Zobacz wÄ…tek - Suzuki Rm 250 po remoncie nie odpala.
NAS Analytics TAG

Suzuki Rm 250 po remoncie nie odpala.

Enduro, Cross
_________

Suzuki Rm 250 po remoncie nie odpala.

Postprzez MateuszRm250 » 8/7/2015, 21:10

Witam wszystkich użytkowników ;). Kupiłem niedawno rm 250 93 rok z zatartym silnikiem. Wymieniłem korbowód (proxa), łożyska wału korbowego razem z uszczelniaczami (prox) no i oddałem cylinder do tulejowania razem z dopasowaniem tłoka (wossnera) i zregenerowaniem zaworów. Złożyłem moto do kupy i odpalił normalnie za pierwszym razem i chodził jakieś 3 min po czym dodałem troszkę gazu i moto zgasł i oddał siwy dym z tłumika i już nie chciał odpalić :/. Sprawdzałem iskrę, czy nie łapie lewego powietrza ale wszystko się wydaje ok poza tym ze nie dochodzi paliwo do cylindra bo świeca jest ciągle sucha, czyściłem i regulowałem gaznik i kompresja na moje oko tez jest. Dodam ze przy dłuższym kopaniu go strasznie strzela z tłumika nie wiem co to może być wiec bardzo proszę o rady, olej jaki lałem to do mieszanki ( Castrol Power Racing 1 2t i do skrzyni Motul Transoil expert 10w40). Jeżeli coś nie tak opisałem to proszę o poprawienie mnie i dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam
MateuszRm250
Świeżak

Postprzez braaaap » 9/7/2015, 10:04

Hmm dziwna sprawa,Jezeli paliwo nie dochodzi a gaznik jest ok to byc moze cos z membrana?
Four Stroke Power ! :-)

Husaberg fe 501

&

Mz Etz 251
braaaap
Świeżak

Postprzez MateuszRm250 » 9/7/2015, 14:03

Problem rozwiązany :), był to zapłon dziękuje bardzo za pomoc i temat do zamknięcia.
MateuszRm250
Świeżak

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 6 gości

na górê