Drugi motocykl do ok.15000
• Strona 1 z 1
Drugi motocykl do ok.15000
Witam . Poszukuje jakiegoÅ› motocykla o poj.125 . Za 2 tygodnie koncze kurs kat.A1 i zamierzam kupic motocykl do ok.15 000 . Mam dylemat czy ma to byc 2t czy 4t , interesuja mnie yamaha yzf r125 , nsr 125 , viaderko 125 i wiele innych . Jestem kompletnie zielony w tym , nie wiem jaki wybrac . Zalezy mi na osiagach , malej awaryjnosci ( musialbym chyba ze wszystkim do warsztatu leciec
) . Mam 16 lat ,180 cm wzrostu , 68 kg . Aktualnie mam honde rebel 125 , jezdze na niej juz rok i jestem z niej w pelni zadowolony , ma swoj charakter ale za mala moc i bede z niej korzystal do jazdy po miescie . Moto bym uzywal do jazdy w trase , mozliwe , ze na tor . Typ to albo naked albo sportowy . Czy ktos moglby doradzic wybor motocykla ?

- Robek
- Świeżak
Za 15k to naprawde mozna poszalec. Na CBR jc50 Cie stac, wiec rozejrzalbym sie za nia, lecz osiagami to ona nie powala. Mozesz za 6k kupic jakas porzadna NSR jesli chodzi Ci o tor i szybszÄ…, malo awaryjna jazde. Ale bardziej patrz juz na nowe pojazdy. Prze analizuj sobie oferty Hondy, Yamahy i Aprili.
W takim 2T jak siedzi w NSR to tylko remontow co 20k pilnujesz i tyle. Ewetualne czesci eksploatacyjne
W takim 2T jak siedzi w NSR to tylko remontow co 20k pilnujesz i tyle. Ewetualne czesci eksploatacyjne
Simson s51 jest, Jawa 350 typ.632 jest
-
cioracz - Mieszkaniec forum
Chyba sobie odpuszcze
. Caly rok jazdy bez kontroli i dzisiaj wpadlem ... Jade spokojnie przepisowo (na kursie mowil mi , ze na 100% zdam ) i stoje na swiatlach , nagle jada 2 policyjne motocykle ale jada w przeciwna i jakos mnie wzielo , ze sie odwrocilem i kierunkowskazy dali i jada na mnie z sygnalami swietlnymi to u mnie zielone i rura ale 1000 nie ma co sie rownac ze 125 i poddalem sie . W srode musze sie wstawic na komendzie , wie ktos jak sie tlumaczyc na komendzie a pozniej w sadzie i ile mi grozi ?

- Robek
- Świeżak
Na kogo jest zapisane moto? Jak nie na Ciebie tylko np. Na Ojca to niech ie mowi ze sam sobie wziales bo jeszcze o kradziez bedziesz osadzony. A wlasciciel pojazdu tez bedzie mial klopoty. Nie ma jak sie tlumaczyc, po prostu powiedziec wszystko i juz. A kiedy masz kurs?
Simson s51 jest, Jawa 350 typ.632 jest
-
cioracz - Mieszkaniec forum
Robek napisał(a):i jakos mnie wzielo , ze sie odwrocilem
To działa na nich jak magnes, bo wiedzą, że masz coś za uszami. Obojętnie, czy bez prawka, czy poszukiwany, czy otwarte piwo za pazuchą.
Naprawdę myślałeś, że uciekniesz ? Przed furą to może jeszcze gdzieś się da wbić na chodnik i w blokowisko wjechać, albo w las.
Długo uciekałeś ? Sam się zatrzymałeś, czy oni ciebie zatrzymali ? Jakieś łamanie przepisów w trakcie ucieczki (światła, podwójna ciągła itd) ? Trzeźwy chyba byłeś ?
Jeżdżenie "ścigaczem" po mieście to jak bieganie po lesie w garniturze.
-
Rolnik62 - Bywalec
Mieli jakies informacje czy cos bo odwrocilem sie to widzialem kierunkowskazy jak zawracali juz i wiedzieli wczesniej ktoredy jade bo mozna powiedziec , ze do mnie jechali juz . Trzezwy bylem , zadnych przepisow nie zlamalem , w sumie to powiem , ze ich nie widzialem w lusterku (jakies 800 metrow) , zatrzymalem sie sam bo zjechalem na parking sklepu i sie poddalem w sumie . Najgorszy byl widok jak 2 raz sie odwrocilem juz obok sklepu , a tam swiatelka
. 2 tygodnie do konca kursu i nie wiem jak to bedzie jak zdam , zalezy mi tylko zeby sad nie dal zakazu prowadzenia pojazdow , a reszte z kasa to sam zaplace ze swoich zarobionych . Prosze o pomoc jakas co mowic na zeznaniach i w sadzie , aby jakos lagodniej bylo z tym .

- Robek
- Świeżak
Przede wszystkim okazać skruchę i pokorę. Masz wyjść na normalnego obywatela, nie na łysego cwaniaczka z tatuażami, który ogląda na jutubie faile z policjantami. Ubierz się jakoś "odświętnie", bo jak tam wpadniesz z bluzą z kapturem z napisem hooligans, albo jp to wiesz co będzie. Tylko żal za grzeczy może ci jakoś pomóc, nic więcej nie da się zrobić, bo nie jest zależne od ciebie.
Komu wolałbyś dać zakaz prowadzenia pojazdów plus grzywnę ?
(otwórz link)
czy
(otwórz link)
"ROZUMISZ" ?
Komu wolałbyś dać zakaz prowadzenia pojazdów plus grzywnę ?

czy

"ROZUMISZ" ?
Jeżdżenie "ścigaczem" po mieście to jak bieganie po lesie w garniturze.
-
Rolnik62 - Bywalec
Rolnik , dzieki za pomoc
. Jutro ide na wezwanie i bedzie co bedzie . Ps. Co do ubioru to w garniak nie wskocze , a jakis dresow jp nie mam
. Normalnie pojde powiem jak bylo , ze wiem co zrobilem i zaluje za me grzechy . Dzieki wszystkim , jak nie bedzie zakazu to temat co do szukania moto bedzie aktualny ;d ( zbieralem 1.5 roku na niego ! ) .

- Robek
- Świeżak
Mialem wezwanie na komende na srode . Poszedlem i sie zdziwili i pytali czy to napewno dzis . Pokazalem wezwanie i zadzwonili do pewnej pani i okazalo sie , ze wziela sobie wolne i zadzwoni do mnie i sie umowimy kiedy mi i jej pasuje . Jak narazie czekam no juz pare dni i dalej cisza . Postaram sie pogadac z tata kolegi ktory jest tam naczelnikiem ale nie wiem czy on cos zdziala .
- Robek
- Świeżak
Panowie niebiescy powiedzieli , ze ,,Bedziesz mial przejebane , na rozprawie w sadzie sie przyczynimy do tego , zebys nie otrzymal prawa jazdy '' - fragment z dyskusji przy zatrzymaniu pytajac co mi grozi . Nie wiem jak zagadac do tego ojca kolegi bo srednio mnie lubi bo mysli , ze upijalem jego syna na imprezach , ja wracalem trzezwy , a on w 3 dupy . Kurs mialem konczyc za tydzien i zdawac egzaminy ale zlamalem kosc srodrecza i pewnie zakoncze go po rozprawie i nie wiem czy z zakazem bede mogl go ukonczyc . Takie wakacje to tylko w snach
.

- Robek
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości