Pierwszy motocykl
• Strona 1 z 1
Pierwszy motocykl
Witam, to mój pierwszy post na tym forum więc proszę o wyrozumiałość.
Mam 30 lat, 180cm i 90kg. Chcę zrobić prawko na motocykl ale brak mi doświadczenia w jeździe. Dlatego chciałem zacząć od czegoś na czym pojeżdżę jeden sezon i pójdę na egzamin.
Motocykl, który chciałbym kupić to taki na którego wsiądę mając kat. B.
Myślałem o Yamaha R125. I teraz pytanie czy to dobry wybór czy nie za mały czy polecacie coś innego na początek z kat. B?
Pozdrawiam i czekam na info...
Mam 30 lat, 180cm i 90kg. Chcę zrobić prawko na motocykl ale brak mi doświadczenia w jeździe. Dlatego chciałem zacząć od czegoś na czym pojeżdżę jeden sezon i pójdę na egzamin.
Motocykl, który chciałbym kupić to taki na którego wsiądę mając kat. B.
Myślałem o Yamaha R125. I teraz pytanie czy to dobry wybór czy nie za mały czy polecacie coś innego na początek z kat. B?
Pozdrawiam i czekam na info...
- tomus1985
- Świeżak
Wez cos z typu Enduro

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Moim zdaniem na początek to to nie jest dobry pomysł. To typowy scigacz wymuszający specyficzną pozycję jazdy. Nawet znajomi długo jeżdżący na Moto mają z nim problem. Do tego wszystkiego w razie gleby (a o to na początku nie trudno) masz tam mnóstwo drogich plastików. Kup sobie jakiegoś nakeda. Po co sobie tak utrudniać życie na początku.
- Wertyder
- Świeżak
tomus1985 napisał(a):Endur odpada. Naked również. W przyszłości chcę kupić ścigacz dlatego kształt wydaje się być odpowiedni w Yamaha R125.
Wez moze troche przemysl co mowisz. Co ma zakup w przyszlosci do czasu terezniejszego ?
Rossi w/g Twojej logiki powinien byl zaczac od super sporta, dziwne wiec, ze zaczynal os skooterow

NA marginesie, cycki mi po przeczytaniutego co napisales opadly.

Na super spotra to trzeba cos umiec a zaczynajac od czegos podobnego tak szybko wlasnie sie nie nauczysz, chociazby ze wzgledu na Ergonomie czy pozycje, jak wolisz.
Z mojej strony amen

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B