Zobacz wÄ…tek - Uwaga na te Yamaha YZF 125 z Wawy
NAS Analytics TAG

Uwaga na te Yamaha YZF 125 z Wawy

Jeśli chcesz porozmawiać o motocyklach, które nadają się dla posiadaczy kategorii A1 lub B (powyżej 3 lat) to jest to miejsce dla Ciebie.
_________

Uwaga na te Yamaha YZF 125 z Wawy

Postprzez pschemo » 18/11/2015, 11:12

Cześć, szukałem w okolicach Warszawy Yamahy YZF 125R.

Niestety jest masa kiepskich ofert. Zamieszczam te trzy na które szkoda czasu:
1) http://olx.pl/oferta/yamaha-yzf-r125-ra ... bSRMW.html
Oferta firmy motor (motor.olx.pl).
Wbrew temu co jest napiasne w ogłoszeniu, silnik nie pracuje idealnie. Słychać w nim mocne stukanie. Plastiki nie spasowane (No ale to akurat szczegół). Motor zaniedbany - brudna chłodnica, oraz wnętrze.

2) http://otomoto.pl/oferta/yamaha-yzf-r12 ... 1cce44ae4d

Michał z OLX, choć powinien się nazywać Mirek ;) Moto podobno idealne, tylko lekko rysowane. Z dokumentów można wyczytać, że moto zostało kupione od firmy ubezpieczeniowejw Finlandii jako uszkodzone. Pan Michał twierdzi, że nie posiada zdjęć motocykla w momencie gdy go kupował. Gdy zaproponowałem badanie w serwisie na mój koszt nagle ucichł...

3) http://olx.pl/oferta/yamaha-yzf-r125-ko ... 66f5924125

Mateusz z Otwocka. Wbrew temu co jest w ogłoszeniu, to nie jest pierwszy właściciel. Jest to pierwszy właściciel w Polsce. Zatem przebieg 3800 jest mocnym znakiem zapytania ;)
Do tego napęd do wymiany.

Jak natknę się na inne cukierki to dam znać ;)
pschemo
Świeżak

Postprzez Devil 125 » 18/11/2015, 16:06

Mi się wydaje że trochę wybrzydzasz. Jeśli o tego z Finlandii to co drugi sprowadzony miał glebę jeśli nie ściąga i plastiki są naprawione dobrze to bym się zastanowił

i ten ostatni ze nie jest nim pierwszy właściciel i napęd do wymiany zraża cie do kupna no to...

szukanie igiełki bezwypadkowej z realnym przebiegiem z dobrym napędem i oponkami to trochę Polski zjeżdzisz :)
Honda CBR 125R ---> Yamaha FZS 600 02r
Devil 125
Bywalec

Postprzez pschemo » 18/11/2015, 23:06

Wiesz, mnie nie boli że oszlifowany zresztą to jest zupełnie akceptowalne.
Ale jeśli ktoś nie chce się zgodzić na badanie w serwisie na mój koszt, a twierdzi, że wszystko jest idealnie, a firma ubezpieczeniowa sprzedaje bo się oszlifował to coś tu śmierdzi. Pewnie ktoś go kupi, ja chcę mieć tylko spokojne sumienie...

Co do tego z Otwocka to nierealny stan kilometrów i zjechany napęd raczej daje do myślenia jak ma się reszta podzespołów.
pschemo
Świeżak

Postprzez sito79 » 19/11/2015, 02:38

To nie są żadne "cukierki" tylko realia.

Idź do salonu, połóż gotówkę na stół i dodatkowo będziesz miał nowy i pachnący.
Będziesz spał spokojnie nie doszukując się dziury w całym.
DR125se
sito79
Świeżak

Postprzez pschemo » 24/11/2015, 10:09

Haha. Widzę, że Mirki bronią swoich :D
pschemo
Świeżak

Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

na górê