Yamaha yz, 81-82r.
Po co one tak na prawdÄ™ sÄ…?
Jeżeli wymienię uszczelniacze w takich lagach, to czy muszę dobijać przez nie jakieś powietrze/azot itp?
Jeżeli tak,to jakie ciśnienie?
I jakieś ogólne info.
Pozdrawiam.
Chciałbym się dowiedzieć coś na temat lagów starszego typu, które mają wentylki w górnej części, np w Yamaha yz, 81-82r.
Po co one tak na prawdÄ™ sÄ…?
Jeżeli wymienię uszczelniacze w takich lagach, to czy muszę dobijać przez nie jakieś powietrze/azot itp?
Jeżeli tak,to jakie ciśnienie?
I jakieś ogólne info.
Pozdrawiam.
- Załączniki
-
- kklr_lagi2.jpg (60.24 KiB) PrzeglÄ…dane 3603 razy
- kapten
- Świeżak
Na moim chomiku masz do tego serwisówkę. Ciśnienie w ladze odpowiada za ugięcie statyczne przedniego zawieszenia. maksymalne ciśnienie jakie może tam być to 1.2kg/cm2
-
moze byc powietrze. tam nie idzie duze cisnienie, praktycznie atmosferyczne moze troszke wyzsze. jak masz azot zawsze lepiej, ale jak dasz powietrza to nic sie nie stanie
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Wr 450 2004 wady/opinie? Mam możliwość sprowadzenia z Hiszpanii w dobrym stanie+Koła sm, nie szprychowane tylkk jak od scigacza z transportem ok 1800-1900 euro. Brać?
Edit. Jest też EXC 400 03 za te same pieniądze. Duża jest różnica mocy w porównaniu do wr 450?
Edit. Jest też EXC 400 03 za te same pieniądze. Duża jest różnica mocy w porównaniu do wr 450?
- Musicman1997
- Świeżak
450tki juz były spoko, wiec mozna brać.
450tka troche zwawsza od 400tki. jak z kołami to niezła cena w miare. za tą WR
450tka troche zwawsza od 400tki. jak z kołami to niezła cena w miare. za tą WR
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Cześć. Udało mi się w końcu sprzedać swoją DT 125 więc teraz biorę się za poważne poszukiwanie fulla. Oferta, która jest w mojej okolicy (warm-mazur) - http://olx.pl/oferta/yamaha-yz-125-CID5 ... 39f304e18b
Do oddania bo wstępnych rozmowach telefonicznych za 6500. Rok 2001. Do wymiany napęd, ponoć bez ukrytych wad. |Sprzedawca twierdzi, że założony jest nowy nicasil i tłok selekcji A (mówił przekonująco, ale jestem świadom, że każdy prawie twierdzi, że wszystko jest nowe) jakieś wstępne opinie czy się opłaca itd ? Pozdrawiam
Do oddania bo wstępnych rozmowach telefonicznych za 6500. Rok 2001. Do wymiany napęd, ponoć bez ukrytych wad. |Sprzedawca twierdzi, że założony jest nowy nicasil i tłok selekcji A (mówił przekonująco, ale jestem świadom, że każdy prawie twierdzi, że wszystko jest nowe) jakieś wstępne opinie czy się opłaca itd ? Pozdrawiam
- GTTT
- Świeżak
2001r i 6500? O.o to ja kilka lat wcześniej w stanie idealnym z 2004r sprzedałem za 6000. Według mnie za ten rocznik można wołać w granicach 4000-5000zł.
-
no cylinder to spora zaleta, ciekawe tylko czy nowy -regenerowany czy nowy z salonu. do yamahy po troche ponad 1000 zł mozna było z tłokiem wyrwać nówki. tak czy siak zaleta ale mozna wpakować w stare moto i 10 tysiecy tylko tyle moto warte nie bedzie... jak ci cena pasuje to kupuj ja bym szukał aż sie trafi cos ciekawszego chyba
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Z tym czekaniem to trochę ryzyko ponieważ niedługo koniec sezonu a po sezonie wszystkie motory będą do remontu. Jest jeszcze http://olx.pl/i2/oferta/honda-cr-125-01 ... 8d365ddd41 najlepszą opcją byłaby chyba y z przerobiona na 144 rocznik 2005 cena 5600 chwilowo tylko sprzedający wycofał się Ze sprzedaży ponieważ naprawia sprzęgło
- GTTT
- Świeżak
hehe głupota, czemu niby na koniec sezonuy do remontu, to tak jakby na początku sezonu były wycackane na igiełki....
jak ty chcesz z dnia na dzien kupic idealne moto to powodzenia ja szukam juz kilka miesiecy i moze z 1-2 oferty były które moooozna by obejrzeć
jak ty chcesz z dnia na dzien kupic idealne moto to powodzenia ja szukam juz kilka miesiecy i moze z 1-2 oferty były które moooozna by obejrzeć
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
nie napalam się, ale jak tylko coś się pojawi to znika Tu mam jeszcze jedną ofertę z mojego miasta z tym, że to 250. http://olx.pl/oferta/honda-cr-250-CID5- ... 2d8e83f03b
Do oddania za 7tys. W gratisie tylna, prawie nowa opona, załozona obecnie jest "łopatkowa", drugi cylinder z tuleją i tak jak w opisie, kilka innych gratów.
Zawieszenie po regeneracji, napęd nowy, przednie koło nowe, cylinder na tulei z nową tuleją.
Co mozna zregenrować to tylny wahacz (ledwo wyczuwalny luz) i górne łozysko (ledwo wyczuwalny luz) główki ramy, dolne zmienione. ogólnie dowiedziałem się, że moto mu się sypało, zatarł dwa nowe cylindry, ale podobno przyczyna było luźne łożysko lub korbowód (nie pamiętam). przejechałem się po asfalcie, więc nie wiele moge powiedzieć, mocy wydawało się być wystarczająco. Mogto wyszło z pąd rąk pana Olszewskiego, znanego u nas mechanika i zawodnika. Co sądzicie ? Pozdrawiam
Do oddania za 7tys. W gratisie tylna, prawie nowa opona, załozona obecnie jest "łopatkowa", drugi cylinder z tuleją i tak jak w opisie, kilka innych gratów.
Zawieszenie po regeneracji, napęd nowy, przednie koło nowe, cylinder na tulei z nową tuleją.
Co mozna zregenrować to tylny wahacz (ledwo wyczuwalny luz) i górne łozysko (ledwo wyczuwalny luz) główki ramy, dolne zmienione. ogólnie dowiedziałem się, że moto mu się sypało, zatarł dwa nowe cylindry, ale podobno przyczyna było luźne łożysko lub korbowód (nie pamiętam). przejechałem się po asfalcie, więc nie wiele moge powiedzieć, mocy wydawało się być wystarczająco. Mogto wyszło z pąd rąk pana Olszewskiego, znanego u nas mechanika i zawodnika. Co sądzicie ? Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 1/9/2015, 17:39 przez GTTT, Å‚Ä…cznie edytowano 1 raz
- GTTT
- Świeżak
Dla mnie za drogi jak na ten rok i stan.
Sprzedałem ostatnio rmz 250 2008 za 8500, igła nic nie było do roboty, a motor był młodszy o 5 lat, cylinder nicasil, wałki yoshimury.
Jak dla mnie cena przesadzona.
Sprzedałem ostatnio rmz 250 2008 za 8500, igła nic nie było do roboty, a motor był młodszy o 5 lat, cylinder nicasil, wałki yoshimury.
Jak dla mnie cena przesadzona.
2004 KTM SX 125 -> 2008 SUZUKI RM-Z 250 -> 2010 YAMAHA WR450F -> 2014 KTM SXF 350
-
dawidsx - Świeżak
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości