Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi.
są fajne środki do usuwania naklejek, ja używam w pracy LRM Label Remover ale wątpię żebyś go w Polsce dostał. każdy płyn do usuwania nalepek i kleju, pamiętaj tylko żeby go nie zostawiać zbyt długo, lepiej go nanieść 3 razy i zetrzeć niż zostawić na dłużej niż 2 minuty. po wszystkim wycierasz do sucha i myjesz. A WD-40 próbowałeś? czasami daje rade.
black matt=grey (color by honda)
-
lagiboy - Moderator
Nitro nie, zniszczy lakier, używam go w pracy do czyszczenia metalu i nawet pomalowane proszkowo elementy tracą kolor i połysk. Aveton nie mam pojęcia. Płyn do usuwania nalepek będzie najlepszy ale spróbuj WD-40.
black matt=grey (color by honda)
-
lagiboy - Moderator
Chodzi Ci o numer 21? http://ktmsklep.pl/schemat/63760/handle ... es_heading
Najlepiej było by to wymienić na nowe, spróbuj klejem do twardego plastiku.
Najlepiej było by to wymienić na nowe, spróbuj klejem do twardego plastiku.
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
-
Ukręciłem śrubę docisku sprzęgła przy exc 520 i jest taki problem ze nie mogę dostać nigdzie takiej samej i o to jest pytanie czy mogę zastąpić ją zwykła srubką na klucz oczkowy?? A I czym myć te filterki oleju które są pod zębatką? 

- Pola1213
- Świeżak
Te filterki są ze stalowej siatki? Jeśli tak to w benzynie. Chodzi Ci o śrubę która trzyma sprężyny? Jeśli tak to spokojnie można zastąpić zwykłą, lecz o tych samych wymiarach.
-
pola - polecam serisowac moto kupujac oem czesci z serwisow
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Tak z siatki więc wyczyszczę benzyną
A co do tych śrubek to są właśnie te trzymające sprężyny. Henio tez tak sądzę że lepiej zamówić ale czy dostanę takie śruby na stronie ktm? Bo jak tak to zamówię ale będzie trzeba czekać, więc chyba narazie jak mam zwykłe to mogę je przekręcić do następnej wymiany oleju? A I czy oprócz uszczelki dać trochę silikonu na pokrywę sprzęgła??

- Pola1213
- Świeżak
dostaniesz u kazdego dealera ktma, mozesz a czy bedzie dobrze to czas pokaze. mozesz probowac ale zwykle silikon sie kiepsko tam spisuje, oczywiscie musisz ostroznie podejsc do miejsca z olejem, bo tam masz przejscie oleju przez pokrywe - smarowanie walu
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Cześć.
Okazuję się, że mój wydech w DT 125 był przymocowany na sztywno do ramy przez co urwały się mocowania i odpadł. Moje pytanie teraz, mogę gdzieś kupić specjalne tulejki, którymi zaślepiłbym otwór na śrubę? Nie widziałem nigdy jak powinno to oryginalnie wyglądać, póki co założyłem sztywny wężyk na śrubę z mniejszym FI niż otwór, ale jeszcze nie byłem w garażu, wydaję mi się jednak, że ten wąż będzie za sztywny i za cienki.
Okazuję się, że mój wydech w DT 125 był przymocowany na sztywno do ramy przez co urwały się mocowania i odpadł. Moje pytanie teraz, mogę gdzieś kupić specjalne tulejki, którymi zaślepiłbym otwór na śrubę? Nie widziałem nigdy jak powinno to oryginalnie wyglądać, póki co założyłem sztywny wężyk na śrubę z mniejszym FI niż otwór, ale jeszcze nie byłem w garażu, wydaję mi się jednak, że ten wąż będzie za sztywny i za cienki.
- GTTT
- Świeżak
popatrz fotki w necie, ryginalnie to chyba idziie gumowany element
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Patrzyłem, wpisywałem pod różnymi hasłami i nie udało mi się ustalić odpowiedniego nazewnictwa żebym wiedział pod jaką nazwą szukać i kupić. Na innym forum (bez obrazy) napisano, że tłumik ma być na sztywno z ramą, ale w to nie uwierze. Na razie zostanie na moim patencie, wydaję mi się, że motorem już mniej trzęsie, wcześniej dostawał ogromnych drgawek na kierownicy jakby ktoś raził prądem
- GTTT
- Świeżak
W crossach leci to tak że jest śruba na nią stalowa podkładka potem tulejka gumowa (taka przejściówka) przez tłumik potem kolejna podkładka (w gumie jest stalowa tulejka) i to się do ramy przykręca. Więc jeśli ten Twój patent będzie wyglądał tak że dasz dużą podkładkę potem dorobisz podkładkę z gumy potem tłumik i potem znowu podkładka z gumy i stalowa to ma to prawo bycia. Dodatkowo w te podkładki gumowe dopasował bym jakąś tulejkę stalową i na nią tego Twojego węża.
-
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości