Offtop dla Vip'ów
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Widzieli nawrócenie???
Co się stao??
RSSSS napisał(a):Enelu napisał(a):Witam piszę z zapytaniem co na pierwszy motocykl wiem spotkam się z wieloma poglądami że gdzie 600 na 1 motocykl i to jeszcze z taką mocą. Więc pytanie co radzicie wybrać na 1 motocykl Yamaha Thundercat czy Suzuki (jajko) ? Proszę podawajcie swoje propozycje na 1 moto z góry będę wdzięczny !:)
Bez kozery powiem GS500
Co się stao??
Jak fenix z popiołów
-
miki1406 - VIP Ścigacz.pl
senekkorzenna napisał(a):(...)Pierwsze wskazania to że jest to wiedza cytowana ponieważ napisał że :większy akumulator się w końcu doładuje ponieważ to jak wiaderko i cieknąca woda w końcu go napełni.(...)
Głupota straszliwa... Przy projektowaniu układu elektrycznego producent dobiera akumulator, pod "spożycie" autka i pod moc alternatora... A autko jak ładuje to pracuje...
Stosując za duży akumulator, nie doładuje go nigdy, co w konsekwencji prowadzi do szybkiego zasiarczenia i padnięcia. Za mały akumulator to przeładowywanie, i uszkodzenia płyt...
Akumulator ma być idealnie dobrany pod auto/motocykl. Wtedy mamy optymalną jego pracę i żywot.
Moją wiedzę opieram o szkolenia z firmy Bosch i Exide, które miałem w pracy
Chyba, że dokładamy drugi alternator - wtedy możemy sobie walnąć "dzika" 100Ah w Cienkim
Jak fenix z popiołów
-
Dziura w karterze, szajbka + alternator od kaszla i miałby spokój
Sprzedaje na co dzień graty do aut i niektórym nie idzie wytłumaczyć, że 74Ah w Yarisie 1.0 to głupota...
Nie zawsze więcej znaczy lepiej...
Sprzedaje na co dzień graty do aut i niektórym nie idzie wytłumaczyć, że 74Ah w Yarisie 1.0 to głupota...
Nie zawsze więcej znaczy lepiej...
Jak fenix z popiołów
-
uja się znasz miki, taki aku jest idealny do yarisa który jeździ tylko w niedzielę, cały tydzień stoi na prostowniku i się ładuje a w niedzielę do kościoła i sklepu wystarczy mu prądu nawet jak alternator odpadnie od silnika...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU!
-
melvin - PierwszyOkrutny
- Dlaczego po Jezusie Chrystusie nikt już nie zmartwychwstał?
- Zaczęto przybijać wieka do trumien.
- Zaczęto przybijać wieka do trumien.
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
-
Piankowy Marynarzyk - VIP Ścigacz.pl
na wszystkie gołe panienki
piankowy odciął się od fajkokroplówki :devil:
piankowy odciął się od fajkokroplówki :devil:
-
madcap - Administrator
melvin napisał(a):uja się znasz miki, taki aku jest idealny do yarisa który jeździ tylko w niedzielę, cały tydzień stoi na prostowniku i się ładuje a w niedzielę do kościoła i sklepu wystarczy mu prądu nawet jak alternator odpadnie od silnika...
Mjoł żech junoko - wim co je grane
Jak fenix z popiołów
-
Na bank nie, teraz w "akcesoriach" chciałem chłopakowi coś pokazać, kiedyś coś Kaai'owi nawet na PW wysyłałem i też musiałem stawać na uszach i "ukrywać" linka, żeby mógł odpalić foto. Zresztą ktoś ostatnio pisał coś w HP na ten temat.
-
Vergon - VIP Ścigacz.pl
ostatnio to melvin walnął tutoriala jak zamieścic foto i to w bodaj w temacie ze swinkami
-
madcap - Administrator