Suzuki SV 650S - BIEGI
• Strona 2 z 2 • 1, 2
-
Croowab - Bywalec
severian napisał(a):Samochodem jeździsz?Masz tam wyświetlacz biegów?
W samochodzie wystarczy położyć rękę na dźwigni zmiany biegów (bez odrywania wzroku od drogi, patrzenia na obrotomierz czy cokolwiek) i już wiadomo który bieg
-
kabzior - Świeżak
Ale gdy cisniesz po ciasnych zakretach to zerkanie na predkosc czy obroty co chwila...
Tu trzeba czuc moto.
Ale na zwyklej drodze jednak wyswietlacz sie przydaje..
Tu trzeba czuc moto.
-
Croowab - Bywalec
Croowab napisał(a):Ale gdy cisniesz po ciasnych zakretach to zerkanie na predkosc czy obroty co chwila...
Tu trzeba czuc moto.
jak się nie czuje moto to się nie ciśnie po zakrętach
też planowałem wyświetlacz biegów ale po dwóch miesiącach z niego zrezygnowałem - obroty, szczególnie gdy jedziesz w mieście decydują, który bieg zapinasz
choć, jak ktoś napisał wyżej, może się przydać jak zaczynasz szukać 7 biegu
- coolmen77
- Świeżak
SlowMotion napisał(a):A to potrzeba wykresów żeby czuć w jakich obrotach motocykl najlepiej jedzie..?
Zdefiniuj jeszcze prosze co to sa te " najlepsze " obroty na ktorych ten motocykl najlepiej jedzie.
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Widzę, że się troche dyskusja rozciągnęła, bardziej niż tego chciałem Ja z racji, że zaczynam przygody z większymi motocyklami to na razie się wstrzymam z licznikiem biegów i możliwe, że po jakimś czasie jeżdżenia nie będzie mi przydatny. A więc zaoszczędzone 200-300 zł. I coś mi się wydaje, że jednak nie będzie on potrzebny, da radę spokojnie i bez niego
- Mavlox
- Świeżak
Fugu napisał(a):To sa takie obroty, na ktorych motocykl nie robi "kle, kle, kle..." ani "wzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz........."
Tylko, źe w niektórych motocyklach dobrze jak robi kle kle a w innym wzzzzzzzz....
-
Croowab - Bywalec
To są skrajnosci.
Ale nawet dla sv inny zakres będzie jadąć z górki, pod górkę czy przeciskając sie między autami w mieście.
To przychodzi z czasem ale szybko. Więcej problemow stwarza praktyczna nauka jazdy (nie nauka zdawania egzamińu).
Ale nawet dla sv inny zakres będzie jadąć z górki, pod górkę czy przeciskając sie między autami w mieście.
To przychodzi z czasem ale szybko. Więcej problemow stwarza praktyczna nauka jazdy (nie nauka zdawania egzamińu).
-
Croowab - Bywalec
Tak, ale sv dobrze jedzie w niskim zakresie..
I nie ma tabeli gdzie można napisać jakie obroty dla jakiej orędkości,biegu, rodzaju nawierzchni, rodzaju terenu itd....
Kilka dni wystarczy aby zorientować sie jakie obroty są odpowiednie dla danego motoru
I nie ma tabeli gdzie można napisać jakie obroty dla jakiej orędkości,biegu, rodzaju nawierzchni, rodzaju terenu itd....
Kilka dni wystarczy aby zorientować sie jakie obroty są odpowiednie dla danego motoru
-
Croowab - Bywalec
-
Croowab - Bywalec
Fugu napisał(a):Dobrze jedzie w niskim zakresie to 4.0l silnik Diesla z S-Klasy
Fugu
Egal wie Du Dich drehst, der Arsch ist immer hinten.
To co u mnie bedzie na 6 - tym biegu chodzic jak w/w S-Klasse to u Ciebie panewki powybija a tam gdzie moja bedzie robis wwwzzzzzzzzzz to u Ciebie korbowod pojdzie bokiem lub zawor przez cylinder - tak to z obrotami wyglada
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Za tydz wkleję filmik z przejazdu po luku kilku motocykli..
Ot wzium wruumm i kle kle kle..
Chyba, ze andy już to ogarnąłeś??
Ot wzium wruumm i kle kle kle..
Chyba, ze andy już to ogarnąłeś??
-
Croowab - Bywalec
W zeszlym tygodniu nastawilismy sie, ze wiadomy kolega z zona przyjedzie poprzegrywac filmy. Obiad ugotowany, wodka w zamrazalniku a kolegi nie bylo. Jako, ze wczoraj rozwalilem drugi telefon w ciagu 4 miesiecy wiec nawet nie mam jak sie z nieslownym kolega skontaktowac.
Mojich wszystkich nie ogarnalem, totalny brak czasu, a jeszcze Hobby nr 1 sie klania. Jutro chaba jakas runde zrobie o ile pogoda dopisze. Tzra sie troche wyhasac !
Mojich wszystkich nie ogarnalem, totalny brak czasu, a jeszcze Hobby nr 1 sie klania. Jutro chaba jakas runde zrobie o ile pogoda dopisze. Tzra sie troche wyhasac !
- andy7
- Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A