KTM EXE 125 - zatarty ?
• Strona 1 z 1
KTM EXE 125 - zatarty ?
Witam,
dziś jechałem sobie z żoną na 6 nie katowałem dość niskie obroty, odkręciłem trochę manetkę, szarpnięcie i motor zdechł.
Próbowałem kopać od razu po zatrzymaniu, teoretycznie jest kompresja bo kopka chodzi normalnie.
Jak sprawdzić kompresję bez licznika ? Odkręcić świecę i palcem ?
Jak sprawdzić czy zatarty tłok bez ściągania ? (bo być może to gaźnik czy coś..)
Można odpalić na krótko podając paliwo bezpośrednio do cylindra ? Jeśli tak to jaką ilość dokładnie..
Dodatkowo jak kopię, potrafili jebnąć z wydechu, rzadko bo rzadko ale potrafi jak na gazie go kopię.
nie ten dział ,przenoszę
senekkorzenna
dziś jechałem sobie z żoną na 6 nie katowałem dość niskie obroty, odkręciłem trochę manetkę, szarpnięcie i motor zdechł.
Próbowałem kopać od razu po zatrzymaniu, teoretycznie jest kompresja bo kopka chodzi normalnie.
Jak sprawdzić kompresję bez licznika ? Odkręcić świecę i palcem ?
Jak sprawdzić czy zatarty tłok bez ściągania ? (bo być może to gaźnik czy coś..)
Można odpalić na krótko podając paliwo bezpośrednio do cylindra ? Jeśli tak to jaką ilość dokładnie..
Dodatkowo jak kopię, potrafili jebnąć z wydechu, rzadko bo rzadko ale potrafi jak na gazie go kopię.
nie ten dział ,przenoszę
senekkorzenna
- m4ayhem
- Świeżak
- m4ayhem
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości