Honda Dylan 125 hamulce i komunikat.
• Strona 1 z 1
Honda Dylan 125 hamulce i komunikat.
Witam. Ostatnio wziąłem się za moją honde która stała 4 lata w garażu. Mam z nią tylko 2 problemy. Hamulec przedni który się zapiekł oraz kontrolke która mi każe zmienić olej (mimo, że go zmieniłem). Pytanie: Jakie rady na taką sytuacje z hamulcem i jak wyłączy ten komunikat?
- Havoc122
- Świeżak
żadne WD-40 na hamulce, weź się puknij. trzeba zacisk rozebrać, wyczyścić i przesmarować. sprawdź czy kontrolki po prostu nie trzeba zresetować. nie sądzę żeby tam był czujnik zużycia oleju tylko raczej kontrolka się zapala po przejechaniu odpowiedniego dystansu.
black matt=grey (color by honda)
-
lagiboy - Moderator
Kontrolkę usunąłem sam BRAWO JA. Co do hamulcy, to jutro albo pojurze się biore za to, odpowietrze, zdejme, przeczyszcze i wleje nowy płynik. Jak olej stał 4 lata w silniku a wczesniej był świeżo wlany to mogę go zostawić czy wlać nowy? Mam aktualnie Castrol Magnetic 10-40W tylko nie wiem czy on do samochodu jest ;x
- Havoc122
- Świeżak
po 4 latach ja bym olej wymienił bez zastanawiania się, niezależnie od tego że stał. gdybyś miał 4 letni olej w zamkniętej butelce to spoko, olej kup do skutera. jak będziesz rozbierał zacisk hamulca sprawdź kolcki.
Najpierw wymieniasz płyn, potem odpowietrzasz, najprościej jest nie zapowietrzyć układu przy wymianie płynu hamulcowego. Na YT znajdziesz poradnik jak to zrobić.
Najpierw wymieniasz płyn, potem odpowietrzasz, najprościej jest nie zapowietrzyć układu przy wymianie płynu hamulcowego. Na YT znajdziesz poradnik jak to zrobić.
black matt=grey (color by honda)
-
lagiboy - Moderator
http://www.leris.pl/environment/cache/i ... eedb1c.jpg
mogę to wlać do skutera
? Bo kiedyś to kupiłem i chyba do skutera jak dorbze pamiętam
mogę to wlać do skutera

- Havoc122
- Świeżak
Okej, dzięki wielkie
Hamulce dziś zrobiłem właśnie i chodzą juz dobrze, odpowietrzyłem i zmieniłem olej hamulcowy. Olej wymieniłem na dedykowany z mobila. Zdjąłem filtr i wyczyściłem i z 120 jedzie 140 co mnie dziwi, nie sądizłem, że z niej wyciągne 140 po tylu latach stania w garażu 

- Havoc122
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości