Zobacz wÄ…tek - Brak mocy przy niskiej temperaturze
NAS Analytics TAG

Brak mocy przy niskiej temperaturze

Jeśli chcesz porozmawiać o motocyklach, które nadają się dla posiadaczy kategorii A1 lub B (powyżej 3 lat) to jest to miejsce dla Ciebie.
_________

Brak mocy przy niskiej temperaturze

Postprzez Mill » 5/12/2015, 00:40

Witam mam mały problem. Ogólnie zakończyłem sezon na początku października gdy zaczęły się deszczowe dni i niższa temperatura ale nadchodzą moto mikołajki nie widzę innej opcji niż uczestniczenie w jednym z takich zlotów, postanowiłem odpalić motocykl w celu sprawdzenia czy wszystko ok po tym prawie 2 miesięcznym postoju i zauważyłem że ogólnie wszystko ok ale nie rozwija takich prędkości jak w sezonie. Obiło mi się o uszy że może to być spowodowane temperaturą jaka panuje i marznie gaźnik motocykl to Suzuki GN 125 w sezonie potrafiłem dobić do 135km/h z górki;) ale teraz ledwo dobija do 90km/h na 5-tym biegu na niższych biegach kręci pełny zakres obr. do czerwonego pola i dalej. Jakieś pomysły w tej sprawie ?
Mill
Świeżak

Postprzez SpeedyGonzales » 10/12/2015, 18:27

Ja jeździłem w takiej temp że na kurtce miałem lód i maszyna szła jak zawsze. Wg mnie domaga się serwisu po prostu a przede wszystkim gaźnik (po przerwie na niespalonym paliwie mógł się osadzić szlam i zanieczyszczenia), do tego świeca filtry regulacje itd.
SpeedyGonzales
Mieszkaniec forum

Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

na górê