Fałszowanie DOTu opon.
• Strona 2 z 2 • 1, 2
w niemcowni tez bywalem nie raz nie dwa, i ceny w sklepach itp sa na ogol nizsze, mieszkania maja drozsze, wiadomo, paliwo tez, nieznacznei, ale zarobki sa *4, a ceny nie sa *4 bo jest nieco taniej/podobnie/troche drozej
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
- Kaai
- Mieszkaniec forum
Dobra, jak już robimy offtop, to na całego.
Generalnie, w DE łatwiej jest zarobić na życie. Co nie oznacza, że wszystkim jest dobrze i wszystko jest tanie. Generalny standard jest ciut wyższy, ale mało kto może sobie pozwolić na zachcianki wszelakie.
Jeśli porównamy słabe trzypokojowe mieszkanie w Warszawie i w Monachium, to się okaże, że nic po 3x wyższych zarobkach, gdy różnica w cenie jest sześciokrotna!
Wynajem kawalerki w złej dzielnicy to 500-600E/miesiąc, bez liczników.
Usługi w DE są drogie.
Usługa wymontowania jednego koła, zmiany opony, wyważenia i montażu to ok. 45EUR (motocykl).
Przegląd kilkuletniego małego autka w ASO, bez niczego (tylko oleje, filtry i kontrola) to 400EUR.
Żywność niskiej jakości jest droga, a przyzwoitej bardzo droga. Jak spojżałem na szybko, to tanie mięso mielone albo papryka w DE wydają się 3-4x droższe niż w PL. Za dobre trzeba zapłacić 2x tyle.
Faktem jest, że elektronika, samochody, chińszczyzna i amerykanizna kosztują podobnie.
Generalnie, w DE łatwiej jest zarobić na życie. Co nie oznacza, że wszystkim jest dobrze i wszystko jest tanie. Generalny standard jest ciut wyższy, ale mało kto może sobie pozwolić na zachcianki wszelakie.
Jeśli porównamy słabe trzypokojowe mieszkanie w Warszawie i w Monachium, to się okaże, że nic po 3x wyższych zarobkach, gdy różnica w cenie jest sześciokrotna!
Wynajem kawalerki w złej dzielnicy to 500-600E/miesiąc, bez liczników.
Usługi w DE są drogie.
Usługa wymontowania jednego koła, zmiany opony, wyważenia i montażu to ok. 45EUR (motocykl).
Przegląd kilkuletniego małego autka w ASO, bez niczego (tylko oleje, filtry i kontrola) to 400EUR.
Żywność niskiej jakości jest droga, a przyzwoitej bardzo droga. Jak spojżałem na szybko, to tanie mięso mielone albo papryka w DE wydają się 3-4x droższe niż w PL. Za dobre trzeba zapłacić 2x tyle.
Faktem jest, że elektronika, samochody, chińszczyzna i amerykanizna kosztują podobnie.
BMW -> KTM. Mogę mieć spaczenie zawodowe.
-
jasnoksieznik - Stały bywalec
to tylko podrzuce, kawalerki w warszawie, wygooglowalem
http://www.szybko.pl/Warszawa/kawalerki/na-wynajem
centy od 800 do 2k+
200-500euro, przy zarbokach 400euro minimum
a w niemcowni 400-600 euro
przy zarobkach 1600 minimum.
ale fakt, mieszkania wynajmu sa drozsze, tylko ze jak w niemczech kupisz mieszkanie to nie musisz placic czynszu, tak jak w chorej polsce.
http://www.szybko.pl/Warszawa/kawalerki/na-wynajem
centy od 800 do 2k+
200-500euro, przy zarbokach 400euro minimum
a w niemcowni 400-600 euro
przy zarobkach 1600 minimum.
ale fakt, mieszkania wynajmu sa drozsze, tylko ze jak w niemczech kupisz mieszkanie to nie musisz placic czynszu, tak jak w chorej polsce.
white/blue zipp pro 50
- Kaai
- Mieszkaniec forum
Potwierdzam. Normalny czynsz jest.
A taka wporzo kawalerka w centralnej dzielnicy, to w MUC raczej 1k EUR, bez limitu w górę.
A taka wporzo kawalerka w centralnej dzielnicy, to w MUC raczej 1k EUR, bez limitu w górę.
BMW -> KTM. Mogę mieć spaczenie zawodowe.
-
jasnoksieznik - Stały bywalec
A ja mieszkam w swoim urugwaju i pÅ‚acÄ™ za mieszkanie prawie 1000€, podstek za auto z ubezpieczeniem ponad 100€, prad, internet tv, ubezpieczenie i mam 1500€ samych opÅ‚at.
Wykonuję specjalistyczne prace gdzie podfirma w niemczech płaci dka swoich monterów mniej niz w urugwaju.
Jak ktos pisze, ze w niemczech to orzegrywy zarabiaja 1800€ to chyba nigdy Å„ie byÅ‚ a siÄ™ nasÅ‚uchaÅ‚ jak to za odrÄ… jest bogato i wspaniale.
Na pewno jest latwiej i tu nie ma o czym gadać.
Dla porównania litr martiÅ„i w pl kosztuje ponad 30pln a moim urugwaju 4,5€.
A co z fałszowaniem dot? Ktoś sie z tym spotkal???
Wykonuję specjalistyczne prace gdzie podfirma w niemczech płaci dka swoich monterów mniej niz w urugwaju.
Jak ktos pisze, ze w niemczech to orzegrywy zarabiaja 1800€ to chyba nigdy Å„ie byÅ‚ a siÄ™ nasÅ‚uchaÅ‚ jak to za odrÄ… jest bogato i wspaniale.
Na pewno jest latwiej i tu nie ma o czym gadać.
Dla porównania litr martiÅ„i w pl kosztuje ponad 30pln a moim urugwaju 4,5€.
A co z fałszowaniem dot? Ktoś sie z tym spotkal???
-
Croowab - Bywalec
idź do lidla tam vermut lidlowski tańszy
za to benzyna relatywnie do zarobków jest milsza dla portfela.
Croowab nigdy się nie spotkałem z takim zjawiskiem.
wymieniajÄ…c kapcie zapÅ‚aciÅ‚em £200 za komplet do tego komplet porzadnych klocków £100, 2h roboty £50/h
w Polsce wymieniałem w zeszłym roku i też zapłaciłem za zmianę ogumienia 900zł plus wyważanie 30zł od koła.

za to benzyna relatywnie do zarobków jest milsza dla portfela.
Croowab nigdy się nie spotkałem z takim zjawiskiem.
wymieniajÄ…c kapcie zapÅ‚aciÅ‚em £200 za komplet do tego komplet porzadnych klocków £100, 2h roboty £50/h
w Polsce wymieniałem w zeszłym roku i też zapłaciłem za zmianę ogumienia 900zł plus wyważanie 30zł od koła.
black matt=grey (color by honda)
-
lagiboy - Moderator
Fugu napisał(a):Kaai napisał(a):mam troche rodziny w niemcowni i nikt nie jezdzi octavia. tylko mietki ew bmw, i to nie starsze jak 3 lata.
Tu nie chodzi o to kto czym jezdzi, tylko o to jak to tanio jest za odra i jak drogo w polsce.
Tu się nie zgodzę! Zarabiasz w danym kraju, patrz ile masz w danym kraju, (kolega jeździł ciężarówką do ruskich i tam prostytutki były za równowartość 15-20zł, czy tam jest lepiej w stosunku do nas?) przykładowo: Polska i Niemcy, 10 na godzinę. Polska, chleb 3, benzyna 5, papierosy 11, butelka wody 0.60, nowy samochód klasy kompakt 40 000- 60 000. Niemcy: chleb 0.70, benzyna 1.60, papierosy 4, woda 0.30, nowych samochód klasy kompakt 15 000- 20 000, policz ile kupisz żarcia i paliwa za GODZINĘ PRACY w PL i D a potem mów kto ma lepiej. Nie mówiąc już o tym że mają porządek, policję widujesz raz na miesiąc, ja w sobotę jadąc i wracając z pracy na odcinku na samej tylko trasie 25km widziałem 5 patroli, plus ci w mieście, nie ujadają psy całą noc bo stać ich na szkolenie i sterylizację, młodzież nie chla na przystankach tylko zwykle spotyka się na parkingach, obcy ludzie cię pozdrawiają itp itd. Mimo że za granicą byłem tylko w pracy polecam, pozwala to odpocząć psychice od pobytu w naszej afryce europy.
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
trafiłeś na jakąś fajną dzielnicę.
Anglia
chleb £1-1.30, benzyna £1,16, diesel £1.17, pety £7, woda 0.40 za najtaÅ„szÄ… mineralnÄ…, za porzÄ…dnÄ… £1, auto kompakt (golf) £16-35k. PolicjÄ™ widzÄ™ codziennie, także helikoter co oznacza że kogoÅ› szukajÄ… albo Å›cigajÄ…, a że majÄ… infra red to potrafiÄ… fruwać nocÄ…, psy ujadajÄ… w nocy albo wyjÄ… ale to zależy gdzie mieszkasz, mÅ‚odzież chleje gdzie popadnie, Å›piÄ… na trawnikach, szczajÄ… na przystankach, ale fakt faktem że nie zaczepiajÄ…. Na parkingach spotykajÄ… siÄ™ jak majÄ… auta a wtedy nie chlejÄ… tylko jarajÄ… zielsko na potÄ™gÄ™. i jeżdżenie po pijaku nie należy do rzadkoÅ›ci.
Anglia
chleb £1-1.30, benzyna £1,16, diesel £1.17, pety £7, woda 0.40 za najtaÅ„szÄ… mineralnÄ…, za porzÄ…dnÄ… £1, auto kompakt (golf) £16-35k. PolicjÄ™ widzÄ™ codziennie, także helikoter co oznacza że kogoÅ› szukajÄ… albo Å›cigajÄ…, a że majÄ… infra red to potrafiÄ… fruwać nocÄ…, psy ujadajÄ… w nocy albo wyjÄ… ale to zależy gdzie mieszkasz, mÅ‚odzież chleje gdzie popadnie, Å›piÄ… na trawnikach, szczajÄ… na przystankach, ale fakt faktem że nie zaczepiajÄ…. Na parkingach spotykajÄ… siÄ™ jak majÄ… auta a wtedy nie chlejÄ… tylko jarajÄ… zielsko na potÄ™gÄ™. i jeżdżenie po pijaku nie należy do rzadkoÅ›ci.
black matt=grey (color by honda)
-
lagiboy - Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości