"Inteligentne" światła
• Strona 1 z 1
"Inteligentne" światła
Zaciekawiły mnie ostatnio te "inteligentne" światła, które nie wyczuwają motocykli, skuterów itd. Konkretnie chodzi mi o to czy jeśli nikt nie będzie skręcał w tą stronę co motocyklista to czy ma on obowiązek czekać nawet 30 minut czy nawet więcej aż nadjedzie jakiś samochód. Czy może są przepisy, które pozwalają po jakimś czasie nie czekać na zielone światło?
- Headstrong
- Świeżak
Fugu napisał(a):BTW: spotkales sie z swiatlami ktore by nie wykryly motocykla? Ja nie
Nie spotkales sie, bo malo jezdzisz

Mielismy przypadek, ze 4 motocykle czekaly 10 min na zielone, gdy inne sygnalizatory zdazyly sie kilka razy zmienic.

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Fugu ja nie wiem gdzie Ty jeździsz ale na Górnym Śląsku takie skrzyżowania to istna plaga.Można pisać do właściciela drogi by podkręcił maszynerię ale komu by się chciało?
Zasadniczo trza czekać na puchę albo do usranej śmierci.Jest też opcja jazdy na czerwonym ...
Zasadniczo trza czekać na puchę albo do usranej śmierci.Jest też opcja jazdy na czerwonym ...
- severian
- Świeżak
- Headstrong
- Świeżak
@Andy: wystarczajaco duzo, zeby wiedziec jak sie ustawic na petli, zeby zareagowala.
@Headstrong: Reagujesz tak samo jak przy uszkodzonej sygnalizacji - IIRC po 3 minutach czekania mozesz wjechac na skrzyzowanie. Opcja dwa - wylaczasz silnik i przepychasz motocykl w miejsce, z ktorego mozesz wlaczyc sie ponownie do ruchu.
@Headstrong: Reagujesz tak samo jak przy uszkodzonej sygnalizacji - IIRC po 3 minutach czekania mozesz wjechac na skrzyzowanie. Opcja dwa - wylaczasz silnik i przepychasz motocykl w miejsce, z ktorego mozesz wlaczyc sie ponownie do ruchu.
-
Fugu - Mieszkaniec forum
Fugu napisał(a):@Andy: wystarczajaco duzo, zeby wiedziec jak sie ustawic na petli, zeby zareagowala.
Fugu, ja Cie prosze, ylo nas i zaden nie wiedzial jak sie ustawic.

Znaczy ten kto umie sie ustawic jest gut a ten co nie umie, niech zdycha ? Czy jak ? Bez przresydy, sa takie ktore reaguja a sa takie ktore nie reaguja.

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
W Tarnobrzegu są takie sqrr...syny. Co robię? Staram się jechać prosto a potem bocznymi drogami, bo przy skrętach w lewo czy prawo można długo czekać zanim nadjedzie samochód. Albo po prostu wbijam kierunek i przecinam gdy na sąsiednim pasie jest zielone.
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości